همزمان با هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی مانوز امداد و نجات و اطفای حریق با حضور اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان در دبیرستان دخترانه مریم ساوه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی در اين مانور پس از به صدا در آمدن آژير، و اعلام وقوع زلزله فرضی، دانش آموزان به مناطق امن پناه برده و گروههاي امداد و نجات به کمک مصدومان رفته و آنها را به بيمارستان صحرايي منتقل کردند.
معاون برنامه ریزی و امور عمرانی فرمانداری ساوه در این مراسم در سخنانی گفت: اجرای چنین مانور هایی در مدارس موجب می شود تا دانش آموزان آموخته های خود را در موقع بروز حوادث غیر مترقبه به خانواده های خود انتقال دهند.
محسن خاکباز افزود: 42 مورد بلایای طبیعی و حوادث غیر مترقبه که منجر به ایجاد خسارت جانی و مالی می شود وجود دارد که 24 مورد از آنها در ایران شناسایی شده اند.
وی بیان کرد: بیش از 60 درصد از مردم به دلیل آگاهی نداشتن دقیق از نحوه مقابله با حوادث و بلایایی طبیعی جان خود را در دست می دهند.
وی با اشاره به اینکه زلزله و دیگر بلایای طبیعی هیچ وقت خبر نمی کند، اظهار کرد: در کشور ما در طی یک ماه اخیر هفت زلزله در مقیاس مختلف به وقوع پیوسته است و این نشان دهنده این است که باید همواره آمادگی مقابله با چنین حوادثی را داشته باشیم.
خاکباز خاطر نشان کرد: بالابردن مهارت و عکس العمل صحیح، افزایش سرعت عمل، ماندگار بودن آموزشها در این مانور ها از اهمیت خاصی برخوردار است.
به گزارش ایسنا رئیس جمعیت هلال احمر ساوه نیز هدف از برگزاری این مانور را اعلام آمادگی گروه های مختلف امدادی به منظور پاسخگویی به حوادث و سوانح احتمالی عنوان كرد.
علی رجبی افزود: آمادگی در برابر حوادث طبیعی کاهش خسارت را به دنبال داشته و اثرات بلایای طبیعی را کاهش میدهد.
وی کسب آمادگی را یکی از بهترین روشهای پیشگیری در کاهش خطرهای ناشی از زلزله دانست و افزود: ارائه آموزش به شهروندان به منظور آشنایی با پدیده زلزله و نحوه مقابله با خطرات ناشی از آن امری ضروری است و باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد.
علی رجبی با بیان اینکه این مانور فرضی به منظور افزايش آمادگي دانش آموزان در برابر زلزله برگزار شد، اظهار کرد: هفته كاهش اثرات بلایای طبیعی فرصت مناسبی برای افزایش سطح آگاهی و آموزش عموم افراد جامعه است.
به گزارش ایسنا همچنین همزمان با هفته کاهش اثرات بلایای طبیعی ستاد مدیریت بحران شهرستان ساوه مانور رژه موتوری با حرکت بیش از ۳۰ دستگاه از ماشین آلات ، خودروهای آتش نشانی ، آمبولانس ، خودروهای امدادی و … مرتبط با کاهش بلایای طبیعی با هماهنگی ستاد حوادث فرمانداری ویژه ساوه در خیابان های اصلی شهر برگزار کرد.
رئیس جمعیت هلال احمر ساوه در این مراسم گفت: یکی از روشهای آموزش همگانی مردم در کاهش اثرات بلایای طبیعی برگزاری رژه موتوری توسط دستگاه های عضو ستاد مدیریت بحران شهرستان است تا با حرکت در سطح شهر اولا آمادگی خود را در مواجهه با بلایایی طبیعی به منصه ظهور برسانند و ثانیا آموزش های لازم نیز به شهروندان ارائه شود.
رجبی بیان کرد: در این مانور رژه موتوری توان و چگونگی حضور خودروهای امدادی در زمان بروز حادثه به نمایش گذاشته می شود.
در این مانور خودروهای امدادی سبك و سنگین مدیریت بحران این شهرستان شامل جمعیت هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی، راه و ترابری، آب و فاضلاب و راهنمایی و رانندگی حضور داشتند.