مسئول کانون مرکزی خدمت رضوی شهرستان ساوه از انتخاب دو طرح برگزیده این شهرستان در دومین جشنواره خدمت خادمیاران رضوی خبر داد.
سیدرضا طباطبایی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با ارسال ۷۸ اثر از استان مرکزی در دومین جشنواره خدمت خادمیاران رضوی، ۱۹ اثر استانی توسط گروه ارزشیابی کیفی انتخاب و به جشنواره کشوری خدمت در مشهد معرفی شد که سهم شهرستان ساوه از این آثار دو اثر فاخر و برگزیده است و در داوری نهایی بین یک تا سه اثر از ۱۹ اثر منتخب استانی به مشهد دعوت می شوند و در مراسمی مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
وی اجرای طرح "کارگاه تولیدی گل نرگس" در حوزه شهرستان ساوه با فعال شدن سه کارگاه صنایع تبدیلی، قالی بافی و خیاطی به عنوان نخستین طرح برگزیده بیان کرد و گفت: طرح " کارگاه تولیدی گل نرگس" با محوریت خادمیار "سکینه خاتون سنمبر" در کانون بانوان و خانواده در حوزه شهرستان ساوه اجرایی شده است.
او گفت: طرح فوق ازسال ۱۳۹۵ با سرمایه ۱۲ میلیون تومان از محل کمکهای مردمی به عنوان وقف ایجاد شد. در گام اول کارگاه صنایع تبدیلی(آشپزخانه) شروع به کار کرد و لوازم مورد نیاز مثل یخچال و فریزر صنعتی و یک دستگاه سبزی خردکن و آبمیوه گیری خریداری شد و بانوان بدسرپرست و بی بضاعت مشغول به کارشدند.
طباطبایی افزود: در گام بعد کارگاه قالیبافی و خیاطی با کمک خیرین محلی ایجاد شد. عمده سرمایه سه کارگاه یاد شده از محل هزینه نماز و روزههای استیجاری که مومنین برای امواتشان ادا می کنند بین بانوان جلسهای و متقاضی برای کمک به بی بضاعتها تقسیم میشود. طبق اولویت بندی، مبالغ دریافت شده صرف امورات توسعه کارگاه و در مواردی خرج سبد غذایی کارکنان کارگاه و محرومین میشود. در حال حاضر عدهای در منازل و گروهی در کارگاه مشغول کار بافت قالی هستند.
وی افزود: در کارگاه، خیاطی با سه چرخ صنعتی شروع شد و هم اکنون حدود ۱۵ چرخ دارد. تولیدات این کارگاه چادر عفاف و حجاب شامل مانتو و شلوار، مقنعه، روسری و... است. تولیدات سه کارگاه در حجره فروش گل نرگس واقع در بقعه امامزاده سید اسحاق(ع) به فروش می رسد.
مسئول کانون مرکزی خدمت رضوی شهرستان ساوه، اجرای طرح سازماندهی و بسیج امکانات مردمی برای مقابله با حوادث طبیعی در حوزه شهرستان ساوه با هدف جلوگیری از آتش سوزیها توسط راننده تراکتور را دومین طرح برگزیده یاد کرد که منجر به مقابله با گسترش حریق شد و با اجرای آن از پیشروی حریق به ۴۰ هکتار زمین کشاورزی ممانعت شد.
وی با بیان اینکه طرح "سازماندهی و بسیج امکانات مردمی برای مقابله با حوادث طبیعی" با محوریت خادمیار "رضا خاندانه" در کانون حرکت جهادی در حوزه شهرستان ساوه اجرایی شده است، گفت: وضعیت جغرافیایی بخش مرکزی ساوه بواسطه وجود ۹۴ روستا و گستردگی و پوشش کوهستانی و اراضی مسطح و حاصلخیز، رسیدگی دستگاههای خدمات رسان و رضایتمندی عمومی ر ا در مواقع بحران و حوادث با مشکل مواجه کرده است و ایام گرما و سرما و بارشهای بهاره موجب ایجاد برخی از مشکلات برای مردم میشود.
طباطبایی توضیح داد: از این رو این کانون در طرحی ابتکاری با همکاری بخشداری مرکزی شهرستان ساوه تعداد ۲۶ دستگاه تراکتور و ماشین آلات متحرک را با همکاری داوطلبانه و صلواتی مالکان، شناسایی و ثبت نام کرد. در مرحله بعد سازماندهی و آموزش به صورت چهره به چهره انجام شد و در اولین حادثه پیش آمده در شهریورماه ۹۹ در سطح مزارع گندم روستاهای بخش مرکزی ساوه به دلیل کمبود خودروی آتش نشانی و ممکن نبودن ورود کامیونهای اطفای حریق به داخل مزارع با مدد از امام رضا(ع) طی فراخوانی اولین دستگاه تراکتور بهمراه متعلقات گاو آهن وارد صحنه عملیات اطفای حریق شد.
وی گفت: در این عملیات راننده تراکتور از پیشروی حریق به ۴۰ هکتار از مرکز و حاشیه حریق ممانعت کرده و موجب رفع نگرانی کشاورزان همجوار شد. رانندگان داوطلب تراکتورها و ماشین آلات در سه گروه بارانی و سیلابی، مقابله با حریق و برفروبی، سازماندهی شدند. تراکتورهای بارانی و سیلابی با متعلقات متحرک شامل پمپهای مکش و پمپاژ جهت رفع آبگرفتگی معابر و جادهها و مسیرهای مواصلاتی و منازل آب گرفته و تخلیه آب و پرتاب آب موجود، استفاده عملیاتی میشود.
او گفت: تراکتورهای مقابله با حریق، با توجه به جنس و بافت خاک و سنگ موجود در سطوح روستاها و مراتع که بعضا کشاورزی یا کوهستانی هستند از متعلقات همراه تراکتورها از جمله سم پاشهای گاردنی جهت اطفای حریق، گاو آهن جهت جداسازی بافت گیاهی و خاکی و صاف کن یا لیبر جهت جمع آوری کانونهای جدید حریق استفاده میکنند و از همهگیری مزارع و اراضی موجود جلوگیری میشود.
طباطبایی افزود: با توجه به کثرت روستاها و مناطق صعب العبور و بافت کوهستانی برخی نقاط برف گیر، از تراکتورهای برفروبی در سطح روستاها استفاده می شود و روستاهای همجوار را نیز پوشش میدهند.