همزمان با هفته دامپزشکی مراسم گرامیداشت روز دامپزشکی به همت شبکه دامپزشکی شهرستان ساوه در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، مدیر کل دامپزشکی استان مرکزی در این مراسم گفت: استان مرکزی به واسطه شرایط اقلیمی و جغرافیایی در محل ترانزیت دام و فرآورده های خام دامی قرار دارد.
سید سعید حسینی افزود: این مهم سبب شده تا احتمال شیوع و انتقال بیماری های مختلف دامی از جمله تب برفکی و یا سایر بیماری های عفونی و واگیردار دام بطور بالقوه افزایش داشته باشد.
وی بیان کرد: اداره کل دامپزشکی در چند سال اخیر با استفاده از تکنولوژی روز و پیشرفتهترین برنامه ها، نرم افزارها و بکارگیری سامانه اطلاعات جغرافیای بیمارهای های دامی در سه سطح شهرستان، استان و کشور امکان گزارش دهی عملیات بررسی و تعیین کانون بیماری را در کوتاه ترین زمان ممکن به صورت اینترنتی فراهم کرده است.
وی با اشاره به اینکه از مهرماه سال 91 تا مهرماه سال 92 بالغ بر 2160 مورد مراقبت فعال تب برفکی در این سامانه ثبت شده است و در طول این مدت در مجموع 90 کانون بیماری های گروه یک شامل تب برفکی، آبله و هاری و 530 کانون بیماری های گروه دو دامی توسط بخش خصوص و دولتی گزارش و ثبت شده است.
حسینی خاطر نشان کرد: از اهداف اداره کل دامپزشکی استان مرکزی برنامه ریزی دقیق و صحیح در خصوص ایمن سازی دام ها در برابر بیمار هایی همچون تب برفکی، آبله و مبارزه با بیمارهای مشترک همچون بروسلوز(تب مالت) سل و هاری است.
به گزارش ایسنا، معاون استاندار و فرماندار ساوه نیز گفت: شهرستان ساوه در خصوص دام و فرآوردههای دامی یکی از شهرستان های غنی استان به شمار می رود.
احمد آزاد افزود: در راستای تحقق شعار پیشگیری مقدم بر درمان، لازم است سطح سلامت و بهداشت جامعه ارتقاء یابد که این مهم توسط فعالان عرصه دامپزشکی انجام می شود.
وی پیشگیری را مهمترین رسالت مجموعه دامپزشکی کشور دانست و اظهار کرد: تقویت بعد نظارتی این مجموعه توانایی شناسایی بیماریهای جدید و مقابله با آن را افزایش می دهد.
وی با اشاره به عملکرد مثبت دامپزشکان تصریح کرد: شرایط کنونی نشاندهنده تلاش، فعالیت و موفقیت دامپزشکی کشور در مقابله با بیماریهای دامی و مشترک بین انسان و دام است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد ساوه نیز گفت: دامپزشکان قشر بی توقع جامعه هستند که به منظور ارتقای سلامت جامعه در حال ایثار و فداکاری هستند.
مهدی پرویز افزود: داشتن جامعه ای سالم به افراد سالم بر می گردد و سلامت افراد به تغذیه سالم بستگی دارد و تغذیه سالم در گرو دام سالم بوده و دام سالم مرهون خدمات دامپزشکان است.
وی مبارزه با بیمارهای دامی و حفظ دام های کشور و نیز پیشگیری از ورودی بیماری های مشترک که از دام به انسان می رسد را از اولویت های کاری این مجموعه دانست.
دکتر پرویز گفت: به برکت فعالیت های شبانه روزی دامپزشکان این شهرستان از امنیت غذایی مطلوبی برخوردار است.
در این مراسم از 12 تن از بازنشستگان و فعالان مجموعه دامپزشکی استان مرکزی با اهدای لوح تقدیر و هدایایی تجلیل شد.
به گزارش ایسنا رئیس شورای نظام دامپزشکی استان مرکزی نیز گفت: شورای نظام پزشکی استان مرکزی کار عضو گیری و تمدید عضویت 165 نفر را انجام داده است.
علی رضایی پور افزود: در حال حاضر 549 نفر شامل 165 دکتر دامپزشک، 60 نفر کارشناس دامپزشکی، 241 نفر کاردان دامپزشک و 83 نفر تکنسین در سطح استان عضور این شورا هستند.