فرماندار ساوه گفت: انار به عنوان محصول شاخص ساوه در حوزه کشاورزی، یکی از مولفه های هویتی استان مرکزی است.
مهدی الیاسی عصر سهشنبه چهارم مهرماه ۱۴۰۲ در اولین جلسه هماهنگی جشنواره ملی انار ساوه که در اتاق بازرگانی واقع در شهر صنعتی کاوه برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره امسال باید با تاکید بر ارائه سازوکارهای لازم برای بهبود کسب و کار در حوزه کشاورزی به ویژه محصول شاخص انار برگزار شود و در کنار آن محصولات جانبی و فرآوردههای انار عرضه شود تا بازاریابی برای تقویت صادرات این محصول و فرآورده های آن نمود عینی پیدا کند.
وی برگزاری جشنواره ملی انار را گامی در جهت معرفی ظرفیتهای ساوه در ابعاد گوناگون اقتصادی، فرهنگی، تاریخی و ... دانست و افزود: از همه توان و ظرفیت شهرستان برای ارتقای کیفی جشنواره با تاکید بر برگزاری دورههای آموزشی و علمی به منظور دستیابی به آخرین یافتههای محصول انار باید استفاده کرد.
فرماندار ساوه با اشاره به اینکه جشنواره ملی انار از ۱۵ لغایت ۱۹ آبانماه در مسجد جامع تاریخی هزار ساله ساوه برگزار خواهد شد، گفت: در این جشنواره از مقامات عالی وزارتخانه های جهاد کشاورزی، میراث فرهنگی و ... سفرا و رایزنان فرهنگی و تجار خارجی دعوت بعمل خواهد آمد.
وی با اشاره به برگزاری هفته فرهنگی شهرستان ساوه از از ۱۸ لغایت ۲۵ مهرماه نیز گفت: در کنار برنامهریزی برای برگزاری جشنواره ملی انار نباید از هفته فرهنگی شهرستان غافل شد بلکه باید به دنبال غنی کردن محتواهای فرهنگی هفته فرهنگی شهرستان بود.
امام جمعه ساوه نیز خواستار عملی کردن پیشنهاداتی که منجر به بهبود در کیفیت برگزاری جشنواره ملی انار میشود شد و گفت: باید با برگزاری جلسات مستمر نواقص جشنواره سال گذشته برطرف شود.
حجت الاسلام جعفر رحیمی افزود: جشنواره باید توام با فضای نشاط و شادی باشد تا معنای کامل جشنواره محقق شود و در کنار آن شهر ساوه به عنوان خاستگاه انار جهان به خوبی معرفی شود.
وی بیان کرد: افتتاحیه و اختتامیه جشنواره ملی انار نظم خاصی داشته و سخنرانان و برنامهها به صورت کاملا برنامه ریزی شده و مدون اجرایی شود تا شاهد دستاوردهای موثر جشنواره برای این خطه انارخیز کشور باشیم.
امام جمعه ساوه همچنین گفت: در جشنواره ملی انار ساوه تلاش شود اولین های این شهرستان در حوزه های گوناگون ورزشی، تاریخی، فرهنگی، اسناد هویتی و ... معرفی شوند.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک و رئیس انجمن مدیران صنایع ساوه نیز گفت: پیرو جلسه اصلی برگزاری جشنواره ملی انار مقرر شد اولین جلسه هماهنگی برگزاری جشنواره در اتاق بازرگانی تشکیل شود تا از تجربیات جشنواره قبلی و شرکت کنندگان در این جلسه استفاده شود.
سیدسعید رضوانی بر ایجاد دبیرخانه ای متمرکز برای برگزاری جشنواره ملی انار در اتاق بازرگانی اراک دفتر ساوه تاکید کرد و افزود: ایجاد دبیرخانه متمرکز برای برگزاری جشنواره ملی انار گامی در جهت بهبود برگزاری این رویداد ملی است.
وی افزود: جشنواره ملی فرصت مناسبی برای به رخ کشیدن فرهنگ استان مرکزی و شهرستان ساوه و کمک به صنایع تبدیلی و جامعه کشاورزی برای بهبود فضای کسب و کار است.
رضوانی تصریح کرد: امروز فضای کسب و کار در کشور دچار چالش شده و رسالت اتاق بازرگانی و همه فعالان تولیدی تلاش برای بهبود فضای کسب و کار است که نتیجه آن کاهش مشکلات اقتصادی و فرهنگی و ایجاد رونق اقتصادی است.
معاون اجرایی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک نیز گفت: برگزاری این جشنوارهها مسیر و فرصتی برای معرفی توانمندی استان در حوزه محصول انار و بویژه صادرات آن است.
سعید بیکزاده با اشاره به اعلام آمادگی اتاق بازرگانی برای استقرار دبیرخانه جشنواره ملی انار در این مجموعه گفت: برنامه ریزی و همکاری مانند سالیان گذشته در سایه مدیریت و هماهنگی بین بخشی با محوریت اتاق بازرگانی ضرورت دارد.
وی افزود: در ابتدا باید کمیته اجرایی تشکیل شود و با محوریت اتاق بازرگانی و با عضویت دستگاه های اجرایی فعالیت خود را آغاز کند. همچنین کمیته اطلاع رسانی از کمیتههای ضروری و دارای کاربرد فراوان است و نقش موثری در اطلاع رسانی اهداف و برنامه های جشنواره دارد.
بیک زاده در ادامه دعوت از سفرا و رایزنان فرهنگی را از برنامههایی دانست که باید در دستور کار قرار گیرد و افزود: برای جشنواره بینالمللی انار نیز باید سازوکار لازم را فراهم کرد و به نظر می رسد بتوان در سالهای آینده این جشنواره را در سطح بین المللی برگزار کرد.
در این جلسه اعضای ستاد برگزاری جشنواره ملی انار ساوه به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود پرداختند.
برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت، برگزاری کارگاه های آموزشی و علمی در حاشیه برگزاری جشنواره در خصوص آخرین یافتههای علمی انار، دعوت از مقامات عالی وزارتخانههای جهاد کشاورزی و میراث فرهنگی، جای خالی حضور سفرا و بازرگانان خارجی در جشنواره سال گذشته و تاکید بر حضور آنان به منظور تقویت تجارت جهانی این محصول و تقویت صادرات و بازاریابی انار، اجرایی نشدن پیشنهاد سال گذشته در خصوص احداث کانون انار در ساوه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اجرای برنامههای فرهنگی و هنری، فراهم کردن زیرساخت های لازم برای برگزاری جشنواره بین المللی انار و میز انار ساوه از جمله نکات و مواردی بود که در این جلسه مطرح شد.
همچنین در این جلسه کمیته های برگزاری جشنواره تشکیل شد. کمیته اجرایی جشنواره ملی انار به ریاست اتاق بازرگانی و اتاق تعاون و عضویت روسای دیگر کمیتههای جشنواره، کمیته اطلاع رسانی به ریاست اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و عضویت سپاه ناحیه ساوه، صدا و سیما، شهرداری، بخشداری، شورای شهرستان و تبلیغات اسلامی، کمیته زیرساخت به ریاست شهرداری و عضویت ادارات خدمات رسان آب، برق، راهداری، بخشداری اورژانس و هلال احمر، کمیته علمی به ریاست جهاد کشاورزی و عضویت مرکز تحقیقات انار، دانشگاه آزاد، جهاد دانشگاهی و تعاونی باغداران، کمیته فرهنگی و گردشگری به ریاست اداره میراث فرهنگی و گردشگری، اصحاب رسانه و مدیریت عمارت حاکم و سورکان، کمیته پشتیبانی به ریاست اتاق بازرگانی و جهاد کشاورزی و عضویت اداره صنعت، معدن و تجارت، مدیریت شهر صنعتی کاوه، اتاق تعاون، دهیاریها، اتاق اصناف و تعاونی روستایی ساوه تشکیل شد.