همزمان با هفته دولت و با حضور استاندار استان مرکزی، نماینده مردم ساوه و زرندیه، امام جمعه، فرماندار، مدیران کل جهاد کشاورزی و تعاون،کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی و جمعی از مسوولان استانی و شهرستانی نخستین واحد کشت و صنعت آلوئه را کشور در منطقه آوه شهرستان ساوه به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی،
استاندار استان مرکزی گفت: زمینه تولید کشت گیاه آلوئه ورا در کشور به نحو مطلوب ساماندهی شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی علی اکبر شعبانی فرد در مراسم افتتاح نخستین واحد کشت و صنعت گیاه آلوئه ورا کشور در ساوه افزود: کشت این گیاه عدم وابستگی کشورمان را به بیگانگان نشان میدهد .
وی خودکفایی کشور در تولید این محصول را ثمره بهره برداری از نخستین واحد کشت و صنعت گیاه آلوئه ورا در ساوه اعلام کرد و افزود: حمایت از تولید و رونق اقتصادی کشور در سالی که با عنوان حماسه اقتصادی نامگذاری شده است از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی تولید را مهمترین اولویت در سال حماسه اقتصادی بیان کرد و گفت: تولیدی که منجر به راه اندازی صنایع مختلف شده و به تقویت پول ملی بیفزاید از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی بیان کرد: مجموعه مدیریت و کارکنان این واحد تولیدی توانسته اند فناوری کاشت و فرآوری این محصول را به خدمت بگیرند و با این اقدام، امید را در دل کشاورزان زنده کرده و آنان را نسبت به کاشت این گیاه تشویق و ترغیب کنند.
استاندار مرکزی ادامه داد: تا پیش از بهره برداری از این کارخانه، کشاورزان در فروش گیاه آلوئه ورا تولید شده با مشکل مواجه بودند اما اکنون زمینه تولید انبوه این محصول توسط کشاورزان به روش گلخانه ای و باز فراهم است.
وی به مزایای ژل های دارویی و خوراکی این گیاه اشاره کرد و گفت: استان های گرمسیری کشور با توجه به اقلیم مناسب با کاشت این محصول می توانند نیاز این کارخانه را فراهم کنند.
شعبانی فرد مقاوم بودن به آفت ، فراهم بودن کشت آن در نقاط مختلف کشور بدون مراقبت ویژه را از مزایای تولید این گیاه دانست و تصریح کرد: با راه اندازی این شرکت، در بسیاری از شهرهای استان مرکزی کشت گلخانه ای این گیاه رونق پیدا کرده است.
عباس مظفری رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی نیز گفت: استان مرکزی از ظرفیت بالایی در کشت گیاه آلوئه ورا برخوردار است.
مظفری افزود: یکی از محدودیت های کشت این گیاه در سطح استان نبود بازار مصرف آن بود ولی با راه اندازی این واحد تولیدی بستر کشت این گیاه مفید فراهم شده است.
وی با بیان اینکه منابع اعتباری لازم برای تولیدکنندگان این گیاه در سطح استان وجود دارد، تصریح کرد: پیگیری و سرعت عمل مجموعه مدیریت شرکت تعاونی ژینو کارا آوه در راه اندازی این واحد تولیدی ستودنی است و سازمان جهاد کشاورزی آمادگی لازم در حمایت از این واحد را دارد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل شرکت تعاونی ژینو کارا آوه در آئین بهره برداری از این واحد تولیدی گفت: اولین واحد تولیدی فرآورده های آلوئه ورا در کشور با سرمایه گذاری 55 میلیارد ریال در شهرستان ساوه فعالیت خود را آغاز می کند.
اسدالله غلام پور با اشاره به اینکه برای راه اندازی این واحد تولیدی یک میلیارد و هفتصد میلیون تومان از بانک مرکزی تسهیلات اختصاص یافته است، افزود: در فاز اول این واحد ژل آلوئه ورا ، فاز دوم انواع نوشیدنی و در فازهای بعدی لوازم آرایشی و بهداشتی تولید می شود.
وی ظرفیت تولید این واحد را در فاز اول سالانه 12 هزار تن اعلام کرد و افزود : با بهره برداری کامل از این واحد تولیدی در مجموع برای 200 نفر به طور مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد .
وی با بیان پیش بینی تولید سالانه حدود 12 هزار تن افزود : 30 درصد این محصولات به کشورهای عراق ، گرجستان و تاجیکستان صادر می شود.
وی با اشاره به اینکه با فعالیت این واحد تولیدی، کشور از واردات گیاه آلوئه ورا و مشتقات آن بی نیاز شد، اظهار کرد:کشت گیاه آلوئه ورا و تولید انواع نوشیدنی و محصولات بهداشتی حاصل از آن با بهره گیری از تجربه و دانش فنی کارشناسان از اهداف این شرکت است.
وی ادامه داد: آلوئه ورا از گیاهان دارویی ارزشمند دنیاست که در درمان بیماری های گوارشی، دیابت، کبدی و... بسیار مفید است و در آینده نزدیک انواع مشتقات حاصل از این گیاه تولید می شود.
وی با بیان اینکه برای تولید مشتقات این گیاه نیاز به سالانه 6 هزار برگ گیاه آلوئه وراست، اظهار کرد: به همین منظور نیاز به کشت 80 هکتار گیاه آلوئه ورا است و جانمایی این واحد طوری طراحی شده که بتوان از ظرفیت مجتمع گلخانه ای آوه که در مجاورت این شرکت قرار دارد و از بهترین مناطق کشت این گیاه است استفاده کرد.
مدیر عامل این شرکت در پایان مهمترین نیاز این واحد را برخورداری از نعمت گاز طبیعی اعلام کرد و گفت: در حال حاضر سوخت مورد نیاز این شرکت گازوئیل است که مشکلات خاص خود را دارد و امیدواریم با نظر مساعد استاندار بتوانیم از این نعمت خدادادی بهره مند شویم.