مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه شهرستان ساوه گفت: طی ۹ ماهه سال ۹۸ با ترانزیت خارجی ۱۲۷ هزار و ۲۱۰ تن کالا به ارزش۵۵۹ میلیون و ۹۶۵ هزار دلار، شاهد رشد ۲۱ درصدی وزنی و ۳۸ درصدی ارزش نسبت به مدت مشابه سال گذشته در این بخش بودهایم که در مجموع این میزان حجم مبادلات تجاری باعث افزایش ۹۰ درصدی میزان درآمدهای وصولی گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه شده است.
فرامرز امیدی در گفتوگو با ایسنا، افزود: تا پایان آذرماه امسال ۶۸۵ هزار و ۵۲۳ تن انواع کالا به ارزش ارزی ۲۹۵ میلیون و ۵۳۴ هزار دلار از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه صادر شده که این میزان صادرات در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته از نظر وزنی ۶ درصد کاهش نشان میدهد.
به گفته وی، عمده کالاهای صادر شده از این گمرک طی این مدت را هیدروکربن سبک، آبمیوه، حلال و تینر، انواع شیشه و مصنوعات شیشهای(بلورجات)، لوله و پروفیل آهنی، چیپس و ... اعلام کرد و افزود: طی این مدت کشورهای افغانستان، عراق، پاکستان، ترکیه و ایتالیا عمده خریداران کالاهای صادر شده از طریق این گمرک بودند که کشور افغانستان با خرید ۳۱۸ هزار و ۱۷۴ تن کالا به ارزش ۱۴۲ میلیون و ۵۶۳ هزار و ۶۲۵ دلار در صدر این کشورها قرار گرفته است.
وی با اشاره به کالاهای ترخیصی از گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه افزود: میزان واردات این گمرک طی این مدت ۱۰۲ هزار و ۳۱۲ تن به ارزش ۲۶۶ میلیون و ۱۷۱ هزار دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر وزنی ۳۴ و از نظر ارزش دلاری ۲۵ درصد افزایش داشته است.
مدیر گمرک منطقه ویژه اقتصادی کاوه همچنین اظهار کرد: ماشین آلات و دستگاههای خط تولید، پاکت آبمیوه، کنستانتره، اسانس و ورق آلومینیوم، از جمله اقلام عمده کالاهای وارداتی به این گمرک بودهاند.
امیدی خاطرنشان کرد: در این مدت کشورهای امارات متحده عربی، چین، ترکیه، آلمان، ایالات متحده آمریکا بیشترین کالاها را از طریق این گمرک به کشورمان صادر کردهاند که امارات متحده عربی با صادر کردن ۲۱ هزارو ۷۷۹ تن کالا به ارزش ۷۲ میلیون و ۸۲۷ هزارو ۵۵۲ دلار، مبداء نخست واردات از طریق این گمرک بوده است.