رئیس هیئت مدیره کارخانجات داروسازی آوه سینا و ارسطو در نشستی با حضور فرماندار ساوه و جمعی از مسوولان محلی از انجام مطالعات مقدماتی طرح تولید 9 داروی ضد سرطان در ساوه خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)- منطقه مرکزی، خشایار کریمیان در این نشست گفت: مطالعات مقدماتی طرح تولید 9 داروی ضد سرطان در 3 گروه به پایان رسیده و برای تولید انبوه آن به 60 میلیارد ریال تسهیلات اعتباری نیاز است که تحقق این مهم نیازمند همكاری مسوولان است.
وی افزود: چندین کارخانه دارویی با اخذ تسهیلات و امتیاز درصدد تولید داروی ضد سرطان بودند اما، هنوز نتوانسته اند این نوع دارو را تولید کنند ولی لازم می دانم عرض کنم که به محض اخذ اعتبارات لازم، ظرف مدت 18 ماه تولید انبوه این محصولات دارویی در این کارخانجات آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه ماده موثره این دارو در کارخانه ارسطو و تولید انبوه آن نیز در کارخانه آوه سینا صورت میگیرد، بیان کرد: وقتی می توانیم بگوئیم به خودکفایی رسیده ایم که بتوانیم ماده موثره را هم تولید کنیم که این مهم در این مجتمع داروسازی انجام میشود.
کریمیان با اشاره به اینکه با تولید انبوه این دارو سالانه 200 میلیارد تومان از خروج ارز از کشور جلوگیری میشود، تصریح کرد: با ارائه توانمندی علمی توسط پرسنل این کارخانجات از سوی معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به عنوان کارخانه تولید داروی ضد سرطان انتخاب شدهایم.
این پزشک داروساز با اشاره به ثبت 12 اختراع دارویی اظهار کرد: در حال حاضر داروهای تالاسمی تولیدی این کارخانه به کشور سوریه صادر میشود و صادرات این محصولات دارویی به سایر کشورها در اولویت است و طرح تولید داروی ضد سرطان نیز با در نظر گرفتن موضوع صادرات به کشورهای دیگر برنامه ریزی شده است.
وی با تاکید بر تامین اقلام دارویی ضد سرطان در کشور خاطر نشان کرد: بیماری سرطان در تمام جهان به ویژه كشورهای در حال توسعه رو به افزایش است که باید برای رفع نیازهای دارویی آن چاره اندیشی کرد.
وی تشدید تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران را فرصتی برای خودکفایی نظام اسلامی دانست و تصریح کرد: با تولید محصولات دارویی در این شرکت به ویژه داروی ضد سرطان، ضمن تامین نیاز داخل از وابستگی به خارج از کشور نیز جلوگیری خواهد کرد.
به گزارش ایسنا، فرماندار ساوه نیز در این مراسم گفت: تحقیق، پژوهش و تلاش در عرصه گوناگون به ویژه در راستای تامین سلامت بشر یکی از موضوعات اساسی و نیاز جدی کشور است.
علیمحمد گلستانیفرد با اشاره به تحریمهای دشمنان علیه نظام اسلامی افزود: تحریمها به زعم دشمنان که میخواهد مردم را تحت فشار قرار دهد نتیجه عکس داده و مردم ما در مقابل تهدیدها مقاوم شده اند و در صنعت دارویی نیز متخصصان کشور با تامین نیازهای دارویی در داخل آثار تحریم ها را کم رنگ کردهاند.
وی همچنین با اشاره به اینکه ابتلا به بیماری سرطان به دلیل زندگی ماشینی در حال افزایش است، بیان کرد: باعث افتخار و عزت نظام اسلامی بویژه شهرستان ساوه است که یک شرکت تولیدی دارو علاوه بر تولید محصولات دارویی مختلف، دارای برنامه طرح توسعه آن در خصوص تولید داروی ضد سرطان باشد که این اقدام ارزشمند در خور ستایش و شایسته تقدیر است.
فرماندار ساوه با اشاره به اینکه آرزوی قلبی ما توسعه کمی و کیفی چنین مراکز تولیدی است، تصریح کرد: این مجموعهها سرمایههای کشور هستند و به طور جد مورد حمایت قرار میگیرند.
به گزارش ایسنا، معاونت طرح و توسعه کارخانجات داروسازی آوه سینا و ارسطو نیز با بیان اینکه در حال حاضر با اشتغالزایی 80 نفر در این مجموعه تولیدی، ماهانه 36 میلیون عدد قرص تولید میشود، بیان کرد: با برنامهریزیهای صورت گرفته در آینده نزدیک این میزان تولید به 60 میلیون عدد قرص در ماه افزایش خواهد یافت.
اردشیر حاتمیفر با بیان اینکه با راه اندازی خط تولید داروی ضد سرطان زمینه اشتغالزایی 25 نفر دیگر فراهم میشود، تصریح کرد: از مسوولین کشور درخواست داریم بیماران سرطانی را که در آرزوی زنده ماندن هستند را دریابند و با تخصیص تسهیلات لازم زمینه تولید این دارو را فراهم کرده و یقینا بدانند اختصاص 60 میلیارد ریال وام در مقابل نجات دادن جان عده ای بسیار از بیماران سرطانی رقم زیادی نیست.
وی از مهمترین اهداف و برنامه های این شرکت تولید جدیدترین و موثرترین داروها با توجه به آخرین تحقیقات و مطالعات روز دنیا ذکر کرد و افزود: تولیدات این شرکت دارویی برای درمان بیماریهای تالاسمی، دیابت، ام اس، فشار خون، آسم و ... است.