دوشنبه 5 آذر 1403 | Monday 25 November 2024

تمامی اخبار

رئیس مرکز بهداشت ساوه گفت: نان جزو جدا نشدنی سبد غذایی مردم است بر این اساس متصدیان نانوایی ها باید خود را در قبال سلامت مردم مسئول بدانند.
دکتر رضا نظری در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی, با اشاره به اینکه در برخی از نانوایی ها نكات بهداشتی، آن گونه كه باید رعایت نمی شود، افزود: متاسفانه گاهی صف‌های شلوغ نانوایی باعث می شود نكات بهداشتی كمتر مد نظر قرار گیرد.
وی بیان کرد: یكی از مشكلات عمده نانوایی ها به لحاظ بهداشتی نپوشیدن لباس كار است، به عنوان مثال بیشتر متصدیان نانوایی ها از روپوش مخصوص و كلاه استفاده نمی كنند كه این امر جای تامل دارد. به عنوان مثال در برخی نانوایی‌ها، متصدیان با همان دست هایی كه آرد را خمیر می كنند و نان را به مردم تحویل می دهند، از مشتریان پول می‌گیرند یا با تلفن همراه كه منبع بسیاری از آلودگی هاست صحبت می كنند.
وی اظهار کرد: برخی نانوایی‌ها به لحاظ فضا با محدودیت مواجه هستند و این مقوله باعث می‌شود نگهداری مواد و وسایل مورد نیاز به صورت كامل، بهداشتی نباشد. به عنوان نمونه در مكانی كه كیسه‌های آرد و تشت خمیر گذاشته شده است البسه متصدیان هم قرار می‌گیرد كه این امر می‌تواند باعث انتقال آلودگی شود.
وی از دیگر دغدغه‌های بهداشتی نانوایی‌ها به خصوص در فصل گرم سال وجود حشرات مزاحم ذکر کرد و اظهار کرد: مساحت مناسب و بهسازي كف و بدنه و سقف و دارا بودن كمد لباس و امكانات شست‌وشوي دست‌ها و نظافت فردي و عمومي كارگاه نانوايي و معاينات كوتاه مدت و سالم بودن كارگران نانوا از نظر بيماري‌هاي واگير و انبار نگهداري آرد و ... ضروري محسوب مي‌شود.
رئیس مرکز بهداشت ساوه گفت: کارگاه‌های نانوائی به دلایل مختلف از جمله کوچک و پراکنده بودن، فقدان انگیزه در حرفه نانوایی، استیجاری بودن، ثابت نبودن کارگران و کم سن و سال بودن بعضی از آنها مانند سایر کارخانه‌های تولید مواد غذایی دارای شرایط بهداشتی مطلوب نیست و متأسفانه با اینکه شغل کارگر نانوا به ویژه شاطر و چانه گیر یک شغل سخت و زیان آور و طاقت فرسا محسوب می‌شود ولی از خدمات بهداشتی و بیمه‌ای لازم محروم است.
وی افزود: از طرف دیگر از بین رفتن انگیزه برای انتخاب و یا حفظ شغل نانوائی موجب خالی شدن این حرفه از ذوق و سلیقه گردیده، از این جهت همزمان با بازکردن کارگاه و تشکیل صف مشتری آرد و آب را وارد دستگاه خمیر گیر کرده و به جای عمل آوردن خمیر که یک اقدام اساسی و ضروری بهداشتی است بعضاً به اضافه کردن جوش شیرین که تخلف بهداشتی نیز محسوب می‌شود پناه برده و یا اینکه با اضافه کردن خمیر مایه ترش مصنوعی بدون معطلی برای خواباندن حدود دو ساعته خمیر و گرم نگه داشتن چانه، نان بدون عمل تخمیر و غیر بهداشتی با کیفیت پائین تحویل مشتری می‌دهند.
وی با بیان اینکه كنترل نكات و موارد بهداشتی نانوایی‌ها توسط بازرسان بهداشت محیط صورت می‌گیرد، افزود: در صورت مشاهده تخلف بهداشتی موارد لازم به متصدیان تذكر داده می‌شود و در صورتی که اقدامی از سوی متصدی محل برای رفع آن صورت نگیرد طبق مقررات با ایشان برخورد خواهد شد.
این مقام مسوول از جمله تخلفات بهداشتی مشاهده شده در واحدهای نانوایی شهرستان ساوه ملبس نبودن متصدیان به لباس كار، انقضای كارت بهداشتی و اقدام نكردن برای تمدید آن و غیر بهداشتی بودن لوازم و ابزار كار وهمچنین استعمال دخانیات ذکر کرد و افزود: طرح ضربت بازدید نانوایی های شهرستان ساوه از اواسط آبان ماه سال جاری در شهرستان آغاز شده و توسط کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت ساوه با جدیت کامل پیگیری می‌شود.
وی با اشاره به اینکه تعداد واحدهای فعال نانوایی موجود در شهرستان 280 مورد است، اظهار کرد: تاکنون حدود41مورد از این واحدها بدلیل تخلفات بهداشتی مشاهده شده توسط کارشناسان بهداشت محیط به مراجع قضایی معرفی شده‌اند.
وی بیان کرد: 90 مورد از این واحدهای نانوایی از آغاز طرح ضربت بازدید شده و موارد نقص در برخی از آنها در حال به‌سازی است و در راستاي اعمال ماده 13قانون مواد خوردني، آشاميدني، آرايشي و بهداشتي، پس از پايان مراحل قانونی، از سوي واحد بهداشت محيط شبكه بهداشت و درمان شهرستان ساوه نسبت به پلمپ 11 واحد نانوایی درمناطق مختلف شهرستان اقدام شده است.
دکتر نظری تصریح کرد: واحد نانوايي ها با دارابودن كارت سلامت و دوره عمومي بهداشت مي توانند تأثير بسزايي در نان سالم و بهداشتي داشته باشند. البته اجباري شدن رعايت استانداردهاي بهداشت فردي و محيط در اين مراكز و تجهيزات مواد اوليه سبب اجرايي شدن دستورالعمل به واحد صنف نانوايي ها مي شود. همچنين مردم مي بايست مواد غيربهداشتي را به مسئولان بهداشت شهرستان اطلاع دهند.
رئیس مرکز بهداشت ساوه خاطر نشان کرد: شماره تلفن مربوط به رسیدگی به شکایات شماره 1490 است که در هر کجای ایران می توان مسئولان بهداشتی را از تخلفات آگاه کرد به طوریکه مسئولان بستگی به نوع تخلف حداکثر ظرف 72 ساعت اقدام کنند.در شهرستان ساوه نیز همشهریان گرامی در صورت بروز هرگونه تخلف بهداشتی با شماره تلفن 2230900 واحد بهداشت محیط تماس حاصل نموده تا در اسرع وقت نسبت به هرگونه تخلف بهداشتی واحدهای تهیه وتوزیع در سطح شهرستان اقدام شود.

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group