شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

تمامی اخبار

امامزاده شاهزاده حسین (ع) از فرزندان امام موسی الکاظم (ع) است. در کتاب کنز الانساب نوشته علم الهدی(صفحه 74) این طور ذکر گردیده است: زمانی که حضرت معصومه (س)در زمان ولایتعهدی حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)همراه با23 نفر از برادران و نیز با تنی چند از نوادگان آن حضرت از بغداد به طرف خراسان حرکت کرده و چون قصد شهر قم را داشتند در شهر ساوه افراد مأمون با خبر گشته و با امامزادگان و همراهان آنها به محاربه پرداختند و آخرالامر تمامی 23نفر امامزادگان از برادران حضرت علی ابن موسی الرضا(ع) را به شهادت می‌رسانند و تعداد زیادی به همراه حضرت فاطمه معصومه(س)که به نقل از کتب و اسناد معتبر که تعداد آنها حدود 430نفر بودند در اطراف ساوه بعد از جنگ بسیاری که با افراد دشمن می‌کنند به شهادت میرسند و نقل شده است که فرزندان حضرت شاهزاده حسین(ع) به نام های جعفر،زید،عسگری را خارجیان بنکنه به شهادت می‌رسانند و تربت شریف آنها در بنکنه مشهور است.

اسنادی از کتاب‌های فرهنگ آبادی ها اثر دکتر محمد حسین بابلی صفحه 616 ذکر شده که ایشان در ساوه مدفون است. فرهنگ عمید اثر دکتر حسین عمید صفحه 1015 و فرهنگ جغرافیایی ایران جلد 1 از انتشارات دائره جغرافیایی ارتش صفحه 109 آورده شده است که وی فرزند امام موسی کاظم(ع)بوده و مرقد مطهر آن حضرت در شهرستان ساوه است و مورد توجه عام و خاص قرار گرفته است. مردم شهرستان ساوه نسبت به کرامات آن بزرگوار اعتقادات زیادی داشته و جهت زیارت و عبادت به حرم شریف آن حضرت مشرف می‌شوند و حتی زوار از کشورهای مسلمان مثل افغانستان و پاکستان و عراق و... جهت زیارت آن حضرت مشرف می‌شوند. لازم به ذکر است که این اسناد و مدارک تهیه شده از کتابخانه مرکزی امام رضا(ع) و در مدرسه علمیه امام رضا(ع) در شهر مقدس مشهد است.

از اقدامات انجام شده در راستای عمران و بازسازی بقعه، ساخت و نصب ضریح حرم مطهر، مفروش کردن داخل تربت خانه به صورت سنگ مرمر، فراهم کردن انشعابات آب 3/1 اینچ، برق 3 فاز، گاز با کنتور10، تلفن، دیوار کشی و محصور کردن محوطه امامزاده، احداث وضوخانه و سرویس های بهداشتی منزل مسکونی خادم،دیوار کشی،نرده گذاری،کاشی کاری و منقش نمودن اسماء جل جلاله به شکل سنتی در ضلع جنوبی،درخواست کسب مجوز از اداره کل میراث فرهنگی جهت احداث ایوان جنوبی و الحاقیات تربت خانه،احداث ایوان جنوبی و الحاقیات پس از گذرراندن مراحل قانونی کسب مجوز از اداره میراث فرهنگی، ساخت و نصب درب ایوان جنوبی حرم مطهر به شکل سنتی و زیبا، کاشی کاری داخل و خارج ایوان و حجرات منقش به آیات کلام الله مجید و روایات اهل بیت(ع)، احداث آبخوری و نصب 2 دستگاه آبسرد کن، مفروش کردن حیاط شمالی،احداث انبار مصالح ساختمانی، نما کاری و کاشی کاری به سبک سنتی ورودی امامزاده، عملیات آردواز ایوان احداثی،عملیات برق رسانی، گاز و آب به کلیه اماکن احداثی مربوط به بقعه، ایزوگام کردن بامهای امامزاده جهت جلوگیری از تخریب تدریجی بنا، نصب تیرهای برق روشنایی محوطه امامزاده، ساخت و نصب نیمکت‌ها جهت استراحت زائرین اشاره کرد. همچنین برنامه های عمرانی آینده از سوی هیئت أمنا احداث آشپزخانه جهت طبخ غذا و نذورات مردمی، احداث آبخوری در میان حیاط شمالی، مسقف کردن حیاط شمالی،  ترمیم و بازسازی ایوان شمالی، تعمیر و کاشی کاری تربت خانه،  احداث حجرات در حیاط شمالی، ایجاد فضای سبز و جدول ریزی در محوطه حیاط، ساخت و نصب گلدسته و گنبد به شکل سنتی اشاره کرد.

بنای امامزاده در جنوب امامزاده در جنوب شهر ساوه،بلوار خواجه تصیر طوسی مقابل امامزاده سید بشیر(ع)،مجاور پارک فلاحت،واقع شده است. بنای فوق چهار گوش است و چهار گوش را، فیلگوش‌ها و شکنجها به هشت ضلعی تبدیل و با کاربندی های مقرنس بالای آنها با کار گهبد بوجود آمده و یک گنبد نیمه کروی خفته این بنا را مسقف کرده است. دیوار های حرم تا ارتفاع90 سانتی متر با کاشی های شبز رنگ آزاره بندی شده است. (بدلیل فرسودگی و ریزش کاشیهای دیوار ها در طرح بازشازی و مرمت قرار دارد) بدنه مقبره با کاشیهای سبز رنگ با ارتفاع 80 سانتی متر پوشانیده شده است. در شمال حرم ایوانی وجود دارد که طبق تاریخ حک شده روی یکی از کاشی های وسط دیوار مقابل در سال 1322هـ.ق تعمیر و تزئین شده است. پیشانی ایوان با آجر بطور برجسته و به شکل لوزی های دندانه دار پیوسته نماکاری گردیده و در داخل این ایوان کتیبه ای به خط نستعلیق سفید رنگ روی زمینه کاشی سورنه ای وجود دارد که در سه جبهه ایوان ادامه یافته است. در سال 1390هـ.ش به همت هیئت أمنا وقت، نام آستان مقدس بالای کتیبه مذکور با کاشی مزین گردیده است. آجرکاری های قسمت کتیبه و سقف ایوان با رنگ اخرایی به اشکال لوزی های دندانه دار پیوسته و لوزی های در هم تزئین شده است. در 2 طرف ایوان چهار حجره و در گوشه های جنوب شرقی یک طاق نما و در جنوب غربی مدخل صحن و در جبهه های شرقی و غربی صحن شش طاق نما وجود دارد و جبهه جنوبی حیاط با همت هیأت أمنا وقت دیوار کشی به صورت کاشی های هفت رنگ منقش به اسماء جل جلاله و یادبود متوفی دفن شده در مکان فوق تزئین گردیده است. ورودی حیاط شمالی در گوشه جنول غربی مقابل مدخل آب انبار جنب امامزاده قرار کرفته و بدنه ورودی سقف آن کلا با آجر، نماکاری و فرش شده است. قدمت بنای آستان مبارک شاهزاده حسین(ع) بنای آستان مبارک شاهزاده حسین(ع) از دوران تیموری(اوایل صفویه) است و حدود 850 سال قدمت تاریخی بنا ذکر شده است. حرم مطهر و ایوان شمالی در سال 1322 هـ.ق در زمان سلطنت مظفر الدین شاه قاجار بازسازی و کتیبه ای با آیات قرآن در بدن و تزئینات بالای کتیبه و زیر سقف تعمیر و مرمت شده است.

مسوول هیئت امنای امامزاده شاهزاده حسین (ع) در گفت و گو با خبرنگار ایسنا به بیان اقدامات صورت گرفته در حوزه فرهنگی پرداخت و گفت: به دلیل پاسخگویی به احکام و مسائل شرعی خواهران به درخواست هیئت امناء از حوزه علمیه حضرت فاطمه زهرا(س) مبلغ روحانی خواهر در روزهای پنجشنبه و جمعه هر هفته بعدازظهر در محل دفتر امور فرهنگی آستان مبارک مستقر و نسبت به سوالات شرعی پاسخگو است.

رضا شمس در ادامه با معرفی خیرینی که در مرمت و بهسازی آستان مبارک شاهزاده حسین(ع) مشارکت داشتند گفت: جا دارد از خیرین این مکان مقدس که در پیشبرد اهداف عالیه که همان فرهنگ اسلام ناب محمدی (ص) است، زمین‌های خود را وقف و اهداء کرده‌اند تقدیر تشکر کنیم. وی بیان کرد: خیر محترم آقای حسین مظفری با اهدای 50 متر مربع زمین جهت احداث سرویسهای بهداشتی آستان مبارک مشارکت داشتند همچنین خیر دیگر به نام حاج محمد کشاورزی نسبت به اهداء 250 متر مربع زمین در منطقه عباس آباد ساوه جهت عمران آستان مبارک اهداء کردند که فروش آن صرف هزینه عمران و آبادانی آستان مقدس شد. همچنین از برادر عزیز و خادم افتخاری این مکان مقدس آقای حاج مهدی خادمی فرد در راستای عملیاتهای عمرانی و فنی همانند انشعاب لوله کشی آب، لوله کشی فاضلاب، برق رسانی، جوشکاری و غیره که بصورت رایگان و هیچگونه چشمداشتی ساعاتی از اوقات خود را صرف خدمتگزاری مکان مقدس می کند همچنین از اعضای هیئت امناء و خادم این مکان آقای عزت الله سلامتی تقدیر و تشکر کرد. رضا شمس گفت: همچنین از کلیه ارگانها، نهادها، به ویژه شهرداری، شورای اسلامی شهر، اداره میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان فضای سبز که در امر بازسازی و مرمت آستان مقدس هیئت امنا را یاری کردند تقدیر کرده و انتظار می رود همچون گذشته در ادامه راه، خادمین این مکان شریف را یاری کنند.

وی با تقدیر از سرپرست اداره اوقاف و امور خیریه شهرستان ساوه حجت الاسلام حسنی نیا و پرسنل این نهاد دینی که پیگیریهای مستمری در رسیدن به اهداف مورد نظر این امامزاده در اجرای طرحهای عمرانی داشته اند افزود: امیدواریم که در آینده نزدیک شاهد عمران و آبادانی هر چه بیشتر بقاع متبرکه با همت والای کلیه شیفتگان به اهل بیت (ع) و مردم ولایی و اهل بیتی شهرمان باشیم. وی خاطر نشان کرد: انتظار می رود با کمکها و مساعدتهای نقدی و جنسی (مصالح ساختمانی) افراد خیر و معتقد به اهل بیت (ع) شاهد پیشرفت و آبادانی چشمگیر آستان مبارک امامزاده و دیگر بقاع متبرکه شهرمان که انصافا مایه برکت است و نماد سنگری در مقابل اشاعه تهاجم فرهنگی دشمنان نظام اسلامی و مکانی برای مقابله با جنگ نرم دشمنان است، باشیم.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group