يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

تمامی اخبار

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان ساوه از تشکیل ستاد برگزاری جشنواره انار به ریاست فرماندار در این شهرستان به منظور برگزاری هر چه باشکوهتر این جشنواره در اواخر مهرماه سالجاری خبر داد.
جمشید توحید لو در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی، افزود: از آنجائیکه نام میوه انار تداعی کننده نام و فرهنگ شهرستان ساوه است لذا معرفی هر چه بهتر این محصول در قالب یک جشنواره باشکوه سبب جذب توریست و تحول شهرستان را در پی دارد.
وی توسعه و ترويج محصول ارگانيك، اشتغالزايي، توسعه صادرات، ارتقاء كيفيت و افزايش توليد انار را از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان کرد و افزود: در این جشنواره بنا نداریم انار را صرفا به عنوان یک محصول به مردم معرفی کنیم بلکه در صدد هستیم با تشکیل جلسات منظم و آماده سازی زمینه های لازم به نقش آفرینی تولید کنندگان در تولید محصول اهتمام جدی داشته تا بتوانیم یک جشنواره ملی و همایشی علمی در خصوص انار برگزار کنیم.
وی از تشکیل سه کمیته در این ستاد نیز خبر داد و افزود: کمیته بازرگانی و اقتصاد به دبیری اداره صنعت، معدن و تجارت، کمیته علمی و تحقیقاتی به دبیری مرکز تحقیقات انار، کمیته اجرایی به دبیری اداره جهاد کشاورزی عناوین این کمیته هاست مضافا بر اینکه نمایشگاهی هم از این محصول در حاشیه جشنواره برپا گردیده تا به معرفی تولیدکنندگان و شرکتهای تولیدی فراورده های انار بپردازد.
وی با اشاره به اینکه کیفیت انار ساوه در کل جهان بینظیر است، اظهار کرد: متوسط عملکرد تولید باغات انار ساوه هفت تن در هکتار است و 90 درصد انار تولیدی در شهرستان ساوه از نوع ملس است.
وی با اشاره به اینکه بیش از هشت هزار هکتار باغ انار در این شهرستان وجود دارد، افزود: سالانه بیش از هزار تن انار، از باغهای شهرستان تولید و روانه بازار می‌شود که این امر سبب شده انار ساوه بیشترین تقاضا را در بازارهای خارجی به خود اختصاص دهد.
وی ارقام محصولات تولیدی انار این شهر را انار ملس ساوه، ترش، شیرین یوسف خانی تبریزی و محمدعلی دانست و اضافه کرد: در حال حاضر انار ملس ترش ساوه بیشترین تقاضا را در بازارهای خارجی جهان دارد و البته از ارقام دیگر نیز استقبال می‌شود.
نماینده شهردار ساوه در ستاد جشنواره انار ساوه هم در این خصوص به خبرنگار ایسنا گفت: این جشنواره با هدف بازشناساندن این محصول برگزار می گردد چرا که انار ساوه به لحاظ کمی و کیفی در سطح کشور حرف اول را می‌زند و سالهاست که معرف هویت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این شهرستان است.
محمد شکروی افزود: برگزاری این جشنواره نقطه اثر مثبتی برای کشاورزان است و انار و فراورده های آن چون اثرات گوناگونی در حوزه های مختلف دارد بنا داریم این جشنواره متفاوت تر از سال گذشته و از جنبه های گوناگون به آن با حضور محققین، اندیشمندان، باغداران و همه اشخاصی که در تولید انار دخیل هستند پرداخته شود.
وی با انتقاد از به مخاطره انداختن هویت انار ساوه خاطر نشان کرد: عده ای به دلیل برخی منافع شخصی بنا دارند هویت انار ساوه را از طریق شهرهای دیگر بگیرند و انار شهرهای دیگر را به نام ساوه از طریق پایانه ها این شهر به فروش برسانند که در این جشنواره راهکارهایی برای این مهم بیان می گردد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group