فرماندار زرندیه گفت: این شهرستان به دلیل کمآبی در وضعیت بحرانی قرار دارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) - منطقه مرکزی - "محمد کردی" در جلسه کارگروه تخصصی بانوان و خانواده شهرستان زرندیه افزود: ساوه و زرنديه در سال گذشته بين 70 تا 80 ميليمتر بارش داشته است كه اين موضوع نشاندهنده وضعيت بحراني شهرستان زرنديه در موضوع كمآبي است.
وی بیان کرد: ميانگين بارش جهاني 750 ميليمتر و در ايران 250 ميليمتر است، اما ميانگين مصرف جهان 110 ليتر و در ايران 250 ليتر است .
وي افزود: با توجه به كاهش قيمت جهاني نفت، ميتوان گفت در حال حاضر يك ليتر آب آشاميدني گرانتر از نفت خام است و اين موضوع مديريت مصرف در كشور را میطلبد.
كردي در ادامه افزود: متاسفانه در شهرستان زرنديه با وجود كمآبي، در مصرف بهينه هيچگونه مديريتي وجود ندارد. اين مديريت ميبايست در خانوادهها نهادينه شود.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مصرف منابع آب شهرستان در بخش کشاورزی است، گفت: در همین راستا کشاورزان موظفند با بهرهگیری از سیستمهای آبیاری تحت فشار، الگوی مصرف را رعایت کنند.
وی یکی از راهکارهای اساسی کاهش مصرف آب را بهرهگیری از شیوههای نوین و حذف شیوههای سنتی دانست و بر رعایت الگوهای صحیح مصرف در بخشهای مختلف تاکید کرد.
به گفته وی متاسفانه در شهرستان زرنديه در حال حاضر 35 روستا با تانكر آبرساني ميشود كه اميدواريم با بارش نزولات آسماني از بحران كمبود آب خارج شويم.
فرماندار زرندیه در ادامه نگاه ویژه به امر ورزش زنان و اختصاص امکانات و تسهیلات لازم به آنان را مهم شمرد و اظهار کرد: توجه به موفقیتها و شایستگیهای زنان و تخصیص امکانات و تامین زیرساختهای لازم در حوزه ورزش از سنین کودکی تا سالمندی ضروری است.
وی بیان کرد: باید بسترسازی لازم برای حضور مردم جهت رفع آسیبهای اجتماعی حوزه خانواده فراهم شود چراکه تجربه نشان داده است که ورود سازمانهای مردمنهاد در عرصههای مختلف جهت هماهنگی با مردم تاثیرگذاری بیشتری خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، مدير آب و فاضلاب شهري شهرستان زرنديه نيز در اين مراسم بيان كرد: فرهنگسازي مصرف آب يكي از الزامات آموزشي در حال حاضر است كه كمك ادارات و همچنين بانوان را در آموزش و صرفه جويي در خانواده ها را ميطلبد.
"سید عطا هجريپور" بيان كرد: متاسفانه مصارف غيرضروري در شهرستان بيشترين مصرف را داراست كه نيازمند توجه و صرفهجويي بسيار است.
مسئول كميسيون بانوان شهرستان زرنديه نیز در اين جلسه گفت: 22 هيئت ورزشي در شهرستان فعاليت ميكنند كه 9 هيئت را بانوان تشكيل ميدهند و اين موضوع فعاليتهاي بانوان را در زمينه ورزش شهرستان نشان ميدهد.
"شهلا لعل" حضور بانوان در عرصههاي مختلف را مهم ارزيابي كرد و گفت: حضور بانوان در عرصههاي فرهنگيهنري و اقتصادي نشاندهنده تاثيرگذاری آنان در جامعه كنوني است.
وي همچنين گفت: 143 مورد ازدواج و 33 مورد طلاق در چهار ماهه اول سال جاري در شهرستان زرنديه ثبت شده است، همچنين تولد دختر در چهار ماهه اول سال، 160 تولد و فوت بانوان 67 مورد بوده است.
به گزارش ایسنا، احداث پارک بانوان، رسیدگی به مشکلات زنان روستایی توسط دهیاران، ایجاد مکانی مناسب برای تجمع بانوان و تشکیل کانون بانوان و ایجاد بازارچه صنایع دستی زنان سرپرست خانوار از جمله مواردی بود که در این جلسه مطرح و برای اجرایی شدن آنها تصمیماتی اتخاذ شد.