معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت از محیط زیست کشور گفت: از وزارت نیرو درخواست می شود با توجه به اینکه نیروگاه رودشور زرندیه با مراکز جمعیتی فعال فاصله دارد بخشی از بار نیروگاه شازند به این نیروگاه انتقال پیدا کند.
علی سلاجقه پنجشنبه ۱۷ آذرماه ۱۴۰۱ در جریان بررسی میدانی مشکلات زیست محیطی شهرستان زرندیه در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به راه اندازی نیروگاه رودشور زرندیه اظهار کرد: از وزارت نیرو درخواست می شود با توجه به اینکه این نیروگاه با مراکز جمعیتی فعال فاصله دارد بخشی از بار نیروگاه شازند به این نیروگاه انتقال پیدا کند و تدابیری اندیشیده شده تا دستگاههای مسئول این کار را انجام دهند و سازمان محیط زیست این موضوع را پیگیری میکند.
وی افزود: در دولت سیزدهم تمام دستگاهها برای خدمت به مردم بسیج شدند. همانطور که مردم نسبت به محیط زیست از مسئولین جلوتر هستند و این یک ظرفیت عالی است و تمام دستگاه هایی که مخرب محیط زیست هستند الان در این راستا حرکت می کند که معضلات مردم را کاهش دهند.
سلاجقه با اشاره به برآورد اعتبار برای سال آینده در ستاد هوای پاک کشور گفت: مجموع برآوردی که دستگاهها انجام دادند ۱۰۷ هزار میلیارد تومان بوده و ۳ میلیارد دلار هم اعتبار ارزی مورد نیاز است که بتوان بخشی از تکالیف مربوط به هوای پاک را در سال آینده انجام داد و امیدوارم دولت حتماً در بودجه ۱۴۰۲ به عنوان یک وظیفه ذاتی و تلقی با این مهم برخورد کند و مردم ما شاهد باشند که زحمات دولت و خدمات که باید انجام بدهد باعث کاهش مرارت های آنها بخصوص در بحث آلایندگی شود.
رییس سازمان محیط زیست کشور به احداث دو کارخانه سیمان خاکستری و سفید در زرندیه نیز اشاره کرد و افزود: در کنار این دو کارخانه سیمان احداث کارخانه سوم سیمان با صدور مجوز فعالیت آغاز شده که موجب بروز نارضایتی هایی در منطقه شده است. قرار گرفتن صنایع متعدد به صورت تجمیعی موجب بروز آلایندگی خواهد شد که در این بازدید میدانی مقرر شد ارزیابی مجدد محیط زیستی این صنعت توسط دفتر ارزیابی سازمان انجام و ظرف دو هفته آینده با حضور دستگاه های متولی امر جلسه ای برگزار شود و چنانچه با تبعات زیست محیطی مواجه باشد، هر چه سریعتر دستور توقف و خاتمه کار کارخانه سوم سیمان صادر خواهد شد، البته اداره کل صمت استان در گذشته دستور توقف تا تعیین تکلیف نهایی را صادر کرده است.
وی افزود: آلایندگی هوا و منابع آبی و رودخانه ها، آسیب به جاده های منطقه، ترابری و ... نشانگر آن است که این صنعت جدید الاحداث به تکالیف قانونی خود عمل نکرده و زیرساخت های شهرستان را با مشکل مواجه کرده است.
نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به بازدید رئیس سازمان حفاظت محیط زیست از زرندیه گفت: مشکلاتی در حوزه محیط زیست وجود داشت در این بازدید مورد بررسی قرار گرفت.
حجتالاسلام محمد سبزی افزود: هدف از توسعه صنعتی و کشاورزی رفاه حال مردم است ولی توسعه ای که باعث مختل شدن زندگی مردم و آلودگی محیط زیست و منجر به از بین رفتن منابع طبیعی شود را به هیچ وجه نمی پسندیم و این دولت هم مانع از چنین توسعه ای خواهد شد و حتماً مقابله خواهد کرد.
وی افزود: پذیرفتنی نیست که توسعه یک صنعت نظیر دامداری ها و کارخانه سوم سیمان زرندیه موجب بروز نارضایتی اجتماعی شود. در توسعه صنعتی علاوه بر موارد فنی قانونی که باید لحاظ بشود باید مسائل اجتماعی و مردمی هم لحاظ شود.
حجتالاسلام سبزی تصریح کرد: در ساوه و زرندیه نرخ بیکاری منفی است ما نیازی به ایجاد صنایع و بارگذاری صنایع جدید نداریم چون نیروی کار وجود ندارد و اگر نیاز به سرمایه گذاری است نقطه دیگری را انتخاب کنند که نرخ بیکاری در آن بالا و نیروی انسانی جویای کار داشته باشد.
وی افزود: علاوه بر نبود نیروی کار در زرندیه، به دلیل قرار گرفتن آن در دشت ممنوعه بحرانی و کمبود منابع آبی امکان سرمایه گذاری جدید نظیر کارخانه سوم سیمان وجود ندارد و اجازه نخواهیم داد که مردم و معیشت و رفاه زندگی مردم دستمایه بعضی از رانت ها و مسائل باشد و امیدواریم شاهد توقف فعالیت چنین صنایعی باشیم که نارضایتی اجتماعی دنبال دارند.