سرپرست جهاد کشاورزی شهرستان ساوه گفت: کاربرداشت طالبی از سطح دو هزار هکتار اراضی سطح زیر کشت این محصول در ساوه به پایان رسید.
حسن شریفی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی میانگین برداشت از هر هکتار سطح زیرکشت طالبی را بیش از 20 تن عنوان کرد و افزود: در مدت برداشت این محصول از مزارع ساوه بیش از 40 هزار تن طالبی برداشت شد.
وی دلیل شهرت طالبی ساوه را طعم، بو و شیرینی مطبوع و ماندگاری طولانی عنوان کرد و گفت : شرایط آب و هوایی و خاک مساعد شهرستان ساوه دلیل این مرغوبیت است.
وی افزود : این طالبی ها به استان های همجوار همچون البرز، همدان ،قم ، تهران و سایر استان ها ارسال می شود.
وی مهمترين ارقام زير کشت طالبي در ساوه را رقم ورامين و فلات عنوان کرد و ادامه داد: شهرستان ساوه بزرگترين توليد کننده طالبي در کشور است و محصول تولیدی این شهرستان به علت کیفیت بالا و ماندگاري طولاني در همه جای کشور خریدار دارد به گونه ای که نوعی برند محسوب می شود.
وی درباره فواید این میوه گفت : طالبی سرشار از ویتامین و فیبر و میوه ای اشتها آور و ملین است که باعث رفع تشنگی نیز می شود.
شریفی با بیان اینکه طالبی منبع غنی پتاسیم و فسفر است و پتاسیم موجود در این میوه باعث جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی می شود، گفت :طالبی به علت وجود کلسیم فراوان باعث بهبود و رشد اسکلت و استخوان بدن، لطافت و شادابی و نرمی پوست می شود.
این مقام مسوول در ادامه گفت: پیش بینی می شود در سالجاری 10 هزار تن خربزه از مزارع شهرستان ساوه برداشت شود.
وی با بیان اینکه در 500 هکتار از مزارع این شهرستان خربزه کشت می شود افزود : 20 درصد خربزه شهرستان ساوه به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
شریفی با اشاره به اینکه از هر هکتار خربزه کاری به طور متوسط20 الی 25 تن محصول برداشت می شود، اضافه کرد : مشهدی ، محلی و زرد ایوانکی ارقام کشت شده خربزه در شهرستان ساوه است .