معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه از آغاز واکسیناسیون مادران باردار علیه بیماری کووید ۱۹ در شهرستانهای ساوه و زرندیه خبر داد.
محمود کریمی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با توجه به بررسیهای انجام شده و توصیههای سازمان جهانی بهداشت، از آنجا که عوارض ابتلا به کرونا در مادران باردار بیشتر از عوارض واکسن است، واکسیناسیون مادران باردار با سن بارداری بالای ۱۲ هفته تا ۴۲ روز بعد از زایمان در دستور کار وزارت بهداشت قرار گرفت.
وی با تاکید بر اینکه مادران باردار در خطر بالاتر ابتلا به بیماری نیستند، اما در صورت ابتلا، احتمال بروز اشکال شدیدتر بیماری در مادران باردار نسبت به زنان غیر باردار در سن مشابه بیشتر خواهد بود، افزود: متاسفانه از ابتدای شیوع بیماری کرونا ۵۵۹ مادر باردار در شهرستانهای ساوه و زرندیه به کرونا مبتلا شدهاند و ۶۱۰ نفر نیز مشکوک به کرونا بودهاند، که از این تعداد متاسفانه ۲۳۱ نفر یعنی معادل۴۱.۳ درصد از کل موارد قطعی ابتلا مادران باردار، در بیمارستان بستری شدند.
دکتر کریمی بیان کرد: از ابتدای مردادماه با افزایش شیوع بیماری در جامعه و اوج گیری پیک پنجم کرونا ۷۲ نفر ابتلای قطعی و ۴۸ نفر مشکوک و ۲۷ نفر بستری در بیمارستان در مادران باردار گزارش شده است، در حال حاضر نیز ۴۱ نفر از مادران باردار همچنان به کرونا مبتلا هستند که ۱۱ نفر از این موارد در بیمارستان بستری شدند.
وی در ادامه گفت: با توجه به آمارهای موجود و توصیه سازمان جهانی بهداشت مبنی بر ارجحیت عوارض واکسن کرونا در مادران باردار نسبت به ابتلا به بیماری، واکسیناسیون این گروه با استفاده از واکسن سینوفارم از سوی وزارت بهداشت ابلاغ شد که ماهیت آن از نوع ویروس غیر فعال است و از روز جمعه ۲۲ مرداد ماه در شهرستانهای ساوه و زرندیه نیز آغاز شد.
دکتر کریمی ادامه داد: تزریق واکسن سینوفارم در مادر باردار واجد شرایط در برابر بیماری کووید ۱۹ با شرایط اعلام شده، منوط به رضایت وی پس از مشاوره خواهد بود و به دلیل حفظ ایمنی بیشتر تا حصول نتایج و مستند کافی، ترجیحا واکسیناسیون بعد از هفته ۱۲ بارداری صورت میپذیرد.