جشنواره طبخ غذاهای بومی و سنتی به مناسبت هفته بسیج آموزشی تغذیه صحیح روز دوشبه در مرکز بهداشت ساوه برگزار شد.
رییس مرکز بهداشت ساوه در این مراسم گفت: این جشنواره با هدف ترویج و معرفی الگوی غذای سالم و اشاعه فرهنگ غذاهای سنتی این شهرستان برگزار شد که در آن 28 شرکت کننده برخی غذاهای بومی این منطقه را طبخ و در معرض نمایش گذاشتند.
رضا نظری با اشاره به اینکه ترویج غذاهای بومی و محلی نیازمند اطلاع رسانی و فرهنگ سازی است، اظهار کرد: ترویج فرهنگ غذاهای سنتی، سالم و تغذیه مناسب یکی از برنامه های مهم دستگاه های بهداشتی و فرهنگی برای ارتقاء سلامت جامعه است.
به گفته وی، هم اکنون یکی از شایع ترین عوامل مرگ و میر در این شهرستان ناشی از بیماری های قلبی و عروقی است که مهم ترین عامل برای کنترل آن تغذیه سالم و گرایش به سمت غذاهای سنتی است.
نظری، تلاش برای زنده نگه داشتن فرهنگ های بومی و محلی را ضروری دانست و برگزاری این جشنواره را گامی مهم در حفظ غذاهای سنتی منطقه عنوان کرد.
وی ادامه داد: متاسفانه امروز کمتر از روش آب پز در پخت غذا استفاده می شود، این در حالی است که روش های سرخ کردنی، دودی و کبابی با وجود زیان های فراوانی که دارند، بسیار مورد استفاده قرار می گیرند.
رییس مرکز بهداشت ساوه با اشاره به افزایش مصرف پیتزا و فست فودها بین جوانان افزود: امروز مردم بخصوص نسل جوان با نام، طعم و طرز تهیه غذاهای بومی آشنایی ندارند که با توجه به مضرات بسیار بالای غذاهای فست فودی ترویج غذاهای بومی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
9 تا 15 دی به عنوان هفته بسیج آموزشی تغذیه صحیح نامگذاری شده است.