ایسنا/مرکزی مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی گفت: مشکل تامین ضامن مددجویان امداد با مشارکت خیرین برطرف می شود.
قنبر موسینژاد امروز در نشستی با خبرنگاران شهرستان ساوه همراهی رسانههای شهرستان در معرفی توانمندیها و عملکرد کمیته امداد را اثربخش دانست و افزود: حضور شورای مدیران کمیته امداد در شهرستانهای مختلف استان مرکزی برای رصد اثربخشی عملکرد مدیران و کارکنان امداد در بین مددجویان از جمله اولویت های این نهاد مقدس است و هم اکنون ۱۲ اکیپ شهری و روستایی، با حضور در منازل خانوارهای تحت پوشش، ۱۵۰ خانواده مددجو را رصد می کنند و با انجام یک کار پژوهشی برای تقویت نقاط قوت و برطرف کردن نقاط ضعف تصمیمگیری میشود.
وی، شورای مدیران کمیته امداد استان را بالاترین مرجع تصمیمگیری امداد دانست و مصوبات آن را لازمالاجرا بیان کرد و افزود: تصمیمات این شورا به نفع محرومان است و درصدد زدودن محرومیت از چهره نیازمندان هستیم.
وی در ادامه به ویژگی مهاجرپذیری استان مرکزی متاثر از جاذبههای صنعتی و کشاورزی آن اشاره کرد و افزود: در شهرهایی نظیر ساوه، زرندیه، خمین، محلات و دلیجان به دلیل مزیت مهاجرپذیری بخشی از مددجویان از کمترین سرمایه اجتماعی برخوردارند و حتی برای ضمانت وام با مشکل وثیقه و ضمانت مواجه هستند و برای برطرف کردن این دغدغه متوسل به ظرفیت خیرین شدیم تا علاوه بر مشارکت خیرخواهانه در حوزه ضمانت مددجویان نیز ورود کنند.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان مرکزی در ادامه به منشور کاری این نهاد مقدس طبق تاکیدات رهبر معظم انقلاب اشاره کرد و افزود: در ابلاغیه رهبری به کمیته امداد، توانمندسازی مددجویان با تاکید بر استقلال معیشتی، اقتصادی و اجتماعی مددجویان و ایجاد اشتغال به عنوان نقشه راه پیش روی این نهاد، ترسیم شده است.
وی افزود: توانمندسازی مددجویان زمانی اتفاق خواهد افتاد که سه ضلع مثلث ایجاد اشتغال، احداث مسکن و تقویت فرهنگ و اعتقادات تشکیل شود. احداث مسکن برای مددجویان با ایجاد اشتغال گام بزرگی در راستای توانمندسازی جامعه هدف خواهد بود.
موسینژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر افزون بر ۸۷ هزار نفر در استان مرکزی تحت پوشش کمیته امداد هستند که ۳۰ درصد آنان مستعد توانمندسازی است، تصریح کرد: استان مرکزی در زمره استانهای پیر و سالمند کشور قرار دارد و افزون بر ۶۷ درصد مخاطبین کمیته امداد استان را افراد سالمند تشکیل دادهاند و تنها برای ۳۰ درصد مخاطبین میتوان برنامههای توانمندسازی تعریف و اجرا کرد.
وی سهم اعتبارات اشتغالزایی مددجویان کمیته امداد استان مرکزی در سال جاری را ۱۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: قریب به ۱۴ میلیارد تومان از این اعتبار با ایجاد ۴۰۰ فرصت شغلی سهم شهرستان ساوه است که بخشی از آن در قالب اشتغال روستایی و بخش دیگری در حوزه منابع بانکی و بودجه تبصره ۱۶ کشور و منابع داخلی امداد تخصیص داده شده است.
وی با اشاره به اینکه تاکنون ۲۷۰ فرصت شغلی در شهرستان ساوه با تخصیص اعتبارات اشتغالزایی امداد ایجاد شده است، افزود: ساوه شهرستان موفق استان مرکزی در حوزه ایجاد اشتغال و توانمندسازی است و رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
این مقام مسئول در کمیته امداد استان مرکزی با اشاره به ایجاد ۲۳۰۰ فرصت شغلی در استان با صرف اعتباری بالغ بر ۶۵ میلیارد تومان اظهار کرد: امیدواریم تا پایان سال با جذب کامل سهم استان به میزان ۱۴۰ میلیارد تومان، آمار اشتغال افزایش یابد.
وی به خسارات ناشی از وقوع سیل در فصل بهار اشاره کرد و افزود: در اثر سیل امسال مسکن افزون بر سه هزار خانواده مددجوی امداد از ۱۰ الی ۱۰۰ درصد آسیب دید که براساس اعلام بنیاد، مسکن ۹۷۰ خانوار آسیب دیده از سیل نیاز به بازسازی داشت و بلافاصله کار بازسازی مسکن ۶۰۰ خانوار آغاز شد و هم اکنون ۸۰ واحد مسکونی تکمیل و تحویل شده و امیدواریم با مشارکت بسیج سازندگی تا پایان سال تمامی واحدها تکمیل و تحویل شود.
موشی نژاد همچنین به اجرای طرح پویش ۲۰ هزار حامی برای فرزندان نیازمند اشاره کرد و افزود: خوشبختانه استقبال خوبی از این طرح صورت گرفته است و مردم نیکوکار با تعهد ماهانه حداقل ۱۰ هزار تومان در این طرح مشارکت میکنند که هماکنون ۴۰ درصد از جذب ۲۰ هزار حامی در ماه نخست آغاز اجرای طرح محقق شده است.
وی به حوزه درآمدی و مشارکتهای مردمی در قالب طرح اکرام ایتام و محسنین اشاره کرد و افزود: در هشت ماه امسال کمکهای مردمی بالغ بر ۳۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته و افزون بر ۱۲ میلیارد تومان کمک مردمی جذب شده است. در حوزه زکات نیز رشد ۳۰ درصدی صورت گرفته و افزون بر ۱۱ میلیارد تومان زکات پرداخت شده است.
وی افزود: طی سال گذشته بالغ بر چهار میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان درآمد صدقات استان بو که تنها در هشت ماهه امسال این میزان به ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان رسیده است و بیانگر آن است که مردم ما با وجود مشکلات اقتصادی، پایبند به اعتقادات دینی بوده و شاخصهای دینداری خود را ارتقا میدهند و یکی از زیباییهای این اقدام ارزشمند وجود صندوقهای صدقات در منازل نیازمندان است.
در ادامه رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) ساوه نیز گفت: حضور مدیرکل امداد استان در شهرستان برای راستی آزمایی در خصوص اثربخشی اقدامات امداد و بررسی وضعیت مددجویان صورت می گیرد.
عباس محمدی هزاوه از رسانه ها به عنوان بازوهای امداد یاد کرد و افزود: هم اکنون ۴۰۵۷ خانوار مددجوی تحت کمیته امداد شهرستان وجود دارد که از بعد خانوار ۴.۷ و از نظر نفرات ۲.۵ درصد جمعیت شهرستان را شامل میشوند.
وی با اشاره به اینکه دو هزار و ۷۷۹ خانوار تحت پوشش امداد را بانوان سرپرست خانوار تشکیل میدهند که ۶۷ درصد آمارمددجویان را شامل میشود، اظهار کرد: دو هزار و ۱۷۹ خانوار نیز سالمند هستند که ۵۲ درصد مددجویان را شامل میشوند و ۵۴۹ خانوار با جمعیتی معادل ۱۲ درصد مستاجر هستند.
وی افزود: ۱۰۰ خانواده زندانی، ۸۱۰ دانش آموز و ۹۷ دانشجو، ۲۳۶ یتیم با میانگین پرداختی ماهانه ۳۳۰ هزارتومان و ۲۷۸ فرزند محسنین تحت پوشش امداد ساوه هستند.
محمدی به موضوع اشتغال به عنوان محوری ترین فعالیت امداد ساوه اشاره کرد که با تلاشهای صورت گرفته، رتبه اول استان را در ایجاد اشتغال کسب کرده است و در هشت ماهه سال جاری ۱۳۶ نفر از طریق کاریابی بیمه مشغول بکار شدند. همچنین ۱۱۲ مورد وام اشتغال ۵۰ میلیون تومانی پرداخت شده است.
وی بیان کرد: ضریب نفوذ امداد شهرستان در حوزه صدقات ۲۶ درصد است و این بیانگر آن است که می توان برای تقویت آن برنامه ریزی کرد.
در پایان این نشست خبری از خبرنگاران حوزه امداد شهرستان ساوه با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.