شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024


در نخستین جلسه هم‌اندیشی معتمدان و فرهیختگان خرقانی که در مسجد جامع شهر رازقان مرکز بخش خرقان برگزار شد بر احیای این بخش با تکیه بر کار گروهی و آرمان‌های مشترک تاکید و شرکت‌کنندگان در سخنانی خواستار برخورداری این بخش از امکانات بیشتری شدند.

به گزارش ایسنا، منطقه مرکزی، در این جلسه ابتدا استاد دانشگاه‌های تهران و پژوهشگر و محقق علمی در سخنانی این مجمع را بازوی کمکی مسئولان دانست و افزود: هدف از تشکیل این جلسه این است که به مسئولان اعلام کنیم یار و یاور آنان در حل مشکلات مردم هستیم.

خسرو امیرحسینی مهم‌ترین مشکل این بخش را نبود اشتغال و بیکاری جوانان دانست و افزود: بسیاری از سرمایه‌گذاران خرقانی نقاط دیگری به جز بخش خرقان را برای سرمایه‌گذاری انتخاب می‌کنند در حالی که باید هم خرقانی‌ها و هم سایر سرمایه‌گذاران را با اعمال سیاست‌های تشویقی برای سرمایه‌گذاری به این بخش هدایت کرد تا ضمن توسعه اقتصادی منطقه به اشتغال‌زایی بیشتری کمک کرد.

وی با اشاره به پایین بودن شاخص‌های فرهنگی، بهداشتی و درمانی، عمرانی، اجتماعی و ... در بخش خرقان گفت: در بخش خرقان یک کتابخانه عمومی وجود ندارد و این یک ضعف برای منطقه‌ای است که برخوردار از مشاهیر علمی و مفاخر ادبی است.

حجت‌الاسلام کفیلی روحانی معتمد بخش خرقان و اهل روستای الویر نیز حضور در این جلسه را بیانگر تعلق خاطر به بخش خرقان دانست و افزود: بخش خرقان با توجه به ظرفیت‌های فراوان استحقاق برخورداری از امکانات بیشتری دارد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های این بخش در عرصه‌های گوناگون گفت: نزدیکی به مرکز کشور و برخورداری از ویژگی کشاورزی و گردشگری در این منطقه ضرورت کمک به توسعه آن را دو چندان می‌کند.

وی با تاکید بر تشکیل اتاق فکری متشکل از مردم بخش خرقان و مسئولان برای بررسی نیازها و مطالبات این بخش گفت: بررسی ظرفیت‌ها، شناسایی فرصت‌ها، آسیب‌ها و کشف استعدادهای درونی بخش خرقان از جمله مولفه‌هایی است که باید در این اتاق فکر برای آن برنامه‌ریزی کرد.

حجت‌الاسلام کفیلی نگاه به توانمندی‌های درونی و استفاده از ظرفیت‌های داخلی را مصداق بارز تحقق اقتصاد مقاومتی مدنظر رهبری معظم انقلاب دانست و افزود: در حل مشکلات بخش خرقان باید از نگاه حزبی و جناحی پرهیز کرد.

وی تصریح کرد: نمی‌توان با نگاه حزبی و جریان سیاسی برای حل مشکلات مردم قدم برداشت چرا که سلیقه‌های جناحی کارکردهای دیگری به غیر از تلاش برای حل مشکلات مردم دارد از این رو باید فارغ از نگاه حزبی و سیاسی به مشکلات پرداخت.

معاون اجرایی شورای اسلامی استان تهران و یک خرقانی دیگر نیز از بخش خرقان با وسعت حدود 1400 کیلومتر به عنوان بزرگ‌ترین بخش استان مرکزی از نظر وسعت یاد کرد که علیرغم این پتانسیل از نقاط کمتر توسعه‌یافته استان به شمار می‌رود.

حمزه خوارزمشاهی با اشاره به اینکه افزایش جمعیت در یک بخش موجب برخورداری آن منطقه از امتیازات بیشتری برای توسعه خواهد بود، افزود: حل مشکلات اساسی مردم و تامین زیرساخت‌ها موجب مهاجرت معکوس شده و ماندگاری مردم را در روستاهای بخش بیشتر خواهد کرد، هر چه ماندگاری بیشتر شود جمعیت بخش نیز افزایش پیدا کرده و می‌توان از امتیازات بیشتری برخوردار بود.

وی با ابراز خرسندی از تشکیل تشکلی به نام احیاگران خرقان گفت: قطعا خروجی جلساتی که توسط چنین تشکل‌هایی برگزار می‌شود راهگشا بوده و موجب تسهیل در رفع نیازهای مردم خواهد شد.

خوارزمشاهی با اشاره به ظرفیت بالای معادن بخش خرقان گفت: برخورداری از معادن گوناگون در بخش بیانگر اهمیت اقتصادی این منطقه است و می‌تواند منبع درآمدی برای این نقطه از استان مرکزی باشد.

بخشدار سابق خرقان و عضو شورای اسلامی شهر ساوه نیز خواستار تغییر نگرش مردم و خروج از مدیریت سنتی و تکیه بر مدیریت علمی برای برون‌رفت از مشکلات این بخش شد و آن را لازمه توسعه همه جانبه دانست.

هاشم زال نیروی انسانی و منابع مالی را دو مولفه اصلی برای توسعه متوازن دانست و افزود: برخورداری از نیروی انسانی کارآمد و پرتوان توأم با برخورداری از منابع مالی دولتی و بخش خصوصی مسیر توسعه را همواره می کند.

وی در ادامه خواستار تجلیل و تکریم از چهره‌های ماندگار و افراد تاثیرگذار بومی منطقه شد و افزود: این اقدام علاوه بر تکریم افراد موجب برخورداری از ظرفیت آنان برای باز کردن گره از مشکلات مردم خواهد شد.

در ادامه این جلسه تنی چند از اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران روستاهای مختلف بخش خرقان به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

استفاده از فکر، اندیشه، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های خرقانی‌هایی که در بدنه دولت فعالیت دارند، تلاش دلسوزانه برای برطرف کردن مطالبات مردم، احیای خرقان با کار گروهی و آرمان‌های مشترک، واگذاری زمین ارزان‌قیمت برای استقرار واحدهای تولیدی و صنعتی، توجه به نیازهای بهداشتی و درمانی، مطالبه‌گری جدی از مسئولان و لزوم تقسیم عادلانه اعتبارات، حل مشکل کم آبی در روستاها، تقویت حوزه گردشگری، احداث کارگاه‌های زودبازده با حمایت مالی دولت به منظور ایجاد شغل و رفع مشکل بیکاری، تشویق مردم به خرید سوغات و صنایع دستی تولیدی ساکنین بخش به منظور حمایت مالی و برخورداری از ظرفیت گردشگری، از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group