معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی از افزایش آمار سرقت، ضرب و جرح عمدی و خشونت در شهرستان ساوه خبر داد.
محسن خیرمند در گفتوگو با ایسنا، به تشریح جزئیات نخستین جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان ساوه پرداخت و با اشاره به اینکه ساوه جزو شهرستانهای پیشرو در حوزه پیشگیری از وقوع جرم است، اظهار کرد: طی دو سال گذشته ورودی پروندهها به دستگاه قضایی شهرستان ساوه ۳۲ درصد افزایش داشته است. در این میان پروندههای طلاق ۲۰ درصد و الزام به تمکین چهار درصد رشد داشته است گرچه آمار کشوری نیز به همین شکل است و کاهش ورودی پروندهها نیازمند یک کار برنامه ریزی شده است.
وی با اشاره به اینکه در حوزه اتهامات، سرقت همانند سایر نقاط کشور رتبه اول جرایم شهرستان ساوه محسوب میشود و به تدریج از یک جرم کیفری به مبحثی امنیتی تبدیل شده است، افزود: خشونت نظیر توهین، تهدید، ضرب و جرح، افترا، تخریب و ایراد صدمه در زمره ۱۰ اتهام نخست جرایم هستند و حدود ۷۰ درصد پرونده های این شهرستان در حوزه ۱۰ اتهام اول جرایم قرار دارد که از این ۱۰ اتهام پنج اتهام در حوزه خشونت بوده و نگران کننده است.
خیرمند در ادامه با اشاره به آغاز برنامه جامع پیشگیری از بروز خشونت در شهرستان ساوه از چند سال پیش، اظهار کرد: جرح عمدی با چاقو از جمله جرایمی است که افزایش یافته و در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود ۶۶ درصد رشد داشته و حتی منجر به قتل شده است و تاثیر فراوانی در وقوع بزههای گوناگون دارد.
وی همچنین به ایراد ضرب و جرح غیر عمدی در ساوه نیز اشاره کرد و افزود: میزان سرعت رانندگان در ساوه از میانگین کشوری بالاتر است و رتبه اول تصادفات جادهای استان مرکزی به محور ساوه همدان بر میگردد. سرعت بالا و جاده، دو عامل وقوع تصادفات در محورهای مواصلاتی این شهرستان است.
این مقام مسئول در دادگستری استان مرکزی با بیان اینکه در حوزه کاهش سرقت و تصادفات این شهرستان برنامه مدونی هدفگذاری شده است، گفت: سرقت از اماکن دولتی نیز به آمار انواع سرقتها افزوده شده است. کنترل سرقتهای خرد از جمله برنامههایی است که عملیاتی کردن پیشگیری از وقوع آن به دستگاه های ذیربط بر میگردد.
وی با اشاره به اینکه انسجام بین دستگاههای مختلف در پیشگیری از وقوع جرم ضرورت دارد، اظهار کرد: در سال ۱۴۰۱ تعداد جرایم حوزه سایبری افزایش پیدا کرده که نیازمند اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به جامعه است.
وی با بیان اینکه بانوان در ساوه حتی بیشتر از اراک در حوزه آسیبهای اجتماعی آسیب پذیر شده است که آمار آن نگران کننده است، گفت: کمپهای ترک اعتیاد در ساوه و زرندیه به اندازه کافی وجود دارد البته کمپ زنان هم نیاز است اما به دلیل هزینه بالا و و تبعاتی که دارد معتقدیم اگر نباشد بهتر است.
خیرمند، همچنین خواستار شناسایی و ردیابی متکدیان، افراد کارتن خواب و کودکان کار شد و افزود: این ناهنجاریهای اجتماعی مهمترین محور جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم شهرستان بود و مصوبات خوبی به همراه داشت و امیدواریم اقدامات خوبی در حوزه پیشگیری صورت گیرد.
وی تصریح کرد: افزایش وقوع ایراد ضرب و جرح عمدی در کنار سرقت و خشونت، از معضلات شهرستان ساوه است که نسبت به میانگین استانی بالاتر است و باید برنامه ریزی جدی در این خصوص صورت گیرد تا جامعه از تبعات منفی آن در امان باشد.