پنجشنبه 24 آبان 1403 | Thursday 14 November 2024

امام جمعه زرندیه گفت: افرادی که توانایی حل تعارض به‌ صورت سازنده را دارند، کمتر به خشونت روی می‌آورند.

حجت‌الاسلام حسین ابراهیمی چهارشنبه ۲۳ آبان‌ماه در نودوهفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان که با دستور بررسی راهکارهای توسعه فرهنگ برادری در جامعه و مقابله و مبارزه با خشونت برگزار شد، گفت: مقابله و مبارزه با خشونت و توسعه فرهنگ برادری در جامعه، کار فرهنگی می‌طلبد.

وی اظهار کرد: سابقه تدین و دینداری مردم این شهرستان زبانزد عام و خاص است، اما متاسفانه مدتی است شاهد بروز برخی خشونت ها در منطقه هستیم که بیشتر در شهرها نمود دارد و بعضا خشونت‌ها منجر به قتل می‌شود که یک آسیب جدی است.

وی با بیان اینکه باید علل وقوع خشونت را بررسی و راهکارهای پیشگیرانه برای آن در نظر گرفت، بر برگزاری دوره‌های تحکیم خانواده تاکید کرد و گفت: جوامع آموزشی نظیر مدرسه و دانشگاه نقش مهمی در کاهش خشونت، نزاع و درگیری دارند و باید از این ظرفیت استفاده کرد.

رییس شورای فرهنگ عمومی زرندیه گفت: سیستم آموزشی، نقش مهمی در شکل‌گیری شخصیت افراد دارد. با گنجاندن مفاهیمی همچون برادری، همدلی، احترام به دیگران، و حل مسالمت‌آمیز تعارضات در برنامه‌های پرورشی و آموزشی، می‌توان فرهنگ برادری را از سنین پایین تقویت کرد.

وی اظهار کرد: بسیاری از خشونت‌ها و تعارضات به دلیل عدم توانایی در برقراری ارتباط موثر و بیان احساسات به ‌صورت صحیح رخ می‌دهند. آموزش مهارت‌های ارتباطی مانند گوش دادن فعال، احترام به نظرات دیگران و مدیریت احساسات می‌تواند تاثیر زیادی در کاهش خشونت داشته باشد.

امام جمعه زرندیه بر آموزش روش‌های حل مسالمت‌آمیز تعارض تاکید کرد و گفت: می‌توان با برگزاری کارگاه‌ها و جلسات آموزشی، افراد را با روش‌های مختلف حل تعارض آشنا کرد. افرادی که توانایی حل تعارض به‌ صورت سازنده را دارند، کمتر به خشونت روی می‌آورند.

فرماندار زرندیه نیز به کاهش تاب آوری مردم به عنوان یکی از عوامل بروز خشونت اشاره کرد و گفت: باید سازوکاری اندیشید تا سعه صدر مردم افزایش یافته و آستانه تحمل آنها بالاتر رود تا با کوچکترین موضوعی خشونت و نزاع شکل نگیرد که تبعات اجتماعی فراوانی به همراه دارد.

ابوالقاسم مهری اظهار کرد: رسانه‌ها نقش موثری در کاهش میزان خشونت در جامعه دارند و دستگاه‌های فرهنگی باید با تولید محتواهای غنی راهکارهای عملی برای توسعه فرهنگ برادری و کاهش خشونت را، برای انتشار، در اختیار رسانه ها قرار دهند.

رییس اداره ارشاد و دبیر شورای فرهنگ عمومی زرندیه نیز گفت: بسیاری از مشکلاتی که امروزه جوامع بشری از آن رنج می‌برند، ناشی از مشکلات فرهنگی است و باید کمک کنیم تا فرهنگ و تقویت باورهای دینی در بین مردم بتواند به رفع مشکلات بینجامد.

اصغر مظفری افزود: بسیاری از خشونت ها از فضای مجازی آغاز می‌شود و نیازمند رصد و مطالعه است و اگر مورد توجه قرار نگیرد خشونت های زیادی شکل خواهد گرفت.

وی با بیان اینکه مدیریت زمان و تکریم ارباب رجوع در سازمان‌ها و نهادهای اجتماعی باعث کاهش خشونت می‌شود، افزود: اعتقاد و ایمان، اخلاق‌مداری، گشاده‌رویی و پوشاندن عیوب دیگران از دلایل کاهش خشونت در جامعه است.

مظفری تاکید کرد: ارتباط موثر، مدیریت استرس، ورزش و فعالیت‌های فرهنگی و هنری تاثیر بسزایی در کاهش خشونت دارد. ایجاد وابستگی در فرزندان، افزایش همدلی، توجه به فرزند، بالا بردن اعتماد به نفس فرزند و پرهیز از مجازات از عوامل تاثیرگذار در کاهش خشونت خانوادگی است.

روانبخش یکی از فعالان فرهنگی زرندیه نیز گفت: برای توسعه فرهنگ برادری و مبارزه با خشونت در جامعه، می‌توان از راهکارهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و آموزشی بهره برد که آموزش و فرهنگ‌سازی نخستین راهکار است. رسانه‌ها با پخش محتوای آموزشی، مستندات فرهنگی و داستان‌های الهام‌بخش می‌توانند مردم را نسبت به مزایای برادری و مضرات خشونت آگاه کنند.

وی بر ایجاد برنامه‌های آموزشی برای خانواده‌ها تاکید کرد و گفت: خانواده‌ها نقش بسیار مهمی در تربیت و شکل‌گیری ارزش‌ها در افراد دارند. از طریق برگزاری کارگاه‌ها و سمینارهای خانوادگی می‌توان والدین را در مورد اهمیت آموزش برادری و مقابله با خشونت آموزش داد.

این فعال فرهنگی بر تقویت نقش جوامع مذهبی و فرهنگی و ترویج ارزش‌های اخلاقی و دینی تاکید کرد و گفت: دین اسلام بر همبستگی، عشق و برادری تاکید دارد. با گسترش آموزه‌های دینی و اخلاقی می‌توان این ارزش‌ها را در جامعه نهادینه کرد.

وی به نقش افراد معتمد جامعه نیز اشاره کرد و گفت:  معتمدین محلی می‌توانند در بهبود روابط اجتماعی نقش مثبتی داشته باشند. آنها می‌توانند با ارائه الگوهای مناسب و آموزش مستقیم، پیام‌های ضدخشونت و مروج همبستگی را به افراد منتقل کنند.

وی با اشاره به حمایت از برنامه‌های اجتماعی و داوطلبانه و ایجاد گروه‌های داوطلبانه اظهار کرد: فعالیت‌های داوطلبانه می‌تواند به مردم کمک کند تا روحیه همکاری و همبستگی را تجربه کنند. این گروه‌ها می‌توانند در کمک به نیازمندان و حل مشکلات اجتماعی نقش مؤثری ایفا کنند و ارتباطات مثبت میان افراد را افزایش دهند.

روانبخش به تشویق به مشارکت در فعالیت‌های جمعی نیز اشاره کرد و گفت: فعالیت‌های ورزشی، فرهنگی، و اجتماعی می‌توانند افراد را به یکدیگر نزدیک‌تر کرده و روحیه برادری و همکاری را تقویت کنند. برگزاری جشنواره‌های فرهنگی و هنری و برنامه‌های ورزشی می‌تواند بستری برای این همبستگی فراهم کند.

وی در خصوص  توسعه مهارت‌های ارتباطی و حل تعارض، به آموزش مهارت‌های ارتباطی و تقویت ارزش‌های ملی و هویت مشترک اشاره کرد و گفت: ایجاد حس همبستگی و تقویت هویت ملی می‌تواند به افراد کمک کند تا فراتر از تفاوت‌ها، به اشتراکات خود بپردازند و احساس همدلی بیشتری داشته باشند. ترویج احترام به تنوع و تفاوت‌های فرهنگی نیز ضروری است. در جامعه‌ای با تنوع فرهنگی، ترویج احترام به تفاوت‌ها و آموزش ارزش‌های مرتبط با چندگانگی فرهنگی می‌تواند از تعصبات و درگیری‌های ناشی از تفاوت‌های فرهنگی جلوگیری کند. این راهکارها می‌توانند به ‌صورت همزمان و در کنار یکدیگر تقویت شود و میزان خشونت به حداقل برسد.

براساس این گزارش، در این جلسه شرکت کنندگان به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود پرداختند و اعمال قوانین بازدارنده و سختگیرانه در خصوص حمل سلاح های سرد نظیر چاقو و قمه، فرهنگ سازی رسانه ها با انتشار محتواهای پیشگیرانه، تقویت فعالیت‌های فرهنگی در مدارس، آسیب‌شناسی دلایل حضور کمتر جوانان و نوجوانان در مساجد، تقویت ارزش‌های دینی و آموزه‌های اسلامی در جامعه، تقویت فعالیت‌های اجتماعی و جشنواره‌های فرهنگی و ورزشی، توسعه و آموزش مهارت‌های اجتماعی، آموزش حل مسالمت‌آمیز تعارضات، تقویت ارزش‌های ملی و هویت با ایجاد حس همبستگی، ترویج احترام به تنوع و تفاوت‌های فرهنگی و برگزاری دوره‌های آموزشی تحکیم خانواده از جمله مواردی بود که به عنوان راهکار مبارزه با خشونت در این جلسه مطرح شد.

انتهای پیام

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group