مدیر جهاد کشاورزی زرندیه با بیان اینکه افزایش کشت کلزا میزان وابستگی کشور به واردات روغن خوراکی را کاهش میدهد گفت: سطح زیر کشت جو نسبت به گندم در این شهرستان افزایش یافت
احمد قره بیگلو در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی افزود: در سال جاری به دلیل کاهش منابع آب زیرزمینی و نیز قیمت مناسب جو نسبت به گندم سطح زیر کشت جو در این شهرستان افزایش یافته است.
وی سطح زیر کشت محصولات پائیزه در سال زراعی 93-92 را در محصول گندم 6100 هکتار با برداشت پنج هزار کیلوگرم در هکتار، محصول جو با سطح زیر کشت 6400 هکتار و برداشت 4800 کیلوگرم در هکتار و نیز کلزا را با سطح زیر کشت 220 هکتار و برداشت 2300 کیلوگرم در هکتار عنوان کرد.
وی همچنین سطح زیر کشت محصولات پائیزه در سال زراعی 94-93 را برای گندم 5200 هکتار، جو 7200 هکتار و کلزا 520 هکتار اعلام کرد.
به گفته وی فصل کشت گندم پاییزه در شهرستان زرندیه همه ساله از ابتدای پاییز شروع و در صورت مساعد بودن شرایط جوی و مواجه نشدن با سرمای زودرس تا روزهای پایانی آبان ماه ادامه دارد.
مدیر جهاد کشاورزی زرندیه در ادامه با اشاره به افزایش میزان کشت کلزا نسبت به سال قبل گفت: کشاورزان این شهرستان در سالهای قبل به دلیل پایین بودن قیمت خرید تضمینی و عملکرد پایین آن نسبت به گندم و جو، رغبتی به کشت این محصول نداشتند اما در سال جاری میزان کشت با برطرف شدن برخی از مشکلات افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه یکی از برنامههای وزارت جهاد کشاورزی تولید کلزا و تأمین روغن مورد نیاز کشور است، اظهار کرد: برای تحقق این مهم، بذر وارداتی باکیفیت این دانه روغنی، امسال در اختیار کشاورزان این شهرستان قرار گرفته است.
قرهبیگلو خاطر نشان کرد: با توجه اینکه بخش زیادی از نیاز روغن خوراکی کشور از طریق واردات تأمین میشود لذا زراعت پاییزه کلزا و پتانسیل بالای تولید آن در مقایسه با سایر دانه های روغنی راهکار کاهش وابستگی به روغن و جلوگیری از واردات آن است که در زمره اهداف اقتصاد مقاومتی است.
وی تصریح کرد: با توجه به مستندات علمی و تجربیات چندین ساله کارشناسان و کشاورزان، کشت کلزا در تناوب با غلاتی مانند گندم، جو، ذرت علاوه بر مزایای کاهش جمعیت و تراکم علفهای هرز کشیده برگ و کاهش بیماریهای غلات، باعث افزایش تولید و پایداری عملکرد غلات پاییزه نیز میشود.
شهرستان زرندیه دارای 65 هزار هکتار اراضی کشاورزی است که حدود 42 هزار هکتار آن زیر کشت محصولات زراعی و باغی قرار دارد.