مدیر کل امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی گفت: پیادهسازی نظام نوین مدیریت روستایی موفق از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است.
حمید پاکپور عصر روز گذشته، سهشنبه ۲۹ آذرماه ۱۴۰۱ در دومین همایش شوراهای اسلامی و دهیاران بخش مرکزی ساوه که در مسجد جامع روستای هریسان برگزار شد، به جایگاه والای شوراها در کشور اشاره کرد و افزود: مبانی انقلابی، پشتوانه قانونی و اختیارات، سه ابزار مهم برای خدمت شوراها به مردم است و در روستاهای بالای ۲۰ خانوار نیز نهاد اجرایی به عنوان دهیاری تشکیل شده تا در کنار شورا به مردم خدمت کند.
وی در ادامه، پیادهسازی نظام نوین مدیریت روستایی موفق را از دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی دانست که قابل تبیین و دفاع است و افزود: مشارکت مردم در قالب شوراهای اسلامی در پیاده سازی این نظام نوین مدیریت روستایی متجلی و در حوزه اجرایی به دست دهیاران تلاشگر سپرده شده و دولت با حمایت قوه مقننه در وضع قوانین کارآمد، زمینه شکوفایی این نظام مدیریتی را فراهم کرده است.
وی افزود: تجلی این نظام مدیریتی منوط به تلاش شوراها و دهیاران است تا نتیجه محسوس آن در جوامع روستایی دیده شود و مردم از خدمات دولت بهرهمند شوند و اجازه ندهیم دشمن با وارونه جلوه دادن واقعیتها و خدمات نظام به دنبال سیاه نمایی با تغییر تاکتیک باشد و دستاوردهای نظام را زیر سوال ببرد.
پاکپور با اشاره به تلاش دشمن برای تضعیف نظام اسلامی و کاهش اعتماد سرمایههای انقلاب گفت: تمرکز دشمن بر ایجاد نارضایتیهای اجتماعی و ایجاد فضای یاس و ناامیدی در جامعه و جابجایی ارزشهاست و عدم خدمت صادقانه و خالصانه موجب بازی کردن در زمین دشمن خواهد شد. هر مسئولی در هر سطح و مسئولیتی نباید کم کاری و سهل انگاری کند تا نارضایتی ایجاد شود.
وی بیان کرد: اعتبارات دهیاریها باید در محدوده طرح هادی هزینه شود، بر این اساس باید بازنگری در طرح هادی صورت گیرد تا بستر توسعه و آبادانی فراهم شود. افزودن نیروهایی به دهیاریها با استقرار در دهستانها و ارائه خدمات به روستاها موجب تسهیل در ارائه خدمات خواهد شد.
به گزارش ایسنا، بخشدار بخش مرکزی نیز با اشاره به برگزاری موفق جشنواره ملی تولید و صادرات انار که دستاوردهای زیادی را برای باغداران و رفع مشکلات آنها داشت گفت: احداث پایانه صادراتی انار و سایر میوههای کشاورزی به همراه سردخانه و صنایع تبدیلی یکی از دستاوردهای ارزشمند جشنواره ملی انار بود.
مجید ولدخانی افزود: در خصوص رفع مشکلات روستاییان و منابع طبیعی برای ساخت مسکن اقداماتی خوبی صورت گرفته و نیازمند بازنگری در طرح هادی روستاهای شهرستان برای رفع مشکلات هستیم. برای ۲۲ روستای بخش مرکزی فاقد دهیاری، اجرای طرح هادی در دست اجراست تا مشکلات آنها نیز برطرف شود.
وی به مشکلات راههای مواصلاتی روستایی اشاره کرد و افزود: بخشداری مرکزی آماده تخصیص اعتبار از محل اعتبارات دهیاریها به اداره راهداری برای حل مشکل محورهای مواصلاتی است. دغدغه تامین آب شرب، برق و گاز روستایی برطرف و بستر توسعه روستاهای بخش مرکزی هموار شده و رو به رشد است.
ولدخانی در ادامه با اشاره به توطئه دشمنان در ایجاد نارضایتی در کشور گفت: دهیاران و شوراهای اسلامی در خط مقدم ایجاد رضایتمندی و تقویت اعتماد عمومی مردم به حاکمیت قرار دارند و باید با خدمت صادقانه و دلسوزانه دین خود را به مردم و نظام ادا کنند.
در این همایش برخی اعضای شوراهای اسلامی، دهیاران و تشکل های صنفی کشاورزی به بیان مشکلات و نقطه نظرات خود پرداختند.
مشکلات مدیریت پسماند، مشکلات عوارض خارج از حریم روستاها، عدم همکاری برخی ادارات و دستگاه های اجرایی با شوراهای اسلامی و دهیاران، کمبود سیستم روشنایی در روستاها، عدم ضمانت اجرایی برخی مصوبات در حوزه روستایی، بیمه تکمیلی دهیاران، وحدت رویه در پرداخت فوقالعاده کاری دهیاران، اعطای مجوز خرید خودروی ون به منظور درآمدزایی دهیاریها، حضور نماینده دهیاران در جلسات استانی اداره کل امور روستایی و شوراهای استانداری مرکزی، افزوده شدن سه هزار متر سرانه ورزشی در روستاهای بخش مرکزی، انجام ۵۰ هزار متر جدولکشی و ۳۰ هزار متر آسفالت به همت تعاونی دهیاریهای بخش مرکزی، تخصیص اعتبارات کافی برای اجرای پروژههای عمرانی، از جمله مهمترین مشکلات و نیز اقداماتی بود که به گفته اعضای شوراهای اسلامی، دهیاران و تشکل های صنفی کشاورزی حاضر در جلسه، در بخش مرکزی ساوه صورت گرفته است.