چهارشنبه 7 آذر 1403 | Wednesday 27 November 2024

تمامی اخبار

یك كشاورز منطقه دشت مركزی ساوه می گوید: كمبود آب كشاورزی در فصل تابستان بخشی از اراضی باغی این شهرستان را در معرض نابودی قرار داده است.

محمد امینی كه تا چند سال اخیر باغ خود را از طریق آب سد الغدیر ساوه آبیاری می كرده است، افزود: در دو سال گذشته كمتر از یك سوم سهم خود، از آب این سد برای آبیاری استفاده می كنم.

وی علت این امر را كاهش نزولات آسمانی و كاهش ذخیره آب سد عنوان كرد و اظهار داشت: در صورت ادامه چنین وضعیتی خشك شدن باغات دور از ذهن نخواهد بود.

وی بیان كرد: مسئولان باید با اتخاذ برنامه های مناسب و راهبردی نسبت به رفع مشكل كم آبی این منطقه اقدام كنند.

یكی دیگر از كشاورزان این شهرستان نیز می گوید: خشكسالی اراضی كشاورزی را در معرض نابودی قرار داده است لذا با اقدام سازنده مسئولان می توان از خشك شدن آن جلوگیری كرد.

محسن گرانمایه افزود: حمایت دولت در ارائه مطلوب تسهیلات بانكی برای اجرای طرح های آبیاری تحت فشار، لوله‌گذاری اراضی كشاورزی، اصلاح باغات، یكپارچه‌سازی و لایروبی قنوات می تواند تا حدودی در كاهش مشكل كم آبی موثر باشد.

وی با اشاره به هزینه بالای حامل های انرژی اظهار داشت: بالا رفتن هزینه های بخش كشاورزی و عدم تسهیلات مناسب، كشاورزان را تحت فشار قرار داده است.

وی بیان كرد: با توجه به نامگذاری امسال به نام سال تولید ملی، حمایت از كار و سرمایه ایرانی از سوی مقام معظم رهبری باید از امكانات و توانمندی های موجود از نیروی كار و سرمایه در جهت رونق و آبادانی ایران عزیز بكوشیم.

دیگر كشاورز دشت لوئین این شهرستان نیز می گوید: بحران كم آبی مانع بزرگی برای توسعه بخش كشاورزی به شمار می رود.

ابوالفضل قائمی با اشاره به چندین هكتار باغ پسته خود افزود: در صورت عدم تامین آب مورد نیاز باید به كشت محصولی اقدام كنم كه كمتر به آب احتیاج داشته باشد.

وی اظهار داشت: برخی از كشاورزان نیز برای تامین آب مورد نیاز به حفر چاه های نیمه عمیق و خرید پمپ آب روی آورده‌اند كه این خود به افزایش قیمت انواع پمپ ها انجامیده است.

وی با اشاره به اینكه كشاورزان از بحران كم آبی در این شهرستان نگران هستند، بیان كرد: اراضی كشاورزی شامل زمین های زراعی و باغی به علت كم آبی در معرض خشكسالی قرار دارند.

قائمی با اشاره به اینكه كشاورزی یكی از بخش های اصلی در شكوفایی اقتصادی كشور است، گفت: همكاری جدی مسئولان در كاهش مشكل كم آبی اراضی كشاورزی موثر است.

معاون فنی جهاد كشاورزی ساوه نیز گفت: مهمترین مشكل كشاورزان این شهرستان كمبود آب كشاورزی است.

هدایت الله كارگر افزود: استقبال كشاورزان از اجرای طرح های آبیاری تحت فشار بهترین راه استفاده از این مایه حیاتی و روشی برای خروج از بحران كم آبی است.

وی با اشاره به اینكه لوله گذاری، كانال گذاری و ایزوله كردن انتقال آب كشاورزی نیز در رفع این معضل موثر است، اظهار داشت: این مهم با توجه به كمبود اعتبار به سرعت انجام نمی شود.

وی بیان كرد: باید از كشاورزی كه با وجود افزایش قیمت‌ حامل‌های انرژی همچنان به كار خود ادامه می‌دهد و چرخ تولید كشور را می‌چرخاند، حمایت كرد

 

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group