مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي از تخصيص 2 ميليارد ريال اعتبار به حوزه ميراثفرهنگي و صنايعدستي شهرستان ساوه خبر داد.
محمدحسين فراهاني با اعلام اين خبر افزود:اين ميزان اعتبار از محل اعتبارات استاني براي مرمت آثار تاريخي و آموزش و ترويج صنايعدستي ساوه اختصاص پيدا کرده است.
وی با بيان اينکه اولويت اصلي هزينهکرد اين پروژه براي مرمت آثار تاريخي استان است، گفت: در اين ميان مرمت مسجد جامع ساوه و کاروانسراي تاريخي آوه در اولويت پروژههاي مرمتي قرار دارد.
مديرکل ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري استان مرکزي خاطرنشان کرد: هم اکنون ۴۰۰ اثر تاريخي و باستاني در اين شهرستان شناسايي شده که بيش از 150 اثر در فهرست ميراثملي به ثبت رسيده است.
فراهاني ادامه داد: شهرستان ساوه به دليل موقعيت جغرافيايي و ارتباطي همواره در طول تاريخ مورد توجه بوده است و به اين دليل آثار، ابنيه و جاذبههاي سياحتي و زيارتي متعددي مربوط به دورههاي مختلف تاريخي در اين شهرستان وجود دارد.
او آثار تاريخي ساوه را شامل مساجد، امامزادهها، تپهها، قلعهها و بناهاي باستاني عنوان و بيان کرد: بيشترين آثار باستاني مورد بازديد گردشگران مسجدجامع، مسجد سرخ، امامزاده پيغمبر اشموييل نبي (ع) و چارسوق ساوه است.
فراهاني همچنين به فعاليت بيش از 180 انجمن دوستدار ميراثفرهنگي و تاريخي کشور در شهرستان ساوه اشاره کرد و گفت: انجمنهاي دوستدار ميراثفرهنگي شهرستان ساوه وظيفه حفظ و حراست از آثار تاريخي اين شهرستان را بر عهده دارند.
وی با بيان اينکه اين انجمنها بيشتر در شهرها و روستاهاي شهرستان ساوه فعال هستند و از علاقهمندان به آثار تاريخي عضو ميپذيرند، متذکر شد: انجمنهاي دوستدار ميراثفرهنگي علاوه بر حفاظت از آثار تاريخي وظيفه معرفي اين آثار را در سطح شهرستان و استان بر عهده دارند.