يكشنبه 4 آذر 1403 | Sunday 24 November 2024

تمامی اخبار

 این روزها انتخاب رشته دانش‌آموزان پایه نهم به یکی از دغدغه‌های جدی خانواده‌ها تبدیل شده است و آموزش و پرورش هم می گوید در مدارس شهر امکان ارائه مشاوره رایگان وجود دارد.

به گزارش ایرنا، امسال حدود چهار هزار نفر از دختران و پسران شهرستان ساوه با اتمام پایه نهم و انتخاب رشته مورد علاقه شان، در دبیرستان‌ یا هنرستان‌ ادامه تحصیل خواهند داد.

هدایت تحصیلی مسأله اصلی دانش آموختگان پایه نهم است و براساس سند تحویل بنیادین آموزش و پرورش باید دانش‌آموزان به سمت رشته‌های مهارت محور هدایت شوند اما همچنان انتخاب رشته‌های فنی برای بسیاری از خانواده‌ها حالت اجبار دارد.

این روزها بازار انتخاب رشته دانش آموزانی که پایه نهم را به اتمام رسانده اند، داغ است و این موضوع به دغدغه جدی خانواده‌ها تبدیل شده که برای کسب رضایت فرزند خود دست به هر کاری حتی پرداخت هزینه‌های هنگفت به مراکز مشاوره غیرمجاز و یا ثبت نام در مدارس غیردولتی با وجود ضعف بنیه مالی، می‌زنند.

علاقه به یک رشته خاص از یک سو و اجبار در هدایت تحصیلی سبب شده تا برخی دانش‌آموزان بعد از سال دهم مجددا تغییر رشته دهند در حالی که بهترین مشاور برای انتخاب رشته، خود دانش‌آموز است که با در نظر گرفتن علاقه شخصی و مطالعه در مورد رشته موردنظر، انتخاب کند.

ملاک اصلی در انتخاب رشته توانمندی دانش آموز است؛ با مراکز غیرمجاز مشاوره برخورد می شود

این موضوع سبب شد که پای صحبت مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه بنشینیم تا ضمن تبیین اهمیت انتخاب رشته مناسب و نقش این انتخاب در آینده دانش‌آموزان، راهکار عملی در این زمینه ارائه شود.

«ابراهیم فراشیانی» در این خصوص به ایرنا گفت: براساس هدایت تحصیلی در دوره اول متوسطه و در سال‌های هفتم، هشتم و نهم براساس نمرات برخی از دروس و علاقه دانش آموز (تست رغبت) تعیین می‌کند که آنها در دوره متوسطه دوم در چه رشته‌هایی توان تحصیل را دارند.

وی بیان کرد: انتخاب رشته درست بسیار حائز اهمیت است زیرا علاوه بر توازن در رشته‌های مختلف، دانش آموز براساس توانایی خود انتخاب رشته می‌کند.

به گفته مدیر آموزش و پرورش شهرستان ساوه، با انتخاب رشته درست می توان از هدررفت انرژی، سرمایه انسانی و ملی جلوگیری کرد و این مهم باید در اولویت قرار گیرد.

فراشیانی ادامه داد: مشاورین مدارس بیشترین نقش را در هدایت تحصیلی دانش آموز دارند و در مدارس متوسطه اول حضور مشاور الزامی است.

وی عنوان کرد: در بحث هدایت تحصیلی مرکز مشاوره خصوصی مشاهده نشده است هر چند در مدارس مشاوره رایگان ارائه می‌شود و در اداره آموزش و پرورش نیز حوزه مشاوره از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

فراشیانی عنوان کرد: در صورت مشاهده مرکز غیرمجاز با آنها برخورد قانونی خواهد شد و راهکار آموزش و پرورش در این زمینه تخصیص مشاور رایگان در مدارس است که هم اکنون تمام مدارس متوسطه اول مشاور دارند.

وی بیان کرد: به خانواده‌ها و اولیاء دانش آموزان توصیه می‌شود که برای مشاوره هدایت تحصیلی به مشاوران مدرسه محل تحصیل فرزند مراجعه کنند.

در شهرستان ساوه ۵۴ هزار دانش آموز در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل هستند.

تمامی حقوق محفوظ است ، طراحی شده توسط کامپوسیس، رادیو ساوه توسط سرورهای قدرتمند محکم هاست پشتیبانی می‌شود.

Template Design:Dima Group