جمعه 2 آذر 1403 | Friday 22 November 2024

رئیس دادگستری شهرستان ساوه گفت: مساجد بزرگترین و محوری‌ترین پایگاه‌های معنوی و دینی برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی هستند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، هادی ملکی در همایش ائمه جماعات شهرستان ساوه با موضوع ایجاد فرهنگ صلح و سازش که در سالن جلسات دادسرای عمومی و انقلاب ساوه برگزار شد، با بیان اینکه در جامعه شاهد نوعی به هم‌ریختگی هستیم، افزود: این به هم‌ریختگی ریشه در بسیاری از دلایل گوناگون دارد و بروز اختلافات فراوانی که در تعاملات اجتماعی در سطح جامعه شاهد آن هستیم بارزترین نمونه آن است.

وی بیان کرد: اختلافاتی نظیر مشکلات خانوادگی، مشکلات در روابط اجتماعی مردم و نیز مشکلات زندگی روزمره مردم روز به روز در حال افزایش است و نمودار آن روند فزونی به خود گرفته است و ثمره این اختلافات افزایش مراجعات مردم به دادگستری و دستگاه قضایی است.

وی با تاکید بر اینکه نمی توان معضلات اجتماعی را نادیده گرفت، اظهار کرد: طلاق ، اعتیاد، خودکشی و نزاع‌ها آمار قابل توجهی را به خود اختصاص داده است و در کنار آن آسیب‌های ناشی از روابط نامشروع پیدا و پنهان و بی بندوباری که در حال افزایش است، به این بهم ریختگی اجتماعی دامن زده است.

رئیس دادگستری ساوه در ادامه با اشاره به اینکه عدم آگاهی مردم نسبت به حقوق خود به تشدید این مشکلات دامن زده است، تصریح کرد: از این رو برای مدیریت این معضلات و مقابله با آسیب‌ها نیازمند یک پتانسیل قوی و پشتوانه معنوی صحیح هستیم که حداقل ثمره آن مقابله با گسترش این گونه مسایل در جامعه است.

وی ظرفیت معنوی مساجد به عنوان بزرگترین پایگاه‌های دینی برای مقابله با این آسیب ها را مورد تاکید قرار داد و گفت: استفاده از ظرفیت و پتانسیل معنوی مساجد و ائمه جماعات منجر به کمک به دستگاه قضائی و حاکمیت شده و ضمن جلوگیری از گسترش و روند رو به افزایش این گونه مسائل، عاملی برای پیشگیری از وقوع آنهاست.

ملکی با اشاره به سیاست قوه قضائیه مبنی بر استفاده از ظرفیت معنوی مساجد و ائمه جماعات در حوزه پیشگیری و درمان جرایم اظهار کرد: معاون فرهنگی قوه قضائیه طرحی را در سراسر کشور آغاز کرده است تا بتواند از ظرفیت مساجد بهره لازم را ببرد.

وی با تاکید بر اینکه تحقق ماموریت‌های دستگاه قضا در گرو مشارکت آحاد مردم و مسئولان است، تصریح کرد: اصلی ترین ماموریت دستگاه قضا پیشگیری از وقوع جرم است که تحقق این هدف نیز جز با مشارکت مردم و دستگاه‌های اجرایی امکانپذیر نیست.

وی بیان کرد: ظرفیت دستگاه‌های اجرایی، مردم و خاصه ائمه جماعات و روحانیان به عنوان مبلغان دینی به طور گسترده‌تر می‌تواند ضمن حل و فصل مشکلات مردم منجر به کاهش ورودی پرونده به دادگستری شود.

رئیس دادگستری ساوه با اشاره به اینکه باید با هر ابزار ممکن مردم را نسبت به معضلات اجتماعی هوشیار کرد که همانا مصداق پیشگیری از وقوع جرم است، گفت: مساجد و محافل مذهبی و مساجد بهترین ابزار کارآمد برای مقابله با معضلات اجتماعی است.

وی تاکید کرد: لازم است که بیشتر برنامه‌های مساجد و محافل مذهبی نظیر حسینیه‌ها را صرف بازگو کردن تعالیم دین مبین اسلام کرد تا بنیه اعتقادی مردم تقویت شود و هر چقدر در راستای تقویت باورهای دینی و ترویج سبک زندگی اسلامی حرکت کنیم قطعا شاهد کاهش جرایم در سطح جامعه خواهیم بود.

 

به گفته ملکی، در مساجد و محافل بیشترین زمان ممکن صرف مداحی‌ها در راستای شور حسینی می‌شود، در حالی که جامعه ما بخصوص جوانان به شعور حسینی و تبیین اهداف قیام واقعه کربلا نیازمند هستند که کمتر بدان توجه می شود.

به گزارش ایسنا، در این همایش که با حضور امام جمعه، دادستان و ائمه جماعات مساجد شهرستان ساوه برگزار شد روحانیان به مواردی در راستای تقویت استفاده از ظرفیت مساجد اشاره کردند.

اجازه مداخله روحانیان در پرونده‌های قضائی به منظور حل و فصل و صلح و سازش طرفین دعوی، برخورد قاطع با جرایم و آسیب‌های اجتماعی که علنا در شهر شاهد آن هستیم، پیشگیری از وقوع جرم در نقاط جرم‌خیز، تقویت طرح رابطین قضائی، استفاده از پتانسیل روحانیان در شوراهای حل اختلاف، برگزاری دوره‌های آموزشی ویژه روحانیان توسط دستگاه قضائی، آشنایی طلاب و روحانیان با قوانین و حقوق قضائی با برگزاری دوره‌های حقوقی، حمایت از امر به معروف و نهی از منکر توسط دستگاه قضائی از جمله مواردی بود که در این همایش توسط شرکت‌کنندگان مطرح شد

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group