رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ساوه گفت: طرح سبکسازی طاق های شبستانهای ضلع شرقی مسجد جامع ساوه آغاز شد.
رضا ایاز در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، منطقه مرکزی، افزود: در اجرای این طرح، کار سبکسازی و جمع آوری پوشش کاهگل فرسوده، استحکامبخشی طاقها و اجرای مجدد لایه کاهگل انجام خواهد شد.
وی بیان کرد: عملیات اجرایی و مرمتی بنای مسجد جامع ساوه شامل جمعآوری پوشش عایق کاهگل فرسوده بام، استحکامبخشی طاقها، اجرای مجدد لایه کاهگل، ساماندهی بدنهها و بندکشی جدارههای داخلی فضای مسجد با اعتباری بالغ بر ۱۱۵ میلیون تومان توسط پیمانکار شروع شده است.
ایاز بیان کرد: همچنین مرمت و ساماندهی درب چوبی ورودی بنای تاریخی مسجد جامع ساوه توسط هنرمندان صنایع دستی شهرستان در حال اجراست.
وی با اشاره به اینکه قديميترين بخش مسجد جامع ساوه، شبستانهاي گلي و خشتي آن است، اظهار کرد: طرح اوليه اين مسجد، مشتمل بر یک حياط مستطيل شكل به ابعاد 44 × 36 متر است كه گرداگرد حياط را شبستانهاي ستوندار گلي و خشتي فرا گرفته است.
به گزارش ایسنا، مسجد جامع ساوه که 4200 مترمربع وسعت دارد، در سال 1310 به عنوان نخستین مکان تاریخی استان مرکزی در فهرست آثار ملی ثبت شد. برخی کارشناسان با وجود ویژگیهای معماری از دورههای آل بویه، ایلخانی و صفوی در این بنا، این اثر را قابل ثبت در فهرست آثار جهانی میدانند .
مسجد جامع ساوه در بافت تاریخی این شهرستان قرار دارد و نشان از تمدن و مدنیت ساوه از گذشتههای دور داشته و قدمت هزار ساله آن بیانگر سبقه دیانت مردم این مرز و بوم است.
مسجد جامع ساوه يكي از جالبترين آثار معماري در دوره اسلامي است كه شناخت و آشنايي با زواياي گوناگون آن هميشه براي پژوهشگران و علاقهمندان به معماري ايران جذاب بوده و برای آنان تازگي دارد.