به مناسبت هفته سلامت جشنواره غذای سنتی در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه برگزار شد.
بانوان ساوجی در جشنواره ای به مناسبت هفته سلامت بانوان که در شهر صنعتی کاوه برگزار شد با طبخ غذای سنتی و بومی سالم با یکدیگر به رقابت پرداختند.
مسئول کمیته فرهنگی و بهداشتی شورای بهداشت شهر صنعتی کاوه در این جشنواره گفت: این جشنواره با محوریت فشار خون و به همت درمانگاه شهر صنعتی کاوه و شورای بهداشت برگزار شد.
احمد کشاورزی با بیان اینکه در این جشنواره 28 نوع غذا را توسط خانواده های ساکن در شهر صنعتی کاوه طبخ کردند. در این جشنواره پنج خصوصیت ارزش غذایی، طعم، تزئین، نوآوری و کاهش دهندگی فشار خون درخصوص غذاهای طبخ شده ارزیابی شد.
کارشناس شبکه بهداشت و درمان شهرستان ساوه نیز به خبرنگار ایسنا گفت : غذاهایی که دارای پتاسیم باشد از افزایش فشار خون جلوگیری می کند.
مینا اسدی با بیان اینکه میوه ها و سبزیجات دارای پتاسیم بالایی است، افزود: مصرف روزانه سه بار سبزیجات و دو بار میوه تازه از افزایش فشار خون در افراد جلوگیری می کند.
وی کمبود کلسیم را یکی دیگر از موارد افزایش فشار خون عنوان کرد و بر مصرف روزانه دو لیوان شیر و ماست تاکید کرد.
وی با بیان اینکه امگا3 تاثیر زیادی در پیشگیری از فشار خون دارد، گفت: مصرف حداقل 2 بار ماهی در هفته و پنج بار آجیل خام امگا 3 مورد نیاز بدن را تامین می کند.
اسدی با بیان اینکه سیر خام نیز تاثیر به سزایی در کاهش فشار خون دارد، بیان کرد : غذاها با نمک کم طبخ شود و از آوردن نمک بر سر سفره پرهیز شود.
در پایان این جشنواره شهربانو امینیان، زهره بی طرفان و نسرین صادق به ترتیب اول تا سوم شدند و مقام همچنین بهترین تزیین نیز به صغری قاسمی رسید.