شرکت پارس تابلو در سال 1362 با هدف طراحی و توليد تابلوهای فشار متوسط کشويی و فيکس جهت مصارف برق های منطقه ای و نيروگاهی در ساوه تاسيس شد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)-منطقه مرکزی، به تدريج و با کسب تجربيات اجرايی و معرفی قابليت های فنی و اجرايی شرکت در زمينه ساخت تابلو های مورد نياز ساير صنايع (نفت،گاز،پتروشيمی،سيمان و فولاد،خودرو سازی وساير کارخانجات بزرگ ديگر) توليد تابلوهای MCC و توزيع فشار متوسط و ضعيف تحت ليسانس شرکت آلستوم فرانسه به محصولات اين شرکت افزوده گرديد.
با رشد تکنولوژی مصرف و توليد در صنعت تابلو سازی اين شرکت نيز نسبت به توسعه قرار دادهای انتقال تکنولوژی و توليد تابلو های کمپکت فيکس نوع فلوکيت و کشويی نوع DNF در ولتاژهای از 3 تا 33 کيلو ولت و تابلوهای کشويی MCC فشارضعيف نوع N600 اقدام کرد.
افزايش روز افزون شمار مشترکين شبکه های توزيع برق در شهرهای بزرگ و عدم امکان دسترسی به زمين مناسب جهت احداث پست های توزيع،ضرورت استفاده از پست های کمپکت پيش ساخته(GRC) را بيش از پيش نمايان ساخته است.
شرکت پارس تابلو در راستای حل اين مشکل،ضمن اقدام به انتقال اين تکنولوژی،کارخانه مستقلی را در شهر صنعتی کاوه راه اندازی کرده است.
مدیر کارخانه پارس تابلو در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)-منطقه مرکزی گفت: این شرکت که توسط گروهی از نخبگان برق به منظور طراحی و ساخت تابلوهای برق فشار ضعیف، متوسط و پست کمپک تاسیس شده از همان بدو تاسیس توانست مد نظر بازارهای مختلف قرار بگیرد و جایگاه مطلوبی را برای تولید کننده محصولات بازار پیدا کند.
آرش نادعلیان بیان کرد: شرکت پارس تابلو توانسته است با ايجاد مزيت رقابتی در محصولات خود سهم قابل توجه ای در هر يک از حوزههای نفت، گاز، پتروشيمی، صنايع نيروگاهی، خودرو سازی، سيمان، بخش های مختلف وزارت نيرو و به ويژه برقهای منطقهای در سطح ملی و نيز در بازارهای بين المللی به خود اختصاص دهد.
وی افزود: در حال حاضر این شرکت در وسعتی به مساحت 20 هزار متر مربع و در چند ساختمان و با اشتغالزایی 305 نفر در شهر صنعتی ساوه فعالیت میکند و با توجه به زیرساختهایی که دارد سالانه توان تولید 2500 تابلو را دارد که این رقم در سال گذشته به یکهزار و 500 عدد رسیده بود و پیش بینی می شود در سال جدید این رقم افزایش 50 درصدی داشته باشد.
وی با اشاره به اینکه این شرکت یکی از برجسته ترین شرکتهای تابلو سازی در ایران به شمار می رود، اظهار کرد: قدمت زیاد، تنوع محصولات، توانمندی در حجم تولید و برآوردن نیازهای مشتری و دارا بودن پرسنل متعهد و متخصص که از برجستگان صنعت برق کشور هستند، از ویژگیهای این واحد صنعتی و تولیدی است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر محصولات تولیدی این شرکت 35 درصد نیاز کشور را تامین می کند، تصریح کرد: این شرکت اولین شرکت تابلوسازی در کشور بوده که صادرات در بخش تابلو را داشته است به طوری که هم اکنون به شرکت آب و برق کشور امارات و در گذشته به کشورهای ترکیه، عراق، سوریه، سنگال، ویتنام و افغانستان صادرات داشته ایم که سالانه بطور میانگین 15 میلیون دلار مبلغ ارزی آوری برای کشور دارد.
نادعلیان با اشاره به اینکه این شرکت 14 نوع محصول تولید می کند بیان کرد: اعتقاد ما بر این است که هر شرکت و سازمانی می تواند در شرایط مختلف بقا داشته باشد که یک نگاه علمی به توسعه و افزایش همه جانبه داشته باشد و این شرکت خوشبختانه با تشکیل یک تیم قوی و سرمایه گذاری در این حوزه توانسته است در مشکلاتی که به دلیل تحریم برخی واحدهای صنعتی با آن مواجه هستند گامهای خوبی بردارد و با طراحی و ساخت 10 محصول جدید و اخذ تائیدیه از آزمایشگاه چزی ایتالیا اساس کار را به لحاظ نوع نیاز مشتریان قرار داده و تولید خود را افزایش دهد.
وی کسب R&D برتر کشور در سال 82 و 83 به خاطر طراحی تابول فشار متوسط 4 هزار آمپر از سوی وزارت نیرو، کسب R&D برتر در سال 83 و 84 به منظور طراحی تابلوهای ضد آرک برای حفاظت بیشتر از اپراتور، کارگروه نمونه استان مرکزی در سال 89 از سوی اداره کل کار و امور اجتماعی استان را برخی از افتخارات این شرکت برشمرد و تصریح کرد: براساس طراحی های جدید صرفه جویی ارزی بسیار زیادی را داشته ایم که با اتکاء به دانش فنی تا 80 درصد ساخت محصولات جدید را بومی کردهایم که باعث صرفه جویی به میزان 8 میلیون یورو در سال شده است.
مدیر کارخانه پارس تابلو در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی بر اقدامات صورت گرفته در این شرکت پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه به منظور کاهش هزینه حامل های انرژی گفت: استفاده از فضای کمتر برای کار بیشتر با تغییر و تحول در خطوط تولید و کاهش نفر ساعت، استفاده از لامپهای کم مصرف، بکارگیری از خازن در سیستم ورودی خازن که باعث مدیریت مصرف می گردد، استفاده از تایمر در برق برای اتوماتیک، از مدار خارج کردن دستگاههای پر مصرف و قدیمی و جایگزین دستگاههای جدید از جمله اقدامات در کاهش هزینه انرژی بعد از هدفمندی یارانه ها بوده است.
نادعلیان در پایان همچنین با بیان اجرای طرح توسعه این شرکت خاطر نشان کرد: اختصاص سهم بیشتر و حضوری فعال در بازار و بکارگیری از پروژه های بیشتر در سال جدید از برنامه های این شرکت است که با بررسی نیازهای جدید به موازات رشد تکنولوژی و خلاهای موجود در صنایع بنا داریم در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی با احداث سالن جدید توان ظرفیت تولیدی خود را افزایش دهیم.