شنبه 3 آذر 1403 | Saturday 23 November 2024

تمامی اخبار

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: از ابتدای مهرماه تا ۱۴ آبانماه سال جاری، ۱۳۸ نمونه بستری مشکوک به آنفلوانزا در دانشکده علوم پزشکی ساوه بررسی شده که ۶۷ مورد آن یا به عبارتی ۴۸ درصد آنها مثبت بوده است که بلافاصله تحت درمان قرار گرفته‌اند.

دکتر مجتبی ذکایی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه رصد گزارشات کشوری نشان دهنده افزایش موارد ابتلا به آنفلوانزا در هفته‌های اخیر است، اظهار کرد: در هفته آخر مهرماه میزان شناسایی بیماری آنفلوانزا در کشور نسبت به هفته قبل آن ۳۶ درصد افزایش داشته و در هفته‌های اخیر نیز این روند همچنان افزایشی بوده است.

وی با اشاره به اینکه روند مراجعات این بیماری نشان می‌دهد تعداد موارد مثبت بستری آنفلوانزا در هفته دوم آبانماه در مقایسه با هفته اول آبان ۲.۷ برابر افزایش داشته است، اظهار کرد: با توجه به روند افزایشی شناسایی موارد مثبت آنفلوانزا، به نظر می‌رسد حداقل تا پایان آبانماه بیماری روند افزایشی خود را داشته باشد.

معاون بهداشتی علوم پزشکی ساوه در خصوص وضعیت درمان و موجودی داروی این بیماری نیز گفت: بیماری آنفلوانزا برخلاف بیماری کووید-۱۹، دارای درمان اختصاصی و موثری است که با عنوان اسلتامیویر (تامی فلو) شناخته شده و در حال حاضر خوشبختانه کمبودی در ارائه آن در سطح سرپایی و بستری وجود ندارد و در حال حاضر این دارو بصورت رایگان با نسخه پزشک متخصص عفونی، داخلی، اطفال، اورژانس و نیز پزشکان عمومی دوره دیده مراکز جامع سلامت در ساعات اداری در مرکز مشاوره بیماری‌های رفتاری واقع در کوچه شریعتی ۷، جنب پایگاه سلامت والفجر و مرکز منتخب کووید-۱۹ واقع در طالقانی ۴۰ جنب مرکز جامع سلامت چمران و در تمامی ساعات شبانه روز در ستاد مرکز بهداشت ساوه و زرندیه عرضه می‌شود.

وی در خصوص وضعیت واکسیناسیون آنفلوآنزا و اقدامات انجام گرفته در این مورد نیز گفت: امسال نیز مانند سال گذشته واکسیناسیون گروه‌های پرخطر بطور منظم و از طریق دو بخش دولتی و خصوصی در حال انجام است که تقریبا ۵۰ درصد از مجموع سهمیه ۱۵۰۴ عددی واکسن آنفلوانزای دولتی دانشکده برای زنان باردار و مابقی آن برای گروه‌های پرخطر در نظر گرفته شده است.

دکتر ذکایی گفت: با توجه به اینکه پرسنل بخش درمان و بهداشت، دامپزشکی، بیماران مبتلا به نقص سیستم ایمنی مانند HIV، سرطان و سایر بیماری‌های خاص، جانبازان و ایثارگران مبتلا به بیماریهای زمینه‌ای و نیز زنان باردار در اولویت دریافت واکسن از طریق بخش دولتی هستند، طی چند روز گذشته واکسیناسیون ۲۰ درصد از جمعیت هدف انجام شده و طی روزهای آتی تمامی واکسن‌ها به گروه‌های پرخطر تزریق خواهد شد. بعنوان مثال واکسیناسیون پرسنل درمان در بیمارستان‌ها، پرسنل دامپزشکی و بیماری‌های خاص در مرکز جامع سلامت مصطفی خمینی و نیز جهت زنان باردار تمامی مراکز و پایگاه‌های سلامت در نظر گرفته شده است.

وی در پایان افزود، استفاده از ماسک، انجام واکسیناسیون آنفلوانزا و نیز شروع سریع درمان آنفلوانزا با تشخیص پزشک، از جمله مهم ترین اقدامات مربوط به پیشگیری و درمان آنفلوانزاست که باید مدنظر قرار گیرد.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group