همزمان با هفته فرهنگی و سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه، دومین جشنواره غذاها و شیرینی سنتی و محلی این شهرستان به همت جهاد دانشگاهی و اداره کتابخانههای عمومی شهرستان در مسجد جامع تاریخی ساوه برگزار شد.
فرماندار ساوه در حاشیه این جشنواره در گفتوگو با ایسنا، هفته فرهنگی و جشنواره انار را فرصتی برای معرفی توانمندیها و ظرفیتهای این شهرستان دانست و گفت: غذاهای سنتی و شیرینی های محلی یکی از مولفه های هویتی این شهرستان است و برگزاری جشنواره غذاهای بومی و محلی نیز در شناساندن ظرفیت های این منطقه موثر است.
مهدی الیاسی افزود: ترویج تغذیه سالم و استفاده از غذاهای خانگی از دیگر موضوعاتی است که علاوه بر معرفی غذاهای سنتی و بومی، در ترویج سبک زندگی سالم موثر است و هدف مهمی است که این جشنواره دنبال می کند.
وی با تقدیر از جهاد دانشگاهی و اداره کتابخانههای عمومی ساوه به منظور برگزاری این جشنواره گفت: برگزاری چنین برنامههایی به شور و نشاط بیشتر جشنواره ملی انار و هفته فرهنگی می افزاید و فرصتی برای ارائه توانمندی بانوان ساوجی است.
دبیر سومین جشنواره ملی انار و شهردار ساوه نیز گفت: اگر جشنواره غذاهای سنتی در سومین جشنواره انار ساوه برگزار نمی شد حتما خلل بزرگی در برنامههای این جشن فرهنگی ایجاد می شد چرا که غذاهای سنتی جزو هویت این شهرستان هستند.
رضا مصباحی افزود: اهمیت سبک زندگی سالم و توجه به تهدیدهای متاثر از تغذیه ناسالم بر کسی پوشیده نیست و جشنواره غذا تاکیدی بر غذای سالم و حفظ سلامت انسان در برابر بیماریهایی است که انسان از طریق تغذیه به آنها مبتلا میشود.
مدیر مرکز جهاد دانشگاهی ساوه نیز گفت: ۲۳ نفر از بانوان ساوجی در این رویداد حضور داشتند و با پخت غذاهایی نظیر آشهای گرم، پیشغذاها، آش انار، غذاهای سنتی و کیک و شیرینی با تزیین انار در این جشنواره شرکت کردند.
مهدی کاظمی گفت: این جشنواره همزمان با سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه به عنوان رویدادی برای زنده نگه داشتن میراث غذایی بومی و سنتی برگزار شد و هدف آن زنده نگه داشتن غذاهای بومی و محلی این شهرستان است.
وی با بیان اینکه در این جشنواره پیش غذا، غذا، توجه به سفره آرایی، استفاده از انار و فرآوردههای آن در غذاها دارای امتیاز بود، گفت: ترویج استفاده از غذاهای سالم و آگاهی دادن به خانوادهها درخصوص تغذیه سالم بویژه خوردن غذاهای خانگی و پرهیز از خوردن غذاهای فست فودی از دیگر اهداف این جشنواره و مورد تاکید داوران در امتیازدهی بود.
کاظمی گفت: داوران براساس معیارهایی چون اصالت و طعم غذا، استفاده از انار و فرآوردههایش و زیبایی سفرهآرایی به برترینها امتیاز دادند و در نهایت معصومه قربانی، الهام سعادتپور و بتول احمدی به ترتیب مقامهای اول تا سوم را کسب کردند که با حضور رئیس جهاد دانشگاهی استان مرکزی، مدیر کل کتابخانههای استان مرکزی و جمعی از مدیران شهری به برگزیدگان جوایز نقدی نفیس و به تمامی شرکت کنندگان در مسابقه و جشنواره هدیه داده شد.