یک گروه پزشکی شامل پنج نفر از فوق تخصصان کلیه و مجاری ادراری (نفرولوژیست) از مراکز درمانی تحت پوشش انجمن بیماران کلیوی شهرستان ساوه بازدید کردند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی دکتر سید احمد تارا جراح پیوند کلیه و عضو مرکز تحقیقات بیماری های کلیوی و مجاری ادراری کشور در حاشیه این بازدید در گفت و گو با خبرنگار ایسنا هدف از بازدید را ارتباط با شهرستان ها و سنجش امکانات انجمن های کلیوی دانست.
وی افزود : در بین گروه های پزشکی با مسوولین و دست اندرکاران خدمت رسانی در عرصه بهداشت فاصله وجود دارد و این بازدیدها برای کم کردن این فاصله هاست.
وی بیان کرد: این ارتباط و بازدید ها به دلیل انتقال تجارب ، خدمت رسانی به مردم را علمی تر می کند.
این فوق تخصص کلیه در ادامه با اشاره به ضرورت تهيه منشور حقوقي بيماران كليوي گفت: این مهم نيازمند مشاركت فعال انجمن حمایت از بیماران کلیوی، نمايندگان بيماران و تصميم گيران سلامت كشور است.
وی با بیان اینکه در کشور ما مانند بسياري از كشورهاي دنيا، چند بيماري به عنوان بزرگترين چالشهاي نظام سلامت به شمار می روند، تصریح کرد: بيماریهای كليوي در كنار بيماريهاي قلبي و عروقي و ديابت از جمله این بیماری هاست که یکی از دغدغه های نظام سلامت کشور به شمار می رود.
دکتر تارا در پایان خواستار بازنگری در وضعیت بیماران کلیوی و ارائه برنامه های لازم برای برطرف کردن مشکلات آنان به ویژه کمبودهای دارویی آنان شد.
به گزارش ایسنا مدیرعامل انجمن حمایت از بیماران کلیوی شهرستان ساوه نیز به خبرنگار ایسنا گفت: انجمن در حال حاضر، 379 بیمار کلیوی دیالیزی و پیوندی و خانواده های آنان، از جمله 95 بیمار دیالیزی و 128 بیمار پیوندی را تحت پوشش قرار داده است.
محمدحسین امیدی افزود: این انجمن با ارائه کمک های مختلف مادی و معنوی به آنان ، سعی در کاستن از رنجهای جسمی و روحی بیماران این عزیزان و خانواده های آنان و دستگیری مادی و معنوی آنان می کند.
وی با اشاره به ایجاد امکانات مناسب درمانی برای بیماران کلیوی در این شهرستان، افزود: در حال حاضر درمانگاههای شبانهروزی امام حسن مجتبی(ع)، آزمایشگاه حضرت زهرا(س)، درمانگاه حضرت رقیه (س) و مرکز فیزیوتراپی لیزری حضرت علی اصغر(ع) با بهرهمندی از پزشکان، جراحان و متخصصان مجرب، خدمات درمانی را به صورت رایگان به بیماران کلیوی ارائه میکنند و کلیه عواید حاصل از فعالیت این مراکز صرف درمان و کمک به بیماران نیازمند تحت پوشش میشود.
امیدی در پایان تامین هزینههای سنگین درمانی را از مشكلات جدی بیماران دانست و افزود: مشاركت خیران و كمك و همكاری وزارت بهداشت و بیمه در تامین دارو امری ضروری و اجتنابناپذیر است.