به مناسبت هفته بهداشت روان ، همايشي با همين عنوان با حضور مديران مدارس ابتدايي، مشاورين و مدرسان آموزش خانواده در كانون شهداي محراب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، استاد دانشگاه و رئيس گروه روانشناسي دانشگاه آزاد اسلامي ساوه در اين همايش گفت: علم بهداشت روان داراي سابقه اي طولاني است كه بر مسئله پيشگيري تأكيد مي كند.
بهشته نيوشا افزود: واقع بيني، روابط اجتماعي مطلوب، قابليت كنترل هيجانات، شناخت نيازهاي خود و تلاش در جهت مرتفع نمودن آنها از جمله ويژگي هاي افرادي است كه داراي سلامت روان هستند.
اين استاد دانشگاه گفت: يكي از مسائلي كه در طول هفته بهداشت روان به آن پرداخته مي شود، بحث بهداشت روان مدارس است . يك معلم وظيفه دارد استعدادهاي دانش آموزانش را كشف كند و بستر لازم جهت پرورش آن را فراهم نمايد .
نيوشا افزود: احساس ارزشمندي در مدرسه و در بين معلمين و دانش آموزان و نيز مهر و محبت دو عامل مهم موفقيت دانش آموزان در مدرسه است زيرا با اين دو عامل مهارت هاي اجتماعي متعددي در دانش آموز شكل مي گيرد كه ضمن هويت بخشي به وي او را به سوي موفقيت سوق مي دهد و مانع از بروز ناهنجاري هاي اجتماعي در او مي شود بنابراين اگر دانش آموزي نتواند اين احساسات را در مدرسه دارا باشد مستعد ابتلا به رفتارهاي بزهكارانه متعددي مي شود.
اين استاد دانشگاه در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به نامگذاري سال 2012 به نام " مبارزه با افسردگي " گفت: كاهش سن ابتلا به افسردگي در سطح جهان و ابتلاء بالغ بر 350 ميليون نفر در سطح جهان به اين بيماري دليل اين نامگذاري و تمهيد اقدامات پيشگيرانه جهت ممانعت از گسترش روز افزون آن شده است .
مديرگروه روانشناسي دانشگاه آزاد اسلامي ساوه افزود: افسردگي بيماري اي است كه ميل و رغبت فرد جهت شركت در فعاليت هاي اجتماعي را از او سلب مي نمايد و عملكرد او را به نحو قابل ملاحظه اي كاهش مي دهد.
وي گفت : اين درحالي است كه استرس عامل اصلي بروز افسردگي است بنابراين بايد به بهداشت رواني مديران مدارس و معلمين و آموزگاران و همچنين دانش آموزان به صورت همزمان توجه شود.
نيوشا خاطر نشان كرد: شناسايي عوامل استرسزا و سعي در كاهش آن، تهيه يادداشت هاي استرس زا و نيز استفاده از روش هاي بهداشتي از جمله راهكارهاي كاهش استرس و در نتيجه افسردگي مي باشد.
به گزارش ایسنا، معاون پرورشي و تربيت بدني آموزش و پرورش ساوه نیز در اين همايش گفت: تربيت امري همگاني است و كسي نمي تواند در اين زمينه از خود سلب مسئوليت نمايد .
محمد رشيد افزود: تفكيك امور آموزش و پرورش بزرگترين تهديد براي اين نهاد است . همه ما وظيفه داريم انسان هايي عالم، عامل و عاقل تربيت كنيم . اين سه ويژگي در كنار هم اهميت دارند و تنها زماني در اين مسير موفق خواهيم بود كه توجه به مسائل بهداشتي و سلامت روح دانش آموزان را در صدر امور قرار دهيم زيرا انساني كه در جهت سلامت روح خود حركت كند در جهت سلامت جامعه نيز گام خواهد برداشت .