نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس گفت: تامین غذا یک زنجیره به هم پیوستهای است و ضعف در زنجیره امنیت غذایی با تقویت صنایع تکمیلی و تبدیلی، از بین میرود.
حجتالاسلام محمد سبزی در جریان افتتاح و کلنگزنی چند پروژه جهاد کشاورزی ساوه و زرندیه که همزمان با ایام دهه فجر با حضور مدیر کل دفتر صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی انجام شد، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با گذشت ۴۴ سال از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد رشد و شکوفایی بسیار صنعت و تولید در حوزههای گوناگون هستیم و ساوه و زرندیه توانسته اند قریب به نیمی از صنایع استان در بخشهای مختلف را در دل خود جای دهند.
وی به راهاندازی سردخانه و انبار نگهداری مواد غذایی و دارویی روستایی گرایلو در شهر صنعتی کاوه اشاره کرد و افزود: برای نگهداری محصولات کشاورزی و دارویی تا میزان ۲۰۰ هزار تن در این سردخانه هدفگذاری شده است و قرار است دانههای روغنی در این سردخانه نگهداری و تبدیل به روغن شود.
وی افزود: با فعالیت این سردخانه و انبار، زنجیرهای از مواد غذایی مورد نیاز انسان و دام تولید و روانه بازار مصرف خواهد شد و میتواند زمینه ساز توسعه در تولید انواع محصولات کشاورزی و مواد غذایی شود.
او در خصوص احداث شرکت غلاتبان گفت: این واحد تولیدی قرار است در سه فاز شامل روغن کشی از انواع دانههای روغنی، سیلوی نگهداری غلات و نهادههای دامی پیشرفته روز دنیا و خوراک کنسانتره و مکملهای دام و طیور فعالیت کند که نقش موثری در توسعه بخش کشاورزی و دامی شهرستان و کشور ایفا خواهد کرد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در ادامه با اشاره به برخی مخالفتها نسبت به حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گفت: ارز ۴۲۰۰ تومانی فساد و رانت زیادی در حوزه اقتصاد کشور بوجود آورده بود اما تک نرخی شدن ارز موجب شده است که دامداران و مرغداران به سمت افزایش بهرهوری حرکت کرده و ضریب تبدیل را کاهش دهند.
وی در ادامه در خصوص بررسی بودجه با تاکید بر اینکه بودجه کشور باید واقعی و بدون کسری باشد، افزود: نباید شاهد کسری بودجه و عدم تحقق آن در پایان سال باشیم بلکه باید رقم بودجه بطور واقعی پیش بینی و بطور کامل محقق شود.
حجت الاسلام سبزی همچنین با تاکید بر لزوم تمرکززدایی در حوزه مالی و بانکی صنعتگران گفت: چرا باید سپرده گذاری نزدیک به نیمی از صنایع این شهرستان در تهران صورت گیرد. باید تمامی حسابهای بانکی صنایع در شهرستان باشد تا توسعه اقتصادی و صنعتی در قطب صنعت کشور محقق شود.
وی ادامه داد: جراحی اقتصادی توانسته بسیاری از مشکلات را برطرف کند و بانکها باید توان و ظرفیت خود را برای ادای تکلیف نسبت به بخش کشاورزی، در اختیار کشاورزان قرار دهند.
وی توسعه صنایع تبدیلی و دانش بنیان را از نیازهای حوزه کشاورزی ساوه دانست و افزود: باید با پایش سرزمینی، نیازهای تولیدی منطقه احصا و با اعطای تسهیلات با نرخ پایین، بستر احداث صنایع تبدیلی، تکمیلی و فرآوری را فراهم کرد.
نماینده مردم ساوه و زرندیه با اشاره به آغاز عملیات اجرایی احداث پالایشگاه شیر کاوه در ساوه گفت: در این واحد تولیدی قرار است از یک ماده دورریختنی یک محصول استراتژیک تولید شود که علاوه بر ارزآوری در کشور اشتغال آفرین است.
وی افزود: با توجه به اجرای قانون جمعیت و افزایش نرخ باروری نیاز به احداث چنین مجموعههای تولیدی برای تامین شیرخشک اطفال ضروری است. باید صنایعی که نیاز آبی کمتری دارند نظیر صنایع تبدیلی و سردخانه که اشتغال بالایی هم ایجاد میکنند را احداث و از توسعه آنها حمایت کرد.
وی با بیان اینکه جمعیت از مولفههای قدرت هر کشوری است، اظهار کرد: سن جمعیت فعال اقتصادی بین ۱۵ الی ۶۵ سال است و پنجره جمعیتی از سال ۱۳۸۸ شروع شده و تا سال ۱۴۳۰ ادامه دارد تا کشور را از سالمندی نجات دهیم. سیاست فرزند کمتر زندگی بهتر اشتباه بوده و موجب خواهد شد تا جمعیت کشور پیر شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری مرکزی با اشاره به اینکه اقتدار غذایی نتیجه توسعه امنیت غذایی است، گفت: باید از همه ظرفیت ها برای تامین زنجیره غذایی استفاده کرد تا به اقتدار غذایی که از مولفه های اقتدار ملی است، دست یافت.
حسن میرزاخانی در جریان افتتاح و کلنگزنی چند پروژه جهاد کشاورزی ساوه و زرندیه که همزمان با ایام دهه فجر و با حضور مدیر کل دفتر صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی انجام شد، در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: تامین مواد غذایی توسط قدرتهای جهانی به یک سلاح تبدیل شده است تا بتوانند با این سلاح بر کشورهای مختلف تسلط پیدا کنند.
وی با بیان اینکه امنیت غذایی اولویت نخست کشور بوده و از تاکیدات رهبر معظم انقلاب است، افزود: اقتدار غذایی نتیجه توسعه امنیت غذایی است و باید از همه ظرفیتها برای تامین زنجیره غذایی استفاده کرد تا به اقتدار غذایی دست یافت.
وی با اشاره به ظرفیت بالای شهرستان ساوه در تامین امنیت غذایی و تکمیل زنجیره غذایی گفت: بهرهبرداری از سردخانه و انبار و نیز صنایع تبدیلی گوناگون در این شهرستان توانسته است زنجیره ارزش غذایی را توسعه داده و تکمیل کند.
معاون استاندار مرکزی در ادامه با بیان اینکه شیر یکی از حلقههای زنجیره ارزش است که در شرایط کنونی به امنیت غذایی کمک میکند، افزود: باید با تولید انواع کالاها و زنجیره ارزش، کالاهای مختلف را در استان تامین کنیم.
وی بیان کرد: کارگروهی برای شناسایی و حل مشکلات تولید در استان تشکیل شده و پیگیر برطرف شدن مشکلات است.
میرزاخانی افزود: همزمان با فرا رسیدن دهه فجر افزون بر ۱۱۵ طرح اقتصادی در استان به بهره برداری خواهد رسید و با افتتاح این طرح ها برای هفت هزار و ۵۹۷ نفر اشتغال مستقیم ایجاد خواهد کرد.
وی در خصوص هدفگذاری برای رشد هشت درصدی حوزه اقتصادی استان مرکزی در ابتدای سال جاری گفت: برای تحقق این میزان رشد اقتصادی باید در پایان سال اعلام نظر کرد اما آنچه از مستندات استخراج می شود رشد قابل قبولی در حوزه اقتصادی رقم خورده است و باید همه عوامل نظیر نظام بانکی دست به دست هم دهند تا این هدفگذاری بطور کامل محقق شود.
پالایشگاه شیر کاوه با پشتوانه ۱۸ سال تولید شیر خشک اطفال در دو کارخانه بهداشت کار و نیکسان سلامت بهبود واقع در شهرک صنعتی کاوه با عناوین تجاری تروویتال و بیومیل؛ در حال حاضر بالغ بر ۲۰ درصد سهم تولید شیرخشک اطفال کشور را به عهده دارد.
پیام پویا مدیرعامل این مجموعه نیز با اشاره به افزایش تحریمها و نگرانیهای ناشی از تامین مواد اولیه شیرخشک اطفال در کشور گفت: این واحد تولیدی جهت قطع وابستگی واردات مواد اولیه تولید شیرخشک اطفال و صرفه جویی ارزی، همت گمارده تا با انتقال دانش و تکنولوژی روز دنیا بتواند با استفاده از متخصصین داخلی و تولیدکنندگان تجهیزات داخلی به این مهم دست یافته و در فاز اول این طرح بتواند با تولید هشت هزار تن مواد اولیه شیر خشک اطفال در سال، بخش بزرگی از نیاز کشور به واردات مواد اولیه شیر خشک اطفال که در حال حاضر مجبور به تامین آن از کشورهای اروپایی هستیم را برطرف کند.