مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهرستان ساوه گفت: کاهش بارندگی و برداشت بیش از حد از منابع زیرزمینی، وضعیت منابع آبی ساوه را به مرحله هشدار رسانده است.
ابوالفضل شهباز در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، با بیان اینکه بحران آب و محدودیت منابع آبی به یک معضل تبدیل شده و موجب کاهش استحصال و بهرهوری از منابع آبی شده است، گفت: شهرستان ساوه به دلیل دارا بودن آب و هوای گرم و خشک، مهاجرت و رشد بیرویه جمعیت و استفادهی بی رویه از آب شرب با مشکل کم آبی شدید مواجه شده است به طوری که در چند هفتهی گذشته شهروندان ساوجی با افت شدید فشار آب و گاها قطع آب مواجه شده اند.
وی در ادامه افزود: در شهر ساوه میزان مصرف آب برای هر نفر در شبانه روز 220 لیتر است که این میزان مصرف در مقایسه با استاندارد جهانی برای هر نفر 70 لیتر در شبانه روز بیشتر است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به افت فشار آب ناشی از کم آبی در چند هفتهی گذشته شرکت آب و فاضلاب تمامی تلاش خود را به کار می گیرد تا با برنامهریزی صحیح و استفاده از تمامی ابزارهای علمی فنی و نیز همکاری مردم، مشکل کم آبی را برطرف کند و نیز ضروری است نحوهی مصرف صحیح این نعمت بیبدیل و پرهیز از اصراف را نهادینه کنیم.
وی با اشاره به رشد جمعیت و عدم مصرف بهینه آب در این شهرستان گفت: تمامی این عوامل موجب بر هم خوردن عرضه و تقاضا و نهایتا کمبود آب شده است.
وی با شمردن مشکلات دیگر ناشی از کمبود آب گفت: در حال حاضر تعداد انشعابات غیر مجاز بالغ بر 1600 فقره و هدر رفت آب به میزان 24 درصد است و برنامه ریزی هایی صورت گرفته تا با ساماندهی انشعابات غیر مجاز، این حوزه تا پایان سال جاری کاهش چشمگیری داشته باشد.
وی با اعلام اینکه سهم آب در شهرستان ساوه بسیار کم است و در شرایط فعلی در صورت مصرف بی رویه با افت شدید فشار آب مواجه خواهیم شد، افزود: با اقدامات صورت گرفته تلاش می شود که آب شهرستان ساوه به وضعیت مطلوب برسد که این موضوع نیازمند همکاری مردم ساوجی در کنترل و کاهش مصارف غیر ضروری است.
وی با اشاره به اینکه امسال متوسط میزان بارندگی در ساوه کاهش چشمگیری داشته گفت: میزان بارندگی در ساوه به حدی گزارش شده است که تقریبا تاثیر چندانی بر منابع آبی نداشته و با این میزان بارندگی و عدم افزایش سطح آبهای زیرزمینی، استحصال آب از چاه ها کاهش یافته است.
وی با اعلام اینکه آب شرب شهر ساوه تنها از منابع آب زیرزمینی و 29 حلقه چاه تامین می شود خاطرنشان کرد: به دلیل عدم بارش نزولات جوی در سال گذشته و افزایش مصرف در تابستان امسال، سطح مخازن ذخیرهی آب در مخازن به کمترین میزان خود رسیده است.
وی در ادامه درخصوص ضرورت استفاده از منابع آب سد با توجه به محدودیت منابع آب زیرزمینی گفت: با هدف ذخیره سازی به منظور تامین آب از سدالغدیر ساوه، تا کنون جهت احداث تصفیه خانه میلیارد ها هزینه شده است که توانسته ایم از پیشرفت فیزیکی 89 درصدی برخوردار باشیم و امید است در صورت تامین اعتبارات مورد نیاز نسبت به خرید ادوات و تجهیزات تصفیه خانه ی آب اقدام کنیم.
وی با بیان اینکه از لحاظ وضعیت ذخایر آبی در وضعیت مناسبی نیستیم یادآور شد: با توجه به رو به رشد بودن نیاز به آب در شهرستان ساوه، آب موجود به هیچ وجه جوابگوی شهروندان نیست و به عبارت دیگر میتوان گفت وضعیت منابع آب رو به وخامت است.
مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب ساوه گفت: با توجه به اینکه در ماه مبارک رمضان زمان اوج مصرف تغییر مییابد و مصرف آب در روزها کاهش و در زمان های افطار تا سحر به اوج مصرف می رسد لذا، از هم اکنون تمهیدات لازم در زمینهی مدیریت توزیع در نظر گرفته شده تا شهروندان در ماه مبارک رمضان با کم آبی مواجه نشوند.
مدیرعامل آبفا ساوه با اشاره به پایان یافتن هفتهی صرفه جویی در مصرف آب گفت: مصرف بهینه ی آب نباید منحصر به زمان خاصی باشد و از تک تک استفاده کنندگان از این کالای کمیاب و گرانبها و با ارزش تقاضا می کنم در مصرف آب با توجه به محدودیت هایی که در شهر ساوه داریم، نهایت صرفه جویی را داشته باشند.