رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شورای اسلامی شهر ساوه گفت: سازمانهای مردم نهاد حلقه اتصال مدیریت شهری و شهروندان هستند.
سیدعباس امینی در نشستی با مدیران سازمانهای مردم نهاد در سالن جلسات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ساوه اظهار کرد: فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در عرصه ارتقای فرهنگ شهروندی زیر بنای اصلی توسعه شهری است و سمنها به عنوان نیروهای داوطلب در حل مشکلات شهروندان، نقش اساسی در تحقق این موضوع دارند.
وی در ادامه سمنها را بازوی مدیریت شهری دانست و بر بهرهگیری از ظرفیت آنها در شورای اسلامی شهر و شهرداری تاکید کرد و گفت: خدماتی که سمنها به جامعه ارائه میکنند، مبتنی بر نگاه اقتصادی نیست و بهرهگیری از ظرفیت آنها موجب افزایش کیفیت زندگی شهروندان میشود.
وی با تاکید بر اینکه نگاه جامع به جامعه هدف میتواند به کیفی سازی خدمات کمک کند، افزود: رسالت کمیسیون فرهنگی شورا برنامه ریزی در حوزه فرهنگی، اجتماعی و ورزشی است که اجرای مطلوب آن مشارکت شهروندان بویژه سمنها، را میطلبد.
امینی تصریح کرد: پرهیز از موازی کاری سازمانهای مردم نهاد و تعامل و ارتباط موثر با یکدیگر از دیگر عواملی است که به کیفی سازی خدمات کمک میکند.
وی بر شبکه سازی اطلاع رسانی در زمینه معرفی نوع و نحوه ارائه خدمات سمنها تاکید کرد و افزود: از ظرفیت ناوگان حمل و نقل عمومی و روابط عمومی شهرداری و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ساوه برای تبلیغ و معرفی سازمانهای مردم نهاد استفاده شود.
وی در خصوص مشکلات مالی سمنها نیز گفت: بودجه فرهنگی اجتماعی شورا در دو ردیف اعتباری شامل ماده ۱۶ و ۱۷ در قالب کمک به انجمن ها و نهادها و نیز افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی تعریف شده است و پیگیر اختصاص مبالغ ماهانه طبق ردیف اعتباری خواهیم بود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ساوه نیز گفت: بهترین نوع مشارکت در انجام فعالیتهای فرهنگی بهرهگیری از ظرفیت اعضای داوطلب نظیر سازمانهای مردم نهاد است که خیرخواهانه به مردم خدمات انسان دوستانه ارائه میدهند.
محمد شکروی افزود: در سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی به اندازهای که به حوزه ورزش توجه شده به مقوله فرهنگ و بعد اجتماعی نگاه ویژه نشده حتی میتوان گفت جفا شده است.
وی بیان کرد: در حوزه اجتماعی برای نهادینه کردن فرهنگ مشارکت در جامعه باید از ظرفیت سمنها استفاده کرد چرا که روحیه داوطلبی یکی از ویژگیهای بارز و دلیل موفقیت و تاثیرگذار فعالیت های فرهنگی و اجتماعی است.
شکروی در ادامه هدف از تشکیل جلسه را هم افزایی برای ارتقای کیفیت برنامههایی دانست که براساس تقویم فرهنگی و اجتماعی سازمان هدفگذاری می شود. شاید نتوانیم حمایت مالی آنچنانی داشته باشیم اما میتوانیم تسهیلگر برنامههای سازمانهای مردم نهاد باشیم.
وی افزود: خروجی کارهای فرهنگی اجتماعی زیرپوستی و زمانبر است اما میتوان با هم افزایی و همدلی منجر به تسریع در خروجی، فعالیتها شد. برجسته سازی ظرفیت و نقش مشارکت تشکلهای مردمی در اداره امور شهر و حساس سازی تشکلها نسبت به مسائل شهری هدف مهمی است که این نشست دنبال میکند.
وی تصریح کرد: به منظور معرفی هر چه بهتر فعالیتهای سمنها، فضاهای تبلیغی سطح شهر حتی الامکان در اختیار سازمانهای مردم نهاد قرار میگیرد تا شهروندان از خدمات ارائه شده سمنها مطلع شوند.
شکروی خواستار برپایی جشنواره یلدای مهربانی با هدف معرفی سمنها و عرضه محصولات تولیدی مددجویان و جامعه هدف آنها همزمان با شب یلدا با مشارکت سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری ساوه شد و بر راهاندازی دبیرخانهای مستقر در این سازمان برای ارتباط موثر و پیگیری مطالبات تاکید کرد.
در این نشست برخی مدیران سازمانهای مردم نهاد به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
نبود زیرساخت مناسب برای تبلیغات محیطی سمنها، محدودیت منابع مالی در تحقق اهداف پیش بینی شده، کمک به شناسایی بیماران سرطانی و جامعه هدف تحت پوشش سازمانهای مردم نهاد، برپایی نمایشگاه دائمی عرضه مستقیم کالا و محصولات تولیدی جامعه هدف تحت پوشش سمنها به منظور تشویق آنان برای فعالیت در حوزه صنایع دستی و مشاغل خانگی، استاندارد نبودن محیط شهری برای تردد نابینایان، کم بینایان و نیز معلولان، فراهم کردن زمینه برخورداری نیازمندان و اقشار کمتر برخوردار از خدمات فرهنگی ورزشی و اجتماعی سازمان نظیر زمین ورزش، استخر و ...، حمایت از مشاغل خانگی از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
در این نشست مدیران موسسه خیریه حمایت از بیماران سرطانی امام حسین علیه السلام، حافظان طبیعت ساوه و زرندیه، حجتبنالحسن العسکری، حمایت از بیماران MS کریم اهل بیت علیه السلام، آدم و حوا، کوکب مهربانیها، حمایت از نابینایان و کم بینایان دشت امید و حمایت از بیماران کلیوی حضور داشتند.