همایش دهیاران و شوراهای اسلامی بخش مرکزی ساوه به منظور ساماندهی امورمالی و عمرانی روستاهای این بخش با حضور مدیر کل دفتر امور روستایی استانداری مرکزی، فرماندار ساوه و اعضای شوراهای اسلامی و دهیاران این بخش در سالن اجتماعات فرمانداری ساوه برگزار شد.
مدیر کل امور روستایی استانداری مرکزی در این همایش گفت: مهمترین ویژگی برای خدمت رسانی صادقانه به مردم داشتن اخلاص است که این مهم بر پایه برنامه ریزی صحیح و کارآمد عملی خواهد شد.
سیامک سلیمانی افزود: طبق ماده 123 بودجه بندی بر پایه جمعیت ساکن در شهرها و روستاها صورت می گیرد که در استان مرکزی نیز با تبعیت از این قانون اعتبارات براساس جمعیت روستاها تخصیص پیدا می کند.
وی بیان کرد: اجرای قانون 194 نیز که به منظور توسعه روستاها وضع شده است از سال آینده قابل اجرا بوده که در آن دهیار به عنوان مدیر روستایی در آن بخش دیده می شود.
وی با بیان اینکه یکی از اولویتهای کاری در روستاها تقویت تعاونی های روستایی است، اظهار کرد: تقویت تعاونی های روستایی مزایای زیادی دارد که از جمله آن می توان به سرمایه گذاری اجتماعی، تولید با ظرفیت های بیشتر اشاره کرد که سیاست آن تجهیز روستاهاست که با این تعاونی ها می توان بازارچه های فصلی، نمایشگاه و پروژه های تولیدی بزرگ را ایجاد کرد.
سلیمانی خاطر نشان کرد: تشکیل شناسنامه ای برای معرفی روستاها با ایجاد پایگاههای مجازی توسط دهیاران از برنامه های مهم در حوزه فرهنگی است که باعث شناسایی هرچه بهتر روستاها می شود.
به گزارش ایسنا، فرماندار ساوه نیز در این همایش گفت: تقویت روستاها باعث کاهش مشکلات شهری می گردد.
احمد آزاد خدمت خالصانه برای رضای خدا، مشورت در امور و تعامل بیشتر دهیاران و شوراهای اسلامی را از عوامل پیشرفت و توسعه روستاها ذکر کرد و افزود: شوراها و دهیاران باید به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسوولان در تحقق منویات مقام معظم رهبری در رسیدگی به وضعیت معیشتی مردم روستاها و مناطق محروم و دورافتاده تلاش کنند.
وی با اشاره به راهکارهای تحقق اقتصاد مقاومتی اظهار کرد: یکی از راهکارهای عملی کردن اقتصاد مقاومتی حمایت از تولید ملی است و چون عمده کار روستائیان کشاورزی و دامداری است که لازمه و محور توسعه روستاهاست، لذا با حمایت از تولیدات این قشر شریف از جامعه و روستائیان می توانیم گامهای موثری را در تحقق اقتصاد مقاومتی برداریم.
وی با اشاره به اینکه شوراها و دهیاران اقدامات بسیار موثری را در توسعه و شکوفایی روستاها برداشته اند، اظهار کرد: امیدواریم در انتخاباتی که به منظور انتخاب دوره چهارم شوراها صورت می گیرد جوانانی تحصیل کرده و کاردان و متعهد این بار مسوولیت و خدمت رسانی صادقانه به مردم را به دوش گیرند و باعث پیوند بیشتر حاکمیت با مردم باشیم.
آزاد بیان کرد: یکی از مشکلات روستاها کمبود آب به دلیل کاهش نزولات آسمانی بود که در این خصوص با اختصاص اعتباراتی تا حد قابل توجهی مشکل آب برخی از روستاها مرتفع شد.
به گزارش ایسنا، بخشدار بخش مرکزی ساوه نیز از اختصاص بیش از 2 میلیارد و 400 میلیون تومان اعتبار به منظور تکمیل 13 پروژه نیمه تمام و 2 پروژه در دست احداث بخش مرکزی ساوه خبر داد.
احمد پرهیزکار افزود: اجرای 13 پروژه آب رسانی برای روستاها، 3 پروژه طرح هادی و 2 پروژه حمل و نقل و نیز تجهیز روستاها به کانکس های آتش نشانی و ایمنی و نیز بیمه محصولات کشاورزی را بخش از فعالیتهای انجام شده و یا در حال انجام بخش مرکزی است.
وی بیان کرد: برنامه ریزی و بررسی فرصتها و ظرفیتها و رفع کاستی ها از وظایف مهم دهیاران و شوراهای اسلامی است که در راستای توسعه و آبادانی روستاها باید مورد توجه قرار گیرد.
گفتنی است در این همایش از " محسن فلاح" دهیار روستای قردین به منظور کسب مقام اول در المپیاد دهیاران با اهدای لوح تقدیر و هدیه ای تجلیل بعمل آمد.
گفتنی است حدود 100 روستا در بخش مرکزی شهرستان ساوه وجود دارد.