رییس منابع طبیعی و آبخیزداری ساوه گفت: در سه سال اخیر، 500 هكتار از عرصه های بیابانی این شهرستان بوته كاری شده است.
سهراب پاژنامه با اشاره به اینكه این میزان بیابان در منطقه طراز ناهید ساوه و با صرف 600 میلیون ریال اعتبار انجام شده است، افزود: در این منطقه نهال آتریپلكس (اسفناج وحشی) كاشته شده است.
وی اظهار داشت: این شهرستان دارای 80 هزار هكتار بیابان است كه طرح مطالعاتی بیابان زدایی برای 32 هزار هكتار آن تهیه شده است.
وی بیان كرد: عمده ترین گیاهانی كه در عملیات اصلاح و احیای مناطق بیابانی ساوه مورد استفاده قرار می گیرد، گونه گیاهی آتریپلكس است كه همزمان با كاشت، حفاظت و قرق توانسته است حركت ماسه های روان در كویر را مهار كند.
پاژنامه با اشاره به اینكه بیابان زایی یكی از مشكلات اصلی عرصه های طبیعی این شهرستان است، گفت: مقابله با بیابان زایی نیازمند اعتبار است.
وی افزود: به دلیل تخریب مراتع، فرسایش خاك و چرای بی رویه دام محدوده زیادی از اراضی منطقه طراز ناهید ساوه به بیابان تبدیل شده كه علاوه بر اعتبارات ملی و استانی نیاز به اعتبارات بین المللی است.
وی اظهار داشت: برای جذب این اعتبار رایزنی های متعددی با مسئولان مربوطه انجام شده است تا بتوانیم برای رفع این مشكل اعتبار بین المللی جذب كنیم.
وی بیان كرد: با تخصیص اعتبارلازم به زودی فعالیت های مقابله با پدیده بیابان زایی در این منطقه آغاز می شود.
پاژنامه گفت: اصلاح و احیاء پوشش گیاهی، حفظ آب و خاك، نهال كاری، جمع آوری هرز آب ها و ساماندهی وضعیت دام های موجود از جمله فعالیت های مقابله با بیابان زایی در منطقه طراز ناهید ساوه است.
شهرستان ساوه 354 هزار هكتار اراضی بیابانی و مرتع دارد