سی و دومین جلسه کارگروه تخصصی امور اجتماعی و فرهنگی استان مرکزی با حضور معاون سياسي امنيتي استانداري مركزي، مديركل امور اجتماعي استانداري مركزي، مدیر کل آموزش و پرورش استان مرکزی، مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی و مسئولان دستگاههای مربوطه برگزار شد.
ابوالقاسم نصرالهي در این جلسه اظهار کرد: در حکومت اسلامی بایستی به دنبال برقراری شیوه زندگی اسلامی بود.
معاون سياسي امنيتي استانداري مركزي با اشاره به درنظر گرفتن شرایط زنان سرپرست خانواده گفت: باید به مشکلات زنان سرپرست خوانوار بیشتر رسیدگی شود و نبایستی تنها به مشکلات اقتصادی آنها توجه شود.
نصرالهی افزود: بایستی به زنان سرپرست خانواده کمک شود از طریق راهکارهای ویژه مشکلاتشان برطرف شود و آنها را برای استفاده از این راهکارها ترقیب کرد.
وی افزود: در ارائه راهکارها پژوهشها و تحقیقات، بیشتر آسیب شناسیها از روشهای علمی صورت میگیرد که لازم است در زمینه معنوی و اسلامی نیازهای زنان سرپرست خانواده، راهکارهای مناسبی ارائه شود.
معاون سياسي امنيتي استاندار مركزي با انتقاد از برخی هزینهها در برپایی همایشها گفت: در برگزاری همایشها بایستی روحیه صرفهجویی و صرف هزینههای غیرضروری رعایت شود تا از برخی سواستفادهها جلوگیری شود.
در ادامه غلامرضا فتحآبادي مديركل امور اجتماعي استانداري مركزي با اشاره به آمار طلاق در استان مرکزی گفت: پدیده طلاق در استان دیده میشود که بنا بر آمار اعلام شده طلاق در استان مرکزی 5 درصد است.
وی افزود: طبق آمار اعلام شده طلاق در شهرستان اراک 3 درصد، در ساوه 9 درصد، دلیجان 8 درصد و خمین بیش از 7 درصد است.
فتحآبادي تعداد افراد تحت پوشش در استان را 94 درصد اعلام کرد و گفت: در استان مرکزی بیش از 94 درصد افراد از پوشش بیمهای برخوردارند که 54 درصد از بیمه تامین اجتماعی و 39 درصد از بیمه سلامت استفاده میکنند.
وی درصد بهرهمندی افراد از سهام عدالت در استان را 54 درصد اعلام کرد و افزود: 54 درصد در استان از سهام عدالت بهرهمند هستند که بیش از 14 هزار نفر آنها تحت حمایت کمیته امداد، بنیاد شهید و بهزیستی هستند.
مديركل امور اجتماعي استانداري مركزي 10 درصد روستائیان استان را تحت پوشش بیمه روستایی اعلام کرد و گفت: 10 درصد روستائیان استان تحت پوشش بیمه روستائی هستند که این نظر پائین تر از میانگین کشوری قرار داریم.
به گزارش ایسنا، محسن ولییی مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی با اشاره به خط فقر در جهان گفت: در دنیا بطور میانگین بین یک تا سه دهک از افراد جامعه را افراد زیر خط فقر تشکیل میدهند که این آمار در کشور ما دو دهک است.
وی تعداد افراد آسیب پذیر تحت پوشش این سازمان را بیش از 140 هزار نفر اعلام کرد و گفت: بیش از 140 هزار فرد آسیب پذیر در استان در قالب 66 هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد است که بیش از 11 درصد جامعه استان را در بر میگیرد.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان مرکزی در پایان یکی از راهکارهای کاهش فقر در استان را کاهش افراد زندانی دانست و گفت: 20 درصد افراد آسیب پذیر جامعه در استان را خانوادههای زندانیان تشکیل میدهند که با کاهش زندانیان میتوان از فقر این افراد جلوگیری کرد.
لازم به ذکر است در این جلسه پیشنهاد سند کاهش فقر در استان و برگزاری همایش زنان سرپرست خانواده در اردیبهشت سال 1392 مطرح و به تصویب رسید.