شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

سازمان مردم نهاد دوستداران و حافظان طبیعت ساوه و زرندیه با هدف حفظ محیط زیست انسانی و تنوع زیستی بصورت رسمی و قانونی از دو سال قبل فعالیت خود را آغاز کرد.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی - به گفته فرقانی‌پور مدیرعامل این سازمان طی این مدت همیاران افتخاری گروه متشکل از اقشار مختلف در شهر یا روستا با صرف هزینه‌های مالی و وقت و عمرشان، حافظان بی‌جیره و مواجب طبیعت و محیط زیست کشور عزیزمان بوده‌اند و خواهند بود.

یکی از همیاران افتخاری و پر تلاش بخش خرقان زرندیه، " محرم حسنی تنها" است. وی سابقه خوبی در حفظ تنوع زیستی در خرقان دارد که به برخی از آنها اشاره می‌شود.

وی در سرمای بی‌سابقه سال 86 به جهت زنده ماندن کبک‌های وحشی و سایر جانوران، چند گونی گندم که تنها ذخیره او بود را در منطقه توزیع کرد تا آنها زنده بمانند. در سال 91، گرگ ماده‌ای را که در چاه روستای آجان سقوط کرده بود با رفتن به داخل چاه و به خطر انداختن جانش نجات داد.

حسنی تنها در مزرعه‌اش در عباس‌آباد، مرغ و خروس هم پرورش می‌دهد که همه ماهه روباه‌ها و شغال‌های منطقه، سهمیی از آنها دارند، اما او نه تنها عکس‌العملی برای نابودی آنها نشان نمی‌دهد بلکه معتقد است آنها روزی خود را می‌خورند.

وی در سال 91 برای اولین بار در استان مرکزی، باعث معرفی گونه سیاه‌گوش (lynx) شد و ...

به گزارش ایسنا، آخرین فعالیت زیست محیطی محرم حسنی تنها روز یکشنبه 19 مهر 94، نجات چهار هزار ماهی و بچه ماهی کپور از محوطه در حال خشک شدن سد روستای بند امیر بود.

سد بند امیر واقع در بخش خرقان زرندیه است. خشکسالی امسال باعث شد که سد خاکی بند امیر از اوایل مهر ماه رو به خشکی برود، این دوستدار محیط زیست و حیات وحش به محض خبردار شدن، مدیر عامل و اعضای دوستداران طبیعت را مطلع کرد و به اتفاق یکی دیگر از اعضا از صبح یکشنبه تا ساعت پنج بعد از ظهر، طی دو مرحله موفق به انتقال ماهی‌ها به استخر مناسب در 20 کیلومتری منطقه شدند.

اندازه ماهی‌های کپور از یک‌ونیم سانتی متر تا 15 سانتی‌متر متغیر بود و خوشبختانه در این انتقال تنها سه ماهی تلف شدند.

به گزارش ایسنا، می‌گویند "هیچ حیوانی کشته نمی‌شود مگر اینکه تسبیح‌گویی از میان رفته است" و در این ماجرا حسنی تنها و دوستداران طبیعت وسیله‌ای بودند تا چهار هزار تسبیح‌گو زنده مانده و به حمد خدا بپردازند.

سدخاکی بند امیر با ارتفاع 12 متر و عرض کف 76 متر و عرض آخر چهار متر، عمق پی از بستر طبیعی رودخانه 5 متر و حجم مخزن 300 هزار متر مکعب در سال 75 احداث شده و امروز در حال خشک شدن است.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group