رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ساوه گفت: در سال جاری با صرف هزینه ای بالغ بر 240 میلیون ریال 100 هزار اصله نهال آتریپلکس در این شهرستان تولید شد.
سهراب پاژنامه در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، افزود: این شهرستان 355 هزار هکتار اراضی ملی دارد که برای جلوگیری از بیابان زایی این تعداد نهال تولید و کشت شد.
وی با بیان اینکه تاکنون 585 هکتار از اراضی بیابانی ساوه با کاشت گیاه آتریپلکس احیا شده است، اضافه کرد: به علت بهره برداری بی رویه از منابع آبی ، چرای بی رویه ، برداشت بی رویه از سفره های زیرزمینی و شخم ، 80 هزار هکتار از اراضی ملی ساوه به بیابان تبدیل شده است.
وی اصلاح و احیاء مناطق بیابانی و مراتع تخریب شده را هدف از تولید این نهال ها دانست و گفت: نهال های تولیدی با مشارکت مجریان و بهره برداران در منطقه طراز ناهید با هدف مقابله با پدیده بیابان زایی کاشته خواهد شد.
وی با بیان اینکه نهال های تولید شده در ماه آذر کاشته می شوند ، گفت: در مجموع برای اجرای این طرح شامل تولید و کشت این گیاه یک میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت.
پاژنامه خاطر نشان کرد: گیاه آتریپلکس (Atriplex) یکی از مهمترین گیاهان خانواده اسفناجیان است که علاوه بر تنوع گونه ای ، شرایط مختلف محیطی را به خوبی تحمل می کند و یکی از بهترین گیاهان مرتعی برای تامین علوفه در مناطق خشک و کم آب به حساب می آید.