متاسفانه در روزهاي گذشته شاهد یکی از تلخترین حوادث سالهای اخیر در ایران بوديم كه جمعی از آتشنشانان را بر اثر اين حادثه هولناك از دست داديم.
پس از اين حادثه در فضاهاي مجازي يا محافل غير رسمي شاهد بحثهاي زيادي در رابطه با ايمني خصوصا در حوزه مرتبط با آتشنشاني هستيم، از این رو در گفتوگوی کوتاه خبرنگار ایسنا، مطقه مرکزی، با ناصر رستمیان عضو هیئت مدیره سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری ساوه این موضوع را مورد واکاوی قرار میدهیم.
رستمیان با تاکید بر اینکه عدهاي بخاطر عدم آگاهي چاره كار را فقط در تجهيز فيزيكي سازمانهاي آتشنشاني ميبينند، گفت: غافل از اينكه تجهيز سازمانهاي امدادي شرط لازم است، اما كافي نيست.
وی ادامه داد: ميتوان گفت كه حادثه پلاسكو از سالها پيش رقم خورده بود، از همان زماني كه پي این ساختمان ريخته شد، چرا كه در زمينه مقررات ايمني و آتشنشاني هيچ گونه تمهيداتي در این بنا انديشه نشده بود و متاسفانه با گذشت زمان و انباشت شرايط ناايمن، نتيجهای چنین دلخراش حاصل شد .
وی بیان کرد: با كمي تامل در مييابيم كه جهت پيشگيري از حوادث مشابه ميبايست كليه مقررات ايمني در ابتداي طراحي در نظر گرفته و اجرا شود، نه اينكه پس از هر حادثه اولين چيزي كه به ذهنمان خطور ميكند خريد تجهيزات باشد.
رستمیان با تاکید بر اینکه البته خريد تجهيزات هم نياز است، اما اولويت در پيشگيري است، افزود: حلقه پيشگيري زماني تكميل خواهد شد كه بعد از لحاظ کردن مقرارت ايمني تجهيزات موجود بطور مستمر چك شود تا از آماده بكار بودن آنها اطمينان حاصل شود و از طرفي ميبايست متوليان ايمني از اختيارات كافي در رابطه با چرخه پيشگيري از حادثه برخوردار باشند، پس ميتوان نتيجه گرفت كه سازمانهای متعددي در اين زمينه داراي مسئوليت هستند كه در صورت همكاري آنها با محوريت متوليان ايمني، ایمنی واقعی محقق خواهد شد.