پنجشنبه 1 آذر 1403 | Thursday 21 November 2024

رییس دادگستری شهرستان ساوه گفت: ۲۷ درصد پرونده‌های وارده به شوراهای حل اختلاف ساوه ختم به سازش شده است.

ابوالحسن شریفی در آیین تکریم و تجلیل از کارکنان شورای حل اختلاف شهرستان ساوه اظهار کرد: ۶۷ نفر به همراه پنج تن از قضات دادگستری در شورای حل اختلاف شهرستان ساوه مشغول ارائه خدمات قضائی به مردم هستند.

وی به انجام اقدامات موثر و مفیدی در شورای حل اختلاف شهرستان ساوه اشاره کرد و افزود: از جمله اقدامات شاخص صورت گرفته، فعالیت چشمگیر و مستمر شورای حل اختلاف مستقر در زندان ساوه است که در سال جاری با تلاش‌های انجام شده ۱۲۵ نفر از زندانیان آزاد شده و به آغوش خانواده و جامعه برگشتند.

وی به راه‌اندازی شعبه شورای حل اختلاف ویژه صنایع مستقر در شهر صنعتی کاوه به عنوان اقدام شاخص دیگر با هدف حمایت از تولید، کاهش مراجعات مدیران و کارگران بخش صنعت به دستگاه قضائی و رسیدگی به شکایات و دادخواست‌های کارفرمایان و کارگران اشاره کرد و افزود: در شورای حل اختلاف صنایع، علاوه بر رسیدگی قانونی به دعاوی حقوقی و کیفری و اختلافات بین کارگر و کارفرما، از احضار مدیران واحدهای تولیدی به دستگاه قضائی جلوگیری شده و روند رسیدگی به پرونده‌ها تسریع می‌یابد.

شریفی تصریح کرد: افزون بر ۸۰ درصد از پرونده‌های قضائی در شورای حل اختلاف صنایع ساوه با حضور طرفین پرونده به مصالحه و سازش ختم شده و ضمن جلوگیری از توقیف اموال و ماشین‌آلات صنایع، مانع از ورودی پرونده و حضور و مراجعه فعالان اقتصادی و مدیران صنایع به دستگاه قضائی شده است.

وی با اشاره به اینکه پرونده‌هایی که به شوراهای حل اختلاف ارجاع می شود، دو نوع هستند، گفت: برخی از پرونده‌ها جهت انجام مصالحه و سازش به شورا ارجاع می شوند و بخش دیگری از پرونده ها در صلاحیت شورای حل اختلاف است. 27 درصد پرونده‌هایی که امکان سازش داشته و به شورای حل اختلاف ارجاع شده اند، نیز به سازش ختم شدند.

رییس دادگستری شهرستان ساوه در ادامه، به برنامه هایی که براساس شاخص‌های اسناد بالادستی هدفگذاری شده است، اشاره کرد و گفت: افزایش و پایداری فرهنگ صلح و سازش از برنامه‌های ویژه شورای حل اختلاف خواهد بود. افزایش و اتقان آرا و کاهش زمان رسیدگی و کاهش موجودی پرونده‌ها از دیگر برنامه‌هاست و بر این اساس طی چهار ماه اخیر حدود ۵۰۰ فقره از موجودی پرونده‌های راکد شورای حل اختلاف ساوه منتهی به تصمیم گیری و تعیین تکلیف شده است.

وی همچنین تقویت تکریم ارباب رجوع و ارتقای سلامت اداری کارکنان را از برنامه‌های در دست اقدام بیان کرد و افزود: استفاده از ظرفیت‌های مردمی، ادارات، صنایع و ... به عنوان راهبرد مهم برای تحقق برنامه‌های هدفگذاری شده است.

شریفی همچنین بر تخصصی سازی شعب حل اختلاف شامل شعب زندان برای مصالحه پرونده‌های کیفری، صنایع، خانواده و ... و نیز استفاده از ظرفیت رسانه‌ها برای اجرایی شدن اهداف تعیین شده براساس اسناد بالادستی تاکید کرد و گفت: در شعب تخصصی از ظرفیت نیروهای متخصص و توانمند در حوزه مربوطه بهره گیری خواهد شد.

وی بر ارجاع هدفمند پرونده ها به شورای حل اختلاف تاکید کرد و افزود: درخصوص برخی پرونده‌ها تصور اینکه منجر به سازش شوند وجود ندارد بنابراین جهت جلوگیری از اطاله دادرسی به شورا ارجاع داده نخواهد شد و در واقع، هرگونه ارجاعی هدفمند خواهد شد.

او همچنین حذف تشریفات زائد دادرسی را از دیگر برنامه‌ها دانست و افزود: تاکید قانونگذار، حذف تشریفات زائد دادرسی است که برنامه های جامع و کاربردی در این خصوص تدوین و عملیاتی خواهد شد.

به گزارش ایسنا، امام جمعه ساوه نیز با بیان اینکه شیطان ریشه شکل‌گیری تمام اختلافات است و انسان باید با تهذیب نفس و تزکیه شیطان را دور کرده و اختلافات رابه حداقل برساند، افزود: همه هنجارهای اجتماعی بیانگر جنود عقل هستند و باید با تاسی به فرهنگ اهل بیت علیه السلام دست از اختلاف برداشت.

حجت‌الاسلام جعفر رحیمی افزود: شورای حل اختلاف باید در ابتدا در دل انسان تشکیل شود تا نیازی به تشکیل پرونده در شورای حل اختلاف دستگاه قضایی نشود. انسان نباید اجازه دهد حق او پایمال شود اما با تقویت فرهنگ صلح و سازش می‌توان به آموزه های دینی در این خصوص جامه عمل پوشاند.

امام جمعه ساوه تصریح کرد: اعضای شورای حل اختلاف با تلاش برای انجام مصالحه و سازش، غم، غصه، استرس و اضطراب را از خانواده‌ها و جامعه دور می‌کنند که در محضر خدا از اجر و قرب بالایی برخوردار خواهند بود.

وی تصریح کرد: اجازه ندهیم که مشکلات و اختلافات به دستگاه قضایی ختم شود بلکه با گذشت و مصالحه از ورودی پرونده به دادگستری جلوگیری کرده و از اجر معنوی این اقدام برخوردار شویم.

رئیس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی بر ضرورت شناسایی صلح‌یاران به منظور تقویت فرهنگ صلح و سازش در جامعه تاکید کرد.

صمد خدابخشی در آیین تکریم و تجلیل از کارکنان شورای حل اختلاف شهرستان ساوه اظهار کرد: با تلاش‌های صورت گرفته در شوراهای حل اختلاف استان مرکزی بطور میانگین حدود ۳۵ درصد از پرونده های وارد شده به شورا منجر به سازش و مصالحه شده است و در شهرستان ساوه نیز این میزان رو به رشد بوده و قریب به ۳۰ درصد پرونده های ارجاعی، به صلح و سازش ختم شده است.

وی با اشاره به انجام الکترونیکی بیش از ۹۵ درصد ابلاغ‌های صادره در شوراهای حل اختلاف اظهار کرد: ابلاغ الکترونیکی موجب بهبود سرعت کار و روند دادرسی شده است. همچنین در حوزه دادرسی الکترونیک و بدون کاغذ نیز پیشرفت‌های خوبی صورت گرفته و حدود ۴۰ هزار فقره پرونده به صورت الکترونیکی رسیدگی شده که تحول بسیار بزرگی در شورای حل اختلاف است.

وی در ادامه با بیان اینکه مجموعه شورای حل اختلاف با ۲۰ سال سابقه خدمت به درخت تنومندی در بدنه دستگاه قضائی تبدیل شده است، اظهار کرد: در متون فقهی و دینی و نیز اسناد بالادستی، به فرهنگ صلح و سازش توجه ویژه‌ای شده و یکی از سیاست‌های بنیادین دستگاه قضا در سند تحول و تعالی، ترویج فرهنگ صلح و سازش است و طبق آموزه‌های دینی، این اقدام حسنه افضل از هر عبادتی است.

رئیس شوراهای حل اختلاف استان مرکزی در ادامه گفت: از ابتدای آبانماه سال گذشته تا ابتدای آبانماه سال جاری ۲۱ هزار و ۱۷۰ فقره پرونده به شورای حل اختلاف شهرستان ساوه وارد شده و همین تعداد پرونده در این مدت مختومه و ۲۷ درصد از آنها ختم به سازش شده است.

وی با بیان اینکه خدمت رسانی بهینه و کیفی، یکی از رویکردهای مهم شورای حل اختلاف است، افزود: در شهرستان ساوه به دلیل ماهیت صنعتی که دارد، حجم قابل توجهی از پرونده‌های قضائی مرتبط با تولید و صنعت است، اما با تدبیری که صورت گرفته شعبه ویژه حل اختلاف صنایع در شهر صنعتی کاوه مستقر شده و با تلاش های صورت گرفته حدود ۸۰ درصد پرونده های صنایع ختم به سازش شده و در شعبه زندان نیز خدمات موثری نظیر مصالحه در پرونده‌های با موضوع قتل صورت گرفته است.

خدابخشی در ادامه بر شناسایی ظرفیت‌های شهرستان برای بهره‌گیری از توانمندی افراد "صلح‌یار" از اقشار مختلف تاکید کرد و افزود: در چهار ماه اخیر تحول جدی در حوزه شورای حل اختلاف شهرستان ساوه صورت گرفته که محصول مدیریت دادگستری و همراهی قضات است.

در این آئین با حضور امام جمعه، معاون استاندار و فرماندار ساوه، مسئولان قضائی استان و شهرستان و جمعی از مسئولان محلی از کارکنان قدیمی و بازنشسته شعب شورای حل اختلاف، شعب برتر و منتخب و نیز شعبه شورای حل اختلاف ویژه صنایع با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل بعمل آمد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group