شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

تمامی اخبار

رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مرکزی مدل سازی اطلاعات ساختمان را از جمله اقداماتی دانست که باید در سطح استان مرکزی اجرا شود و گفت: به نظر می‌رسد این مهم مغفول مانده است.

نوربخش عسگری در سمینار آموزشی بتن‌های پرمقاومت، توانمند و بازیافتی که در سالن سلمان ساوجی ساوه با حضور فرماندار، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، مهندسین عمران و فعالان صنعت بتن برگزار شد، اظهار کرد: دانش محوری و برنامه محوری رویکرد شورای فنی و کارگروه‌های ذیل استان است و تاکید بر آموزش و بروزرسانی اطلاعات متخصصین، سیاستی است که با نگاه برون سپاری دنبال می‌کنیم.

وی با اشاره به انعقاد تفاهم نامه بین مدیریت استان با انجمن پیمانکاران برای توسعه رویکرد آموزشی گفت: بر این اساس، سلسله سمینارهای آموزشی در اراک به عنوان مرکز استان برگزار شده و برای برگزاری آنها در سایر شهرهای استان نظیر ساوه و زرندیه هدفگذاری شده است.

وی با اشاره به اینکه درگیری‌های روزانه فرصت مطالعه و بهره گیری از دانش روز دنیا را محدود کرده است، اظهار کرد: اجرای پروژه عمرانی با هزینه کمتر، کیفیت بالا و طول عمر بیشتر موضوع مهمی است که باید متخصصین در این حوزه به دنبال انجام آن باشند تا در سایه نظارت و دانش فنی، مردم بتوانند از ثمرات آن برخوردار شوند.

عسگری تصریح کرد: رویکرد دانش محوری و بهره‌گیری از دانش روز دنیا در حوزه تهیه مصالح، اجرا و نظارت، محوری‌ترین فعالیت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان است و برگزاری دوره‌های آموزشی برای تحقق این هدف ضرورت دارد.

وی در ادامه اظهار کرد: مدل سازی اطلاعات ساختمان را از جمله اقداماتی دانست که باید در سطح استان مرکزی اجرا شود که به نظر می‌رسد مغفول مانده است و باید صاحب نظران و متخصصان در این حوزه ورود کنند تا پروژه‌هایی با کیفیت بالا و هزینه کمتر با مدت زمان اجرای کمتر به سرانجام برسد و طول عمر این پروژه‌ها بتواند از هزینه‌ها و هدررفت منابع و مصالح جلوگیری کند.

وی افزود: در شورای فنی استانداری، موضوعاتی نظیر فروش بتن آماده براساس رده‌های مقاومتی، مسئولیت حفظ کیفیت بتن از مرحله تولید تا استفاده در پروژه، افزودنی‌هایی که بر عهده تولیدکننده بتن است و برگزاری سمینارهای آموزشی مصوب شده است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان مرکزی تصریح کرد: در اجرای پروژه‌های عمرانی استان مجریان و پیمانکاران مکلف شدند بتن مورد نیاز را از کارگاه‌هایی که استاندارد لازم را دارند تهیه کنند و با همکاری و نظارت انجمن تولیدکنندگان بتن استان، کیفیت و استحکام پروژه‌ها تقویت شود و نگرانی در این حوزه وجود نداشته باشد.

به گزارش ایسنا، معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری ویژه ساوه نیز با قدردانی از تولیدکنندگان بتن با کیفیت در این شهرستان گفت: در اجرای طرح اقدام ملی مسکن، سه پروژه در قالب دو هزار واحد مسکونی در حال ساخت است و تولیدکنندگان بتن شهرستان در تامین بتن با کیفیت این پروژه‌ها نقش بسزایی داشتند که از ظرفیت آن در ادامه طرح نهضت ملی مسکن استفاده خواهد شد.

صالح کربلایی حسنی در ادامه با بیان اینکه همکاری مناسبی بین ایستگاه‌های تولید بتن در شهرستان وجود دارد، افزود: در شهر ساوه عرضه کنندگان بتن، این محصول را براساس عیار سیمان به فروش می‌رسانند در حالی که باید مانند سایر شهرهای کشور بتن براساس مقاومت فشاری، تولید و عرضه شده و قراردادها بر این اساس تنظیم شود.

وی با بیان اینکه ضمانت اجرایی برای مهندسین ناظری که نواقصی را در مراحل ساخت سازه‌ها و ساختمان‌ها اعلام می‌کنند وجود ندارد، تصریح کرد: برخورد سلیقه‌ای برخی شهرداری‌ها نیز مانع از برطرف شدن این نواقص شده است و نگاه قانونگذار نیز صرفا رویکرد جریمه‌ای است که بازدارنده نیست.

معاون فرماندار ساوه بیان کرد: عدم ساخت‌وساز مطابق نقشه‌های مصوب و اولیه یکی از مشکلات در حوزه ساختمان سازی در برخی نقاط کشور نظیر شهر ساوه است و باید به سمتی پیش رفت که کیفیت در مصالح و استانداردسازی به عنوان یک اصل در حوزه ساختمان سازی مد نظر باشد.

معاون عمرانی شهرداری ساوه نیز گفت: ساوه دومین شهرستان استان با جمعیت ۳۰۰ هزار نفری نشان داده که از نظر رشد جمعیتی در استان رتبه اول و جزو ۱۲ شهرستان برتر کشور از این حیث است.

محمدحسن افشاری با بیان اینکه وزن ساختمان‌ها با زلزله تناسب دارد و هر چقدر وزن آن بیشتر باشد شدت آسیب زلزله‌ها بیشتر خواهد شد، افزود: المان‌های سازه بتنی در معماری مشکلاتی را ایجاد می‌کند و حذف این المان‌ها و کوچک کردن ابعاد آن موجب بهبود در معماری بناها خواهد شد.

وی با بیان اینکه بیش از ۹۰ درصد بناها و سازه‌های شهری ساوه از نوع بتنی است، گفت: افزایش مقاومت بتن منجر به کاهش ابعاد سازه خواهد شد که نتیجه آن کاهش هزینه‌هاست و این سمینار نقش موثری در اتخاذ سازوکار مناسب برای تحقق این موضوع دارد.

رییس کمیسیون عمران، برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر ساوه نیز گفت: تاریخچه بتن به هفت هزار سال پیش برمی‌گردد و به شیوه های مختلف در کل دنیا گسترش پیدا کرده است.

محسن فیاضی با بیان اینکه امروز اگر بتن با کیفیت تولید شود بسیاری از مشکلات در حوزه ساختمان سازی برطرف خواهد شد، افزود: شهروندان باید از دستاوردهای این سمینارها استفاده کنند و پرداختن به این مسائل صرفا محدود به برگزاری جلسات و سمینارها نباشد و رسانه‌ها نیز مطالبه‌گر باشند.

وی بیان کرد: تداوم سمینارهای آموزشی موجب کیفی‌سازی حوزه ساخت‌وسازها خواهد شد چرا که شرکت کنندگان با آخرین یافته‌های علمی و تحقیقاتی آشنا خواهند شد.

عضو هیات مدیره انجمن بتن ایران گفت: سوءتفاهمات مهندسی و اعمال سلیقه‌های غیرکارشناسی موجب خواهد شد که مهندسین گمراه شوند.

علیرضا رحمتی در سمینار آموزشی بتن‌های پرمقاومت، توانمند و بازیافتی که در سالن سلمان ساوجی ساوه با حضور فرماندار، جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی، مهندسین عمران و فعالان صنعت بتن برگزار شد، اظهار کرد: در کشورهای پیشرفته یک مهندس عمران ملزم به طی دوره‌های طولانی آموزشی و حتی کارگری در ساختمان می‌شود تا بتواند مدرک مهندسی بگیرد، اما در ایران مهندسین پس از فارغ‌التحصیلی یک شاخه کاری دولتی یا شغلی را در بخش خصوصی انتخاب کرده و در حوزه اجرایی، نظارتی و ... وارد بازار کار می‌شوند.

وی افزود: علم و دانش باید توام با درک باشد و مهندسین باید پس از فراگیری دانش بتوانند از توان علمی خود به نحو مطلوب و بهینه استفاده کنند که لازمه آن کسب تجربه و مهارت در سایه کار میدانی و عملیاتی است.

وی در ادامه با بیان اینکه بتن یک سنگ مصنوعی است، افزود: ۷۵ درصد حجم ‌بتن را شن و ماسه تشکیل می‌دهد و هر چقدر کیفیت آن بالا باشد بتن تولیدی از مقاومت بالاتری برخوردار خواهد بود و سازه محکمی احداث می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: شن و ماسه باید براساس استانداردهای لازم ۳۰۲ تست شود تا بتوان ویژگی‌های فیزیکی نظیر دانه‌بندی و خصوصیات شیمیایی آنها را در آزمایشگاه بطور دقیق بررسی کرد و در نهایت بتوان بتن مقاوم تولید کرد. این در حالی است که در برخی نقاط کشور آزمایشگاه شیمیایی بررسی سنگ دانه‌ها وجود ندارد و صرفا از طریق آزمایشات فیزیکی، بررسی انجام می شود.

وی در خصوص ضدیخ بتن نیز گفت: چیزی با عنوان ضدیخ بتن وجود ندارد و این یک ادعای غیرعلمی است. هر چه بتن کم آب‌تر باشد ضدیخ تر بوده و یخ نخواهد زد و در فصل زمستان  به جای ضد یخ باید بتن کم آب تولید کرد و روان کننده بدان افزود چرا که آب زیاد عامل یخ زدگی است.

رحمتی با بیان اینکه سوءتفاهمات مهندسی و اعمال سلیقه‌های غیر کارشناسی موجب خواهد شد که مهندسین گمراه شوند، افزود: در حوزه ساختمان سازی نباید متوسل به سلیقه‌های غیرکارشناسی شد بلکه باید به یک نقطه مشترک مهندسی و علمی دست یافت تا متخصصین و مهندسین در اجرای کار عمرانی گمراه نشوند.

وی بیان کرد: خانه بتن ساوه، تعاملی با کارخانجات تولید سیمان شهرهای مجاور دارد و با برگزاری دوره‌های آموزشی یک ارتقای قابل توجهی در حوزه علمی و آموزشی داشته و فعالان صنعت بتن این منطقه را به یک نقطه اشتراک در تولید و عرضه این محصول رسانده است.

عضو هیات مدیره انجمن بتن ایران با تاکید بر اینکه آشنایی با استانداردها در دانشگاه‌ها به خوبی انجام نمی‌شود، گفت: در جوامع دانشگاهی صرفا مفاهیم علمی آموزش داده می‌شود و در واقع فعالیت موثری در حوزه استانداردسازی صورت نمی‌گیرد.

وی با بیان اینکه بررسی استاندارد بودن مصالح ورودی به ساختمان از وظایف مهم مهندسین عمران و ساختمان سازی است، تصریح کرد: پایین بودن نسبت آب به سیمان در مقاومت بتن بسیار تأثیرگذار است و هر بتنی که سر پروژه می‌آید باید تحت چهار آزمایش دما متناسب با فصول مختلف سال، روانی بتن، وزن مخصوص و هوا قرار گرفته باشد.

رحمتی با بیان اینکه شناخت صحیح از ویژگی‌های مصالح اولیه بتن و ماشین آلات تولید آن ضروری است، افزود: در ایران موضوع ماشین آلات مغفول مانده است و باید سازوکار لازم برای ارتقاء و بروز کردن ماشین آلات اندیشیده شود.

مدیر خانه بتن ساوه نیز گفت: ارتقای کیفیت مصالح و بتن مورد استفاده در ساخت و سازها با دانش افزایی و برگزاری چنین همایش‌های علمی به صورت عملی در خواهد آمد.

محمدرضا حسابی افزود: ساخت بتن پرمقاومت کاربردی با رده مقاومتی بالاتر با استفاده از مواد افزودنی، دست یافتنی بوده و هدف خانه بتن ساوه ارائه خدمات بهتر و بالا بردن کیفیت بتن است. خوشبختانه در این خصوص پل ارتباطی مناسبی بین تولید کننده و مصرف کننده برقرار شده و پیوسته در جهت ارتقاء گام برداشته ایم.

وی افزود: برخورداری از دانش روز و ارتقای آگاهی‌های فعالان صنعت بتن، مزایای بتن‌های توانمند و آنالیز اقتصادی بتن و مواد تشکیل دهنده آن، مزایای استفاده از مواد افزودنی و شیمیایی بتن و بتن‌های بازیافتی، از اهداف برگزاری این سمینار آموزشی است.

حسابی افزود: این سمینار به همت خانه بتن ساوه متشکل از کوروش بتن، یاسر بتن، جاوید بتن سلیم و ساروج بتن جم و با حمایت و حضور سازمان نظام مهندسی ساختمان استان مرکزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی، اداره کل استاندارد استان مرکزی، استانداری مرکزی، انجمن صنفی تولیدکنندگان بتن و فرآورده‌های بتنی استان مرکزی و با حضور جامعه مهندسین عمرانی، اساتید بتن، مسئولان، رییس برنامه و بودجه استان مرکزی، معاون استاندار و فرماندار ساوه، معاون هماهنگی امور عمرانی فرمانداری، معاون عمرانی شهرداری و رییس آزمایشگاه خاک ساوه و زرندیه و مدیریت شهری شهرهای نوبران، غرق آباد و آوه برگزار شد.

در این مراسم از تنی چند از تولیدکنندگان و فعالان صنعت بتن و برگزیدگان آزمون شفاهی سمینار با اهدای تندیس و هدایایی تجلیل شد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group