به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی، داوود فرداد در حاشیه برگزاری نخستين همايش و نمايشگاه فرصتهاي سرمايهگذاري در طرحهاي شهرهاي كشور در جمع خبرنگاران افزود: يكي از محدوديتهاي اساسي شهرداريها در قبل و بعد از ابلاغ شيوهنامه سازمان شهرداريها و دهياريهاي كشور نحوه ورود سرمايهگذاران به مجموعه شهرداري بود كه اخيرا دستورالعمل آن از سوي اين سازمان تدوين و به شهرداريهاي كشور ابلاغ شده است.
وي بیان كرد: نخستين قدم از اين شيوهنامه موجب شد شهرداري ها بتوانند از ظرفيت بخش خصوصي براي عمران شهري بهره مند شوند، هر چند اعتقاد داريم بايد اين ابزار بسيار وسيعتر از آنچه اكنون هست در اختيار شهرداريها باشد.
وی اظهار کرد: شهرداري ساوه با توجه به موقعيت جغرافيايي، اقتصادي و اجتماعي كه دارد برنامه ها و طرح هاي زيادي براي ورود سرمايهگذاران بخش خصوصي به طرحهاي شهري تهيه كرده كه با اجراي آنها تحول عظيمي در اين شهر بوجود ميآيد.
وي با بيان اينكه پنج طرح در سازمان پسماند، هفت طرح در سازمان بهسازي و نوسازي، دو طرح عمران و خدمات شهري و در مجموع، فرصتهاي سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف اين شهر اكنون آماده جذب سرمايهگذار است، گفت: براي اجراي اين طرح ها به بيش از دو هزار ميليارد ريال اعتبار نياز است.
شهردار ساوه افزود: فقط در حوزه گردشگري و محور تاريخي طرحي در دست اجرا داريم كه نياز به یکهزار ميليارد ريال سرمايهگذاري دارد هر چند كه شهرداري بخشي از كارها را در اين طرح عظيم عملياتي كرده است.
فرداد يادآور شد: يك مجموعه فرهنگي و تفريحي و گردشگري در مساحت 150 هكتار زمين درنظر گرفته شده كه مطالعات اين طرح توسط شهرداري انجام شده و براي ادامه عمليات اجرايي نياز به سرمايه گذار براي ساخت هتل ها، هتل آپارتمانها، مجموعه سرپوشيده جديد ورزشي، چمن مصنوعي و اقامتگاههاي موقت دارد.
وي گفت: طرح توليد انرژي از زباله با نياز به 20 ميليارد تومان سرمایهگذاري از دیگر طرحهای این مجموعه است. 20 درصد اقدامات آن توسط شهرداري ساوه انجام شده ولي براي تدوام كار نياز به حمايت و مشاركت بخش خصوصي داريم.
فرداد هدف شهرداري را تحقق خواستههاي مهم شهروندان اعلام كرد و افزود: ما اكنون براساس بضاعت مالي خود طرح ها را اجرايي مي كنيم كه اين امر نميتواند سطح انتظارات شهروندان را بر آورده كند لذا حضور بخش خصوصي فرصتي براي سودآوري آنها و كمك به مديريت شهري براي جلب رضايت مندي مردم است.
فرداد در خصوص نمايشگاه هم گفت: بايد از تجربه اولين نمايشگاه براي سال هاي بعد كمك گرفته و با رفع نواقص و تقويت نقاط قوت، زمينه را براي استاني برگزار شدن اين قبيل نمايشگاهها نيز فراهم كنيم و خروجي مطلوب نمايشگاههاي استاني را در نمايشگاهي كشوري به معرض ديد سرمايه گذاران بگذاريم.
وي از متوليان امر خواست در صورت امكان نسبت به بازنگري شيوه نامه ابلاغي سازمان شهرداري ها براي ايجاد جذابيت بيشتر براي ورود سرمايه گذاران اقدام كرده و اجازه دهند شهرداريها نیز متولي با تجربه مرتبط با اين موضوع را تعيين كرده و اين مهم در چارت سازماني آنها آورده شود.