حدود ۲ هفته است که از شدت شیوع کرونا و شمار مبتلایان، بستری شدگان و جانباختگان در ساوه و زرندیه کم شده است اما آنچه در این شرایط بر دامنه خطر بروز پیک بعدی می افزاید، عادی انگاری و بی خیالی مردم است.
با اینکه طبق نقشه رنگ بندی مناطق مختلف کشور از حیث شیوع کرونا، ساوه در وضعیت نارنجی و زرندیه در شرایط زرد قرار دارد، اما ضعف در رعایت پروتکل های بهداشتی و عادی انگاشتن شرایط از سوی شهروندان، اصناف و سایر مراکز از جمله تالارها، مراکز ورزشی و تفریحی سبب شد تا سخنگوی دانشکده علوم پزشکی زنگ هشدار را به صدا در آورد.
دکتر «محمود کریمی» شامگاه شنبه به ایرنا، گفت: تا ۱۵ روز پیش شمار مبتلایان به کرونا در ساوه و زرندیه تا ۴۰ نفر در شبانه روز کاهش یافته بود اما در روزهای اخیر این تعداد دست کم سه برابر و حتی تا مرز ۱۴۰ نفر در هر ۲۴ ساعت افزایش یافته است.
وی تاکید کرد: نتیجه بی خیالی برخی افراد و رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی در جامعه به خصوص استفاده نکردن از ماسک سبب شده که ورق برگردد و شدت شیوع کرونا افزایش یابد.
به گفته او نتیجه تاسف بار این رفتارها را تا ۲ هفته آینده می توان شاهد بود زیرا بر شمار بستری شدگان که اکنون حدود ۷۰ نفر بطور ثابت است، اضافه می شود.
سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه حتی از احتمال تغییر شرایط شهرستان زرندیه که اینک در وضعیت زرد قرار دارد، خبر داد و گفت: مرکز ۱۶ ساعته این شهرستان تا ۲ هفته پیش در شیفت های بعدازظهر و روزهای تعطیل غیرفعال بودند اما اخیرا به صورت تمام وقت و بدون وقفه دایر هستند و پذیرای مبتلایان به کرونا هستند.
وی تاکید کرد: در صورتی که همچنان شاهد رعایت نشدن پروتکل های بهداشتی از سوی شهروندان ساوه و زرندیه باشیم ممکن است بار دیگر این شهرستان ها از رنگ بندی نارنجی و زرد به سمت قرمز و نارنجی سوق داده شوند.
دکتر کریمی اظهار کرد: برخی افراد که یک نوبت واکسن تزریق کرده اند به گمان اینکه ایمن شده اند، بدون استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی در محیط اجتماعی وارد می شوند این در حالیست که باید نوبت دوم واکسن را دریافت کنند تا به ضریبی مطمئن از ایمنی برسند.
به گفته او، ۸۰ درصد از سالمندان بالای ۷۰ سال ساوه و زرندیه تاکنون واکسیناسیون شده اند که تعداد آنها ۱۰ هزار و ۶۲۰ نفر است.
بر اساس اعلام سخنگوی دانشکده علوم پزشکی شمار کل سالمندان بالای ۷۰ سال شهرستان های ساوه و زرندیه ۱۲ هزار و ۹۵۰ نفر است.