مدیرجهاد کشاورزی شهرستان زرندیه گفت: این شهرستان با تولید روزانه 28 تن تخم مرغ رتبه دوم تولید این ماده پروتئینی را در استان مرکزی به خود اختصاص داده است.
احمد قره بیگلو افزود: به طور میانگین هر ماه بیش از بیش از 800 تن تخم مرغ در واحدهای تولیدی مرغ تخمگذار این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف داخل و خارج از استان می شود.
وی ادامه داد: با توجه به موقعیت جغرافیایی زرندیه و مجاورت با مرکز کشور، بیش از 90 درصد تولید تخم مرغ این شهرستان روانه بازار مصرف پایتخت ایران می شود.
قره بیگلو بیان کرد: تولید تخم مرغ با کیفیت و مطابق با استانداردهای تولید در بخش طیور از یک سو و نیاز بازار برخی از کشورهای همسایه به ویژه کشورهای عربی از جمله عراق، از سوی دیگر بررسی ساز و کارهای تولید صادرات محور را این شهرستان دو چندان کرده است.
وی افزود: این شهرستان به دلیل زیرساخت های مطلوب بخش طیور، در تولید تخم مرغ ظرفیت مناسبی دارد که دوران پسابرجام با تولید صادرات محور می تواند عاملی مهم در رشد ارزش افزوده اقتصادی استان مرکزی باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه ادامه داد: در صورت رفع برخی موانع برسر راه تولید تخم مرغ، امکان سنجی بازارهای صادراتی برای عرضه این محصول کشاورزی از واحدهای تولیدی این شهرستان در دستور کار قرار می گیرد.
وی ادامه داد: از ابتدای امسال تا کنون، بیش از چهار هزار و 500 تن تخم مرغ در زرندیه تولید شده که علاوه بر تامین نیاز استان مرکزی به سایر استانهای کشور نیز صادر شده است.
قره بیگلو افزود: از مجموع میزان تولید تخم مرغ زرندیه، حدود 150 تن در بازار این شهرستان مصرف و بقیه به دیگر نقاط کشور صادر می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه تصریح کرد: مجاورت شهرستان زرندیه با استان های تهران، البرز و قم، ظرفیت مناسبی برای توسعه واحدهای مرغ تخمگذار و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی در بخش دام و طیور فراهم کرده است.
قره بیگلو عنوان کرد: افت فروش ناشی از نوسانات پی در پی بازار، نبود زیر ساخت های صادراتی و نبود سرمایه در گردش مرغداران برای تهیه مواد اولیه تولید به ویژه خوراک طیورسبب شده ظرفیت های بخش طیور شهرستان زرندیه با چالش هایی مواجه باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان زرندیه اظهار کرد: با توجه به سود آوری بخش کشاورزی و رغبت برخی سرمایه گذاران در این بخش، دولت با ارایه مشوق های اقتصادی صادرات محور به ویژه ارایه تسهیلات کم بهره به مرغداران زرندیه می تواند رونق اقتصادی در بخش کشاورزی این شهرستان را افزایش دهد.
در شهرستان زرندیه هشت واحد بزرگ مرغداری تخم گذار وجود دارد.
شهرستان زرندیه به مرکزیت شهر مامونیه با جمعیت 57 هزار نفر از قطب های صنعتی و کشاورزی استان مرکزی به شمار می رود.