امام جمعه ساوه نسبت به کمکاری مسئولان این شهرستان هشدار داد و خواستار توجه بیشتر آنها برای حل این مشکلات شد.
حجتالاسلام جعفر رحیمی امام جمعه ساوه در گفتگو با خبرنگار مهر، به برخی مشکلات این شهرستان اشاره کرد و ضمن تأکید بر حل آن گفت: دین اسلام دو وظیفه مهم را به انسان محول کرده است، اولی آن آبادی زمین است که در این زمینه در قرآن کریم میفرمائید: … ۖ هُوَ أَنْشَأَکُمْ مِنَ الْأَرْضِ وَاسْتَعْمَرَکُمْ فِیهَا … «او شما را از زمین پدید آورد و خوستار آباد کردن آن از شما شد!»
وی با بیان اینکه خداوند آبادی زمین را از همگان خواسته و این وظیفه همه انسانها است؛ تصریح کرد: البته این خطاب به مسئولان هم هست که باید به فکر آبادی زمین باشند. وظیفه دوم، آبادی زمینه است که در آیه ۲۴ سوره انفعال خداوند فرموده است «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اسْتَجِیبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُمْ لِمَا یُحْیِیکُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ یَحُولُ بَیْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَیْهِ تُحْشَرُونَ» ای اهل ایمان، چون خدا و رسول شما را به آنچه مایه حیات ابدی شماست (یعنی ایمان) دعوت کنند اجابت کنید و بدانید که خدا در میان شخص و قلب او حایل میشود (و از اسرار درونی همه آگاه است) و همه به سوی او محشور خواهید شد. یعنی اینکه، ای مردم به حرف خدا و پیغمبر خدا گوش کنید، وقتی گوش کردید، شما را زنده خواهد کرد، بنابراین آبادی زمین و زمینه به عهده همه انسانی قرار داده شده به خصوص در حکومت اسلامی این وظیفه بیشتر است.
شهر ساوه حیات خلوت برخی قرار گرفته است
امام جمعه ساوه خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده هرکسی عینک انقلابی و جهادی، غیرت دینی و غیرت اجتماعی داشته است درباره آبادی زمین و زمینه هیچ وقت کوتاهی نکرده و نخواهد کرد. بنده ۷۰ روز است که وارد شهر ساوه شدم، شهری که یاقوتهای قرمز به نام انار دارد و مثل انار دهن پرکن است، البته شانزده سال امام جمعه هستم، اما وقتی وارد این شهر شدم، این شهر را مظلوم دیدم، شهر حیات خلوت برخی قرار گرفته است، صنعت فراوان در آن فعال است و قطب صنعتی کشور به شمار میآید، اما در مظلومیت قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه افراد زیادی در ساوه اشتغال دارند و بیکاری در این شهر مفهوم خاصی ندارد، تصریح کرد: الحمدالله نیرو کار بسیار کم و کارخانهها از نیروی کار التماس میکنند، اما متأسفانه این شهر یک بیمارستان دولتی مناسب ندارد، تنها یک بیمارستان پژمرده وجود دارد که به یک دخمه و خرابه تبدیل شده است، از چندین سال دنبال ساخت بیمارستان هستند اما هیچ کمکی به ساخت آن نشده است، البته برخی امکانات و تجهیزات پزشکی در این بیمارستان وجود دارد، اما متخصص برای به کارگیری آن نیست.
سرانه ورزشی در این شهر بسیار کم است
حجتالاسلام رحیمی با بیان اینکه بیشتر مدارس این شهرستان توسط خیران ساخته شده است، تأکید کرد: سهم دولت در این بخش کجاست؟ اگر این سرمایهگذاران و خیران اقدامی انجام ندهند ما چه باید کنیم؟ مردم گرفتار هستند، سرانه ورزشی در این شهر بسیار کم است، اعتیاد در این شهرستان موج میزند، فاضلاب شهری دچار مشکل شده است، آب شرب هرگز قابل نوشیدن نیست، باید از دستگاه تصفیه کننده استفاده کنند.
وی، حاشیهنشینی و مهاجرتپذیری را برای مردم مصیبت بزرگ عنوان کرد و گفت: برخی حاشیهنشینها از امکانات لازم برای زندگی برخوردار نیستند و مردم دچار مشکل شدهاند. باید در این زمینه چارهاندیشی کرد. اگر کوچکترین زلزلهای در این شهر رخ دهد، شهرستان ساوه به بزرگترین خسارت انسانی تبدیل خواهد شد، قبل از اینکه زلزله و سیلی این شهرستان را فراگیرد، باید دولت و مسئولان به فکر این شهرستان بیفتند.
امام جمعه ساوه با بیان اینکه این شهرستان ماهانه ۱۵۰ میلیارد مالیات پرداخت میکند، تجمیع عوارض را آفتی برای شهرستان دانست و افزود: این شهرستان گرفتار مهاجرتپذیری شده، اما از ارزش افزوده عادلانه هیچ بهرهای نبرده است. اگر به نسبت مالیاتی که هر شهرستان پرداخت میکند به همان میزان به آن شهرستان کمک شود، امروز دیگر شاهد این گونه مشکلات نخواهیم بود.
در خصوص مطالبهگری کوتاه نخواهم آمد
وی به برخی مباحث و مشکلات اخلاقی در این شهرستان پرداخت و به وجود دو حوزه علمیه برادران و خواهران اشاره کرد و گفت: شهر ۳۰۰ هزار نفری ساوه از سینما و پارک تفریحی مناسب برخوردار نیست، هیچ کتابخانه استانداردی در این شهر وجود ندارد، البته کتابخانه های کوچک هست؛ اما متناسب با نیازهای شهر نیست. متأسفانه امروز هیچ انجمن دانش آموزی در این شهرستان فعال نیست. همچنین برخی ادارات از نظر فیزیکی، ساختمان مناسب و استانداردی ندارند. در این دو ماه که کوچه به کوچه میروم، وحشت من را برداشته است. البته در خصوص مطالبهگری شهرستان کوتاه نخواهم آمد.