استاد دانشگاه و کارشناس ارشد حقوق عمومی گفت: امنیت ملی در گرو مدیریت منازعات و تشکل یافتگی سیاسی محقق می شود.
مصطفی سرخیل در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)- منطقه مرکزی افزود: در شرایط کنونی برای دستیابی به توسعه سیاسی و حتی اقتصادی ایجاد یا تقویت و نهادینه کردن احزاب قانونی و قدرتمند در جامعه لازم و ضروری است.
وی ادامه داد: کثرت گرایی چه از نوع دو حزبی و چه حکومت های کثرت گرای چند حزبی با کارکردهای متعدد، قابلیت گسترش مشارکت سیاسی، وحدت و انسجام ملی و مدیریت منازعات و تشکل یافتگی سیاسی را در پی داشته و تاثیر چشمگیری در زندگی عمومی و سیاسی جامعه بر جای خواهد گذاشت و به تدریج با تاثیرگزاری بر شکل گیری و تبیین مصالح دینی و ملی به تقویت امنیت ملی کمک می کند .
وی تصریح کرد: احزاب سیاسی ضابطه تشخیص میزان توسعه سیاسی در کشور محسوب می شوند و توسعه سیاسی نقش انکار ناپذیری در تامین امنیت ملی داراست، لذا اهتمام دولت تدبیر و امید در جهت تشکل یافتگی سیاسی امری اجتناب ناپذیر است .
وی اضافه کرد: پس از انقلاب اسلامی با فرو پاشی پایه های ستمگری و ستم پذیری، اقشار مختلف مردم اعم از زن ومرد، با درگیر شدن مستقیم در مسائل سیاسی و ارتقاء سطح مشارکت شان در وقوع انقلاب و استمرار آن و استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران توانستند مشارکت فعال خود را عملی سازند .
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: در جامعه سیاسی معاصر ، تحول بزرگی برای گذار از جامعه سنتی به جامعه متجدد صورت گرفته است، حال در این برهه از اوضاع سیاسی و بر روی کار آمدن دولت جدید که تشکل یافتگی سیاسی یکی از اصول حاکم در دولت تدبیر تعریف شده است، می بایست فضای مطلوبی برای فعالیت احزاب ایجاد شود.
سرخیل تصریح کرد: در سایه ایجاد این فضای مطلوب امید می رود دولت بتواند احزاب و تشکل های سیاسی که دارای مقبولیت و مشروعیت هستند و می توانند واجد این دو وصف باشند را برای کمک به خود و برای تقویت امنیت ملی در کنار خود داشته باشد و ضمن مدیریت مدبرانه منازعات و فضای انتقادی موثر، به تحقق شعار تشکل یافتگی سیاسی خود دست یابد.