سرپرست گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشت دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون دو میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای درمان حیوان گزیدگی در این شهرستان هزینه شده است که ۹۰ درصد آن، حیوان گزیدگی سگ ها بوده است.
هادی اذانی در جلسه ساماندهی سگهای ولگرد شهرستان که با حضور بخشدار مرکزی و نماینده ادارات مختلف در محل دفتر معاونت خدمات شهری شهرداری ساوه برگزار شد، گفت: وجود سگهای ولگرد و بی صاحب در سطح شهرها و روستاها، علاوه بر زیانبار بودن برای سلامت مردم، امنیت روانی و آرامش آنان را نیز سلب میکند.
وی ادامه داد: سالانه مبالغ زیادی صرف خرید سرم و واکسن ضد هاری جهت درمان پیشگیری آسیب دیدگان ناشی از حیوان گزیدگی میشود و در شهرستان ساوه نیز در سال ۹۹ مبلغی حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و از ابتدای سال جاری تاکنون مبلغ ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان صرف تزریق سرم و واکسن ضد هاری شده است.
وی تصریح کرد: در سال گذشته ۶۴۰ مورد و در سال جاری تاکنون ۸۰۰ مورد گزیدگی در سطح شهرستان ساوه به ثبت رسیده است که هزینه واکسن و سرم های تزریق شده به ازای هر نفر ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بوده است و این در حالی است که این موارد با اقداماتی مانند ساماندهی سگها ولگرد و آموزش قابل پیشگیری خواهد بود.
اذانی با بیان اینکه با انجام اقدامات پیشگیرانه جهت حیوان گزیدگی میتوان از تحمیل این هزینهها جلوگیری کرد، گفت: ۹۰ درصد از حیوان گزیدگی های شهرستان مربوط به سگها بوده که این هزینهها جدای از تجهیزات و نیروی انسانی صرف شده است.
وی همچنین سگها را مخزن بیماری سالک شهری یا (خشک) عنوان کرد و افزود: هم اینک مبتلایان بیماری سالک در برخی روستاهای بخش مرکزی ساوه افزایش پیدا کرده و تاکنون ۱۲۰ فرد مبتلا به ثبت رسیده است. اگر پیشگیری لازم در این زمینه انجام نشود، گستره دامنه آن به شهر نیز ادامه خواهد داشت.
وی افزود: مهمترین عامل انتقال بیماری سالک، سگها و موشها هستند لذا امیدواریم با همکاری تمامی ادارات و دستگاههای ذیربط و حمایت مجموعه دستگاه قضایی و فرمانداری بتوانیم موضوع ساماندهی سگهای ولگرد را در شهرستان به نتیجه برسانیم.
به گزارش ایسنا، بخشدار مرکزی ساوه گفت: بخشداری آماده همکاری با مرکز بهداشت و دیگر دستگاههای ذیربط برای تخریب و پاکسازی خانههای مخروبه و مبارزه با جوندگان در روستاهاست.
کیوان گودرزیراد ادامه داد: تخریب و تسطیح اماکن مخروبه در روستا به دلیل آن است که این خانههای مخروبه سلامت و بهداشت مردم روستا را مورد تهدید قرار میدهد.
وی افزود: توجه به سلامت و بهداشت مردم در روستاها لازم و ضروری است و انتظار میرود بهورزان و دهیاران در این خصوص تلاش کنند.
معاون خدمات شهری شهرداری ساوه نیز گفت: با هدف ارتقای ایمنی و حفظ سلامت شهروندان طرح زندهگیری سگهای ولگرد و بلاصاحب براساس تفاهم نامه شهرداری و شورای اسلامی شهر با پیمانکار مربوطه به صورت مستمر در شهر اجرا میشود.
محسن مددی تصریح کرد: شهرداری برای زندهگیری هر قلاده سگ مبلغی بیش از ۲۰۰ هزار تومان پرداخت میکند و تاکنون ۵۰۰ قلاده سگ بدون صاحب از شهر جمعآوری و به پناهگاه نگهداری سگهای بلاصاحب انتقال داده است.
وی ادامه داد: وجود سگهای ولگرد آن هم به صورت گلهای در خیابان های ساوه نه تنها سبب رعب و وحشت کودکان و بانوان شده بلکه بیماریهایی نیز در پی آن مردم این شهر را تهدید میکند.
مددی گفت: از آنجاکه سگها قابلیت تولیدمثل بالایی دارند اگر برنامه کنترل جمعیت حیوانات ناقل بیماری به ویژه سگهای بی صاحب اجرا نشود تعداد آنها به سرعت افزایش یافته و مخاطرات فراوانی به دنبال دارد.
به گفته وی، افزایش جمعیت سگهای بی صاحب در اغلب شهرهای کشور و شهر ساوه امروز به یک معضل مهم تبدیل شده، معضلی که از یک سو باعث ترس و وحشت شهروندان و از سویی موجب ایجاد نگرانی از انتقال بیماریهای خطرناک از جمله هاری و سالک شده است.
وی افزود: جمعآوری سگهای ولگرد در حیطه وظایف شهردای است اما ساماندهی این وضعیت نیازمند همکاری دیگر دستگاههای ذیربط شهرستان و استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد NGO است.