کارشناس مسوول باغبانی و گلخانههای جهاد کشاورزی ساوه گفت: در کیل گیری که توسط کارشناسان جهاد کشاورزی استان مرکزی انجام شد، "علی اوسط ایمانی" زیتون کار موفق و نمونه این شهرستان از هر هکتار 5 تن و 107کیلوگرم زیتون از باغات این شهرستان برداشت کرد.
علیرضا ارباب در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) – منطقه مرکزی، افزود: انجام انواع هرس فرم و باردهي، مديريت كف باغ ، تغذيه مناسب نهال ها و مصارف كودهاي شيميايي از روش چال كود و شركت در كلاسهاي آموزشي ترويجي و ارتباط مستقيم با كارشناسان در مراكز ترويجي و به كارگيري توصيههاي فني از دلایل برداشت این مقدار زیتون و موفقیت این زیتون کار ساوه ای است.
وی ادامه داد: میزان پیشبینی برداشت زیتون در سال جاری از کل باغات شهرستان به ازای هر هکتار یک تن است که در مجموع، امسال 700 تن زیتون در ساوه تولید و روانه بازار خواهد شد.
وی با بیان اینکه ارقام زیتون تولیدی این شهرستان شامل ارقام روغنی، زرد، مانزالنیا و کنسروالی است، گفت: بیشترین سطح زیر کشت زیتون به تولید رقم زرد اختصاص یافته و بیشترین برداشت مربوط به این نوع زیتون خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان ساوه رتبه نخست تولید نهال زیتون استان مرکزی را به خود اختصاص داده است، اظهار کرد: 6 واحد تولید نهال در شهرستان، سالانه بیش از 400 هزار نهال زیتون تولید می کنند که علاوه بر تامین نیاز استان مرکزی به سایر استان های کشور ارسال می شود.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه مرکز خرید و روغن گیری زیتون در این شهرستان ایجاد می شود، تصریح کرد: با آغاز به کار کارگاه روغن کشی زیتون ، شهرستان ساوه به قطب تولید روغن زیتون تبدیل خواهد شد.
وی ادامه داد: نهالهای زیتون استاندارد و با کیفیت مطلوب در این شهرستان، طی تحقیقات به دست آمده از جمله بهترین نهالهای تولیدی کشور محسوب میشود.
ارباب قیمت متوسط هر نهال انار تولیدی نهالستان های شهرستان ساوه را بین هزار و 500 تا دو هزار تومان اعلام کرد و افزود: نهالستان های زیتون این شهرستان ظرفیت تولید یک میلیون نهال در سال را دارند.